Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
De Kruyff touringcars
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
bannerborrenbergs(top)1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Transferlijst. Overzicht bekend bij AVE (Update)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Speeldagenkalender 2017-2018 (Zuid I - II)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Tien vragen aan: Rudy Wetzel (Pusphaira)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jos Beerens loopt 4-Daagse voor goed doel

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

AVE avond gezellig en druk op nieuwe locatie (Update)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Totaaloverzicht nacompetitie prom./degr.

LEES MEER

logoBeterBike-Logo.png(adv).png
bannererbee(aanbieding10).png
bannersanidump(slider)2.jpg
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
bannertehgreatmatch(2).jpg
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
itelligence.jpg
bannermaasmakelaars.jpg
MCB Direct
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
bannerdekruyffhome(1).png
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

15 mei 2017 | 2e klasse H

NWC - IVO: 4-1


NWC stelt handhaving veilig in slotduel tegen IVO

Asten – Een sterke inhaalrace onder leiding van interim-coach Wim Cooijman heeft zondagmiddag geresulteerd in direct lijfsbehoud voor NWC. De Astenaren wonnen zelf met 4-1 van degradant IVO en zagen concurrent Mierlo-Hout gelijkspelen bij Venlosche Boys, waardoor NWC de veilige tiende plek veroverde.

Het was billenknijpen, zondag op sportpark 't Root. NWC beleefde zelf een relatief probleemloze wedstrijd tegen de gasten uit Velden, maar was zelf nog afhankelijk van het resultaat dat Mierlo-Hout ging behalen in Venlo. De Helmonders kwamen niet verder dan 2-2 en moeten derhalve de play-offs in om degradatie naar de derde klasse te voorkomen.

Al na zes minuten zat NWC op rozen. Binnen drie minuten was het Martijn Ghielen die raak schoot (1-0) en snel daarna verdubbelde Arne van Geffen de score. Zijn vrije trap werd van richting veranderd en belandde in het Veldense doel: 2-0. NWC startte furieus en kon vervolgens wat gas terugnemen. Wellicht deden de oranjehemden dat iets te veel, want IVO kon zich wat meer laten zien. Nog binnen het halfuur kregen de Limburgers, die moesten winnen om nog kans te maken op een eventueel beslissingsduel tegen Oranje Zwart, een strafschop. NWC-goalie Gijs Brüsewitz tastte mis waarna Mark Bosch aan de noodrem moest trekken, zonder daarbij een kaart te incasseren. Scheidsrechter Ploegstra wees terecht naar de stip en de ervaren spits Joep Sijbers poeierde de penalty hard binnen: 2-1. Aan de overkant leek Van Geffen de 3-1 op zijn naam te zetten, maar hij knalde over na een goede voorzet van de wederom sterk spelende Ruud Leenen. Zes minuten voor rust kwam NWC wél op 3-1 dankzij Martijn Mulder. Hij brak door over rechts, zette een prima combinatie op met Ghielen en rondde vervolgens subtiel af (3-1), waardoor hij zijn gedreven spel bekroonde met een treffer.

In de tweede helft sijpelde al gauw het bericht door dat Mierlo-Hout op een 2-0 achterstand was gekomen in Noord-Limburg, waardoor NWC in veilige haven leek. De wedstrijd in Asten bloedde een beetje dood, omdat IVO het wel probeerde maar niet in staat was om het NWC écht lastig te maken. Een kopbal in kansrijke positie van Sijbers was nog wel dreigend, maar het leverde niets op voor de bezoekers. NWC leunde achterover en hoopte er via de counter uit te komen. Ongeveer een kwartier voor tijd kwam het bericht binnen dat de wedstrijd tussen Venlosche Boys en Mierlo-Hout was stilgelegd wegens een zware blessure van de Helmondse doelman Twan van den Luitgaarden. In afwachting van meer informatie vanuit Venlo koerste NWC af op een zege, die in de slotminuten nog extra gestalte kreeg. Ghielen, die voor de wedstrijd al voorspelde twee keer het net te zullen vinden, tikte een voorzet van invaller Sander van den Eijnde na wat kap- en draaiwerk binnen en gooide de wedstrijd definitief in het slot: 4-1. Directe handhaving was door de ontwikkelingen in Venlo nog allerminst zeker, al besloot men het duel daar toch te hervatten. Spelers, staf en supporters van NWC wachtten op de uitslag en kregen de melding dat Mierlo-Hout inmiddels op gelijke hoogte was gekomen (2-2), maar gelukkig bleef het daarbij. NWC eindigde op de tiende plaats en hield Mierlo-Hout achter zich na deze hectische, maar uiteindelijk heerlijke voetbalzondag. Een prestatie van formaat, waarbij de technische staf een groot compliment verdient na het verzette werk. Interim-coach Wim Cooijman en zijn assistent Jos Castelijns smeedden een team na het vertrek van hoofdtrainer Eus Marijnissen en zagen dat hun ploeg een knappe eindspurt inzette om in de tweede klasse te blijven. De Astenaren wonnen vier van de laatste vijf wedstrijden en stelden daarmee klassebehoud veilig. Dus kan er een dikke streep onder een tumultueus seizoen en was het feest op 't Root compleet.

Opstelling NWC
Gijs Brüsewitz, Ruud Leenen, Leon van den Bosch, Luuk Castelijns, Mark Bosch, Arne van Geffen (64' Tom Peters), Roel Jansen, Martijn Ghielen, Martijn Mulder, Jeroen van Deursen (84' Ralf van Oosterhout) en Teun van Erp (46' Sander van den Eijnde).

Scoreverloop
03' 1-0 Martijn Ghielen
06' 2-0 Arne van Geffen
26' 2-1 Joep Sijbers (strafschop)
39' 3-1 Martijn Mulder
90' 4-1 Martijn Ghielen


©2017 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


logoBeterBike-Logo.png1.png
logomcbdirect.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
The Great Match.com
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannerspitters.jpg
bannerhypotheekvisie.jpg
banneritelligence.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannersanidump(home).png
De Kruyff touringcars
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
claessensvdrijt.jpg
logoballenkoning(home).png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg