Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
De Kruyff touringcars
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
bannerborrenbergs(top)1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Transferlijst. Overzicht bekend bij AVE (Update)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Speeldagenkalender 2017-2018 (Zuid I - II)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Tien vragen aan: Rudy Wetzel (Pusphaira)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Totaaloverzicht nacompetitie prom./degr.

LEES MEER

logoBeterBike-Logo.png(adv).png
bannererbee(aanbieding10).png
bannersanidump(slider)2.jpg
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
bannertehgreatmatch(2).jpg
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
itelligence.jpg
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
bannerdekruyffhome(1).png
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

14 mei 2017 | - Wedstrijd van de week 

Fantastisch doelpunt helpt Oirschot Vooruit aan titel


Met een geweldig doelpunt van Kay Laenen is de titelstrijd in de tweede klasse F beslecht in het voordeel van Oirschot Vooruit. In Helvoirt won het met 0-1.

Met een enorme glimlach straalt Kay Laenen kort na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Helvoirt nog altijd. "Die bal kwam perfect aanrollen en toen schoot ik en vloog ie er geweldig in. Dit is echt wel het mooiste moment uit mijn carrière als voetballer. De beslissing brengen met een treffer en daarmee het kampioenschap veiligstellen. En ik had niet eens verwacht dat ik vandaag zou spelen. Maar door de blessure van Dorus van de Wal kwam ik er toch nog in. Maar we hebben echt een fantastisch seizoen achter de rug."
Meest gelukkig
Oirschot Vooruit was in de wedstrijd tegen Helvoirt vooral de meest gelukkige ploeg. In de eerste helft ging er veel mis aan beide kanten. Het was rommelig en het leek dat de spanning van een nakend kampioenschap een verlammend effect had op een fors aantal spelers bij beide ploegen. Er waren wel kansen voor beide ploegen. Zo had Dorus van de Wal, die na twintig minuten de plek van de geblesseerde Daan Haagemeier in nam, de beste kans voor de ploeg van Piet Drijvers in het eerste bedrijf. Voor Helvoirt was Rico de Laat dichtbij, maar hij vergat de bal uit een kansrijke positie richting het doel van Niels Stockman te koppen.
Drijvers gaf in de rust aan dat zijn team meer de bal moesten laten rondgaan. "We hanteerden veel te vaak de lange bal in het eerste gedeelte. We moesten dus veel meer gaan voetballen en dat lukte ook in de tweede helft." Oirschot kwam vaker gevaarlijk voor het doel van Remco Kivit. Dorus van de Wal mistte een dot van een kans toen hij de bal, nadat deze tegen de paal was gekomen door een speler van Helvoirt, voor open doel niet wist te verzilveren. Even later was het wel raak toen Kay Laenen met een prachtige knal het enige doelpunt van de wedstrijd maakte. Helvoirt probeerde Oirschot onder druk te zetten, maar zonder al te veel moeite bleven de gasten overeind.
Enorme ontlading
Na het laatste fluitsignaal schalde de oerkreten van vreugde aan Oirschotse zijde over het veld. Met het kampioenschap heeft Drijvers het voor elkaar gekregen om in een jaar in de tweede klasse direct door te stoten naar de eerste klasse. "Ik had vanochtend toen ik wakker werd wel gehoopt vandaag kampioen te worden. En dat het nu zover is, is echt geweldig", vertelt een zichtbaar tevreden trainer van Oirschot Vooruit. "Het leeft echt enorm bij de club. We wilden met de club uiteindelijk een keer naar de eerste klasse. En dat dit dan ook echt gebeurt in een tijdsbestek van drie jaar is echt ontzettend mooi. We gaan een mooi feestje vieren."
Aanvoerder Joris Swaanen kan zijn gevoel ook bijna niet onder woorden brengen kort na afloop. "Het is echt schitterend. Aan het begin van het seizoen was de doelstelling om in de tweede klasse te blijven en worden we kampioen. We gaan nu lekker feestvieren. Morgen worden we verwacht bij het gemeentehuis van Oirschot en dan gaan we morgen ook feesten. En misschien dat ik er dinsdag ook nog aan vast plak", aldus een blije aanvoerder van Oirschot Vooruit.
Opstellingen

VV Helvoirt: 1. Remco Kivit, 2. Floris de Laat (15.Koen van Asseldonk), 3. Stijn van Gils, 4. Corné Scheffers, 5. Thijs van Hal, 6. Roel Pullens, 7. Nick Bruggen, 8. Luke van de Bruggen (14. Max Meyer), 9. Collin van de Bergh, 10. Menno van Hattum, 11. Rico de Laat

Oirschot Vooruit: 2. Joost Kemps, 3. Dorus Kemps, 4. Sjoerd van de Wal, 5. Joris Swaanen, 6. Daan Haagemeier (7. Dorus van de Wal, (17. Kay Laenen)), 9. Fons Meeuwis, 10. Max van Kollenburg, 11. Bram Meeuwis, 12. Dennie Banda, 14. Koos Gloudemans, 35. Niels Stockman

 


©2017 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

14 mei 2017 om 22:44

Jeroen Vermaas zegt:

Meneer Drijvers, flikt het weer. Eerst jaren bij Nemelaer en nu flikt hij het ook met Oirschot Vooruit. Bij deze wil ik Piet, zijn staf, de spelers en iedereen die Oirschot vooruit een warm hart toe draagt van harte feliciteren met deze titel.


14 mei 2017 om 22:38

Peter van Gerven zegt:

Oirschot Vooruit van harte proficiat met dit mooie kampioenschap na een sterk seizoen namens Beerse Boys. We gaan ons uiterste best doen om volgend seizoen de derby's terug te krijgen, maar het zal wel zwaar worden.....


14 mei 2017 om 22:01

Henk Nihot zegt:

Een geweldige prestatie voor heel de vereniging Oirschot-Vooruit! Van Harte Gefeliciteerd van Un "ouwe"trainer"


Wedstrijd van de week

Nieuwsarchief Wedstrijd van de week

Fantastisch doelpunt helpt Oirschot Vooruit aan titel
(Door Gerard Verhagen)
logoBeterBike-Logo.png1.png
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
The Great Match.com
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannerspitters.jpg
bannerhypotheekvisie.jpg
banneritelligence.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannersanidump(home).png
De Kruyff touringcars
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
claessensvdrijt.jpg
logoballenkoning(home).png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg