Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
De Kruyff touringcars
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
bannerborrenbergs(top)1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Transferlijst. Overzicht bekend bij AVE (Update)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Speeldagenkalender 2017-2018 (Zuid I - II)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Tien vragen aan: Rudy Wetzel (Pusphaira)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jos Beerens loopt 4-Daagse voor goed doel

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

AVE avond gezellig en druk op nieuwe locatie (Update)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Totaaloverzicht nacompetitie prom./degr.

LEES MEER

logoBeterBike-Logo.png(adv).png
bannererbee(aanbieding10).png
bannersanidump(slider)2.jpg
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
bannertehgreatmatch(2).jpg
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
itelligence.jpg
bannermaasmakelaars.jpg
MCB Direct
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
bannerdekruyffhome(1).png
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

14 mei 2017 | 1e klasse D

De Valk - SC Susteren: 0-1


De Valk veroordeelt tot het spelen van de nacompetitie om lijfsbehoud na domper tegen Sportclub Susteren
De Valk is er niet in geslaagd om zich in de thuiswedstrijd tegen Sportclub Susteren veilig te spelen. In een moeizame wedstrijd waarin een punt voldoende zou zijn geweest was het spits Boyd Stoffels die namens de bezoekers De Valk in rouw dompelde, zijn doelpunt vijf minuten voor de rust bleek de winnende treffer te zijn waardoor De Valk een punt tekort komt en zich via de nacompetitie moet zien het vege lijf te redden in de Eerste Klasse.

Het was een uiterst moeizaam begin van beide ploegen op deze laatste speeldag van de competitie. In het eerste kwartier viel er aan beide kanten geen gevaar te noteren en was het na een ingooi van Kevin Hoffmans in minuut vijftien die werd verlengt door De Valk verdediger Dennis Boonen en terechtkwam bij Bart Dings, maar het schot van de middenvelder ging hoog over het doel van de thuisploeg. Twee minuten later was het De Valk die voor het eerst aanvallend van zich deed doen spreken, na een combinatie tussen de mee opgekomen Pieter van Kemenade en Sherry Kindo Kamara was het de laatstgenoemde die zijn schot in de korte hoek zonder al te veel moeite gepakt zag worden door doelman Joshua Cleber van Sportclub Susteren. Het was daarna wachten tot na ruim een half uur spelen dat er weer een schot gelost werd op een van beide doelen. Een afstandsschot van Wessel Ronckers van Sportclub Susteren ging ruim over het doel van De Valk heen. Een kleine tien minuten voor de rust kreeg Luuk Broers na een combinatie door het hart van de verdediging van Sportclub Susteren de mogelijkheid om De Valk op voorsprong te brengen, maar de vleugelaanvaller schoot de bal in de korte hoek in het zijnet. Aan het slot van de eerste helft was er een waarschuwing toen een lage voorzet van Boyd Stoffels aan alles en iedereen voorbij ging en rakelings langs het doel verdween, maar een minuut later was het alsnog raak voor de bezoekers. Na een lange pass die over de verdediging van De Valk viel en bij de op het oog in buitenspel staande Boyd Stoffels terechtkwam en heel rustig bleef door de bal in het verlaten doel van De Valk kon plaatsen 0-1. De Valk moest nu op zoek naar de gelijkmaker, omdat minimaal een punt moest halen tegen Sportclub Susteren toen inmiddels bekend was dat concurrent RKSV Minor op een 0-2 achterstand stond thuis tegen kampioen SV Meerssen. In de blessuretijd was het een voorzet van Luuk Broers die door spits Joris Hermans ruim naast het doel van Sportclub Susteren werd gekopt en De Valk met een vervelende 0-1 stand de rust in ging.

In de tweede helft ging De Valk direct op zoek naar die gelijkmaker en was het na drie minuten spelen uit een voorzet van Sherry Kindo Kamara bijna Jorg van Galen die de gelijkmaker voor het inschieten had. De rappe aanvaller kon de bal nog onder controle brengen, maar zag zijn inzet voorlangs het doel verdwijnen over de achterlijn. Na ruim een uur spelen was het weer Jorg van Galen die een schietkans kreeg, nu uit een voorzet van Pieter van Kemenade. Wederom miste Jorg van Galen de scherpte en schoot de bal voorlangs. Een minuut later was de wedstrijd bijna al voortijdig beslist geweest na verkeerd uitverdedigen van Pieter van Kemende toen de bal voor de voeten kwam van Boyd Stoffels die Bart Dings met een steekpass in stelling bracht, maar de kleine middenvelder van Sportclub Susteren zag zijn schot ruim langs het doel van De Valk doelman Dennis Verhoeven over de achterlijn gaan. Een kwartier voor tijd waarin De Valk steeds meer alles of niets ging spelen was het Tom Dekkers in de voorste linie voor extra gevaar moest gaan zorgen een hoge bal doorkopte waar spits Joris Hermans net niet bij kon komen om de bal in het doel te verwerken. De Valk bleef maar zoeken naar kansen en had een individuele actie van Wouter de Kramer nodig om het doel van de bezoekers uit Susteren onder vuur te nemen. Het schot van Wouter de Kramer werd gekraakt en rolde rakelings langs de paal. Uit de daaropvolgende hoekschop van Wouter de Kramer ging de bal bijna aan alles en iedereen voorbij en kon de bal nog ternauwernood tot hoekschop verwerkt worden. Een kleine tien minuten voor tijd was De Valk nog het dichtst bij de gelijkmaker toen uit een voorzet vanaf de zijkant Tom Dekkers ongehinderd kon inkoppen, maar het zat deze middag niet mee. Ook deze kopbal trof geen doel van Tom Dekkers die via de binnenkant van de paal weer in het veld belandde en weggewerkt kon worden. In de blessuretijd kwam De Valk dat steeds meer ruimte achterin weg gaf nog goed weg toen Boyd Stoffels en invaller Randy Vaessen van Sportclub Susteren aan de buitenspelval ontsnapten en vrij op het doel van De Valk af konden gaan, maar doelman Dennis Verhoeven wist de bal van Boyd Stoffels te onderscheppen waardoor De Valk in de blessuretijd nog in leven bleef. De ballen werden vele malen in het strafschopgebied gepompt van de bezoekers, maar het mocht allemaal niet baten voor De Valk en bleef de 0-1 stand staan tot aan het laatste fluitsignaal.

Door deze nederlaag is De Valk nu veroordeeld tot het spelen van de nacompetitie, doordat de ploeg een punt tekort komt op RKSV Minor dat met 1-6 verloor van SV Meerssen. Een bittere pil die nu even geslikt moet worden en heeft het nu een week de tijd om zich voor te bereiden op de eerste wedstrijd in de halve finale van de nacompetitie, waarin het eerst een uitwedstrijd zal spelen tegen SHH uit Herten dat op een zesde plaats eindigde in de Tweede Klasse G en de nacompetitie wist te bereiken door de tweede periodetitel te behalen. Deze eerste wedstrijd SHH – De Valk zal gespeeld worden op zondag 21 mei en de return is een week later op Sportpark 't Valkennest.

Scoreverloop De Valk – Sportclub Susteren 0-1(0-1)
40. 0-1 Boyd Stoffels

DE VALK
Dennis Verhoeven; Pieter van Kemenade, Dennis Boonen, Tom Dekkers, Dion Vermeulen; Wouter de Kramer, Bas Crijnen, Jorg van Galen; Sherry Kindo Kamara, Joris Hermans, Luuk Broers(64. Brian Vermeer)

SPORTCLUB SUSTEREN
Joshua Cleber; Loek Bisschops(66. Raoul Jeurissen), Maxime Walstra, Bas Koolen, Timo Sevriens(82. Maik Storken); Kevin Hoffmans, Tom Timmermans, Bart Dings; Wessel Ronckers, Boyd Stoffels, Sven Vergoossen(62. Randy Vaessen)


©2017 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


logoBeterBike-Logo.png1.png
logomcbdirect.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
The Great Match.com
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannerspitters.jpg
bannerhypotheekvisie.jpg
banneritelligence.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannersanidump(home).png
De Kruyff touringcars
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
claessensvdrijt.jpg
logoballenkoning(home).png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg