Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
De Kruyff touringcars
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
bannerborrenbergs(top)1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Transferlijst. Overzicht bekend bij AVE (Update)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Speeldagenkalender 2017-2018 (Zuid I - II)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Tien vragen aan: Rudy Wetzel (Pusphaira)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jos Beerens loopt 4-Daagse voor goed doel

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

AVE avond gezellig en druk op nieuwe locatie (Update)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Totaaloverzicht nacompetitie prom./degr.

LEES MEER

logoBeterBike-Logo.png(adv).png
bannererbee(aanbieding10).png
bannersanidump(slider)2.jpg
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
bannertehgreatmatch(2).jpg
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
itelligence.jpg
bannermaasmakelaars.jpg
MCB Direct
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
bannerdekruyffhome(1).png
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

7 mei 2017 | - Wedstrijd van de week 

BES-trainer Peter Jonkman 'Alles nog in eigen hand'


Ondanks de de nederlaag bij HMMV heeft BES het kampioenschap nog steeds in eigen hand, want ook concurrent Hapert ging onderuit.

De woede van BES-aanvoerder Maikel van der Honing richtte zich na afloop van de wedstrijd tegen HMVV op scheidsrechter Mennen. Zijn verontwaardiging was te begrijpen, want een discutabele beslissing van de leidsman hielp de thuisclub bij een 0-1 achterstand weer in het zadel. Robert van der Palen van BES verrichtte tot twee maal toe een redding, maar Mennen oordeelde dat de bal over de doellijn was geweest. Dit kon hij echter vanuit zijn positie onmogelijk hebben gezien.

De scheidsrechter stond immers op de rand van het zestienmetergebied en aangezien de grensrechter van BES – uiteraard – niet vlagde voor een doelpunt en er in de vierde klasse geen sprake is van doellijntechnologie, kon Mennen niet zonder twijfel vaststellen dat het een doelpunt was voor HMVV. Extra sneu voor BES was dat de tegenstander in 37ste minuut de 2-1 maakte en er zo voor zorgde dat de ploeg uit Borkel en Schaft nog geen kampioen is. Omdat concurrent Hapert (ook) verloor bij Hoogeloon, was een gelijkspel voldoende geweest om een historische promotie naar de derde klasse te bewerkstelligen.

Trainer Peter Jonkman was uiterlijk onbewogen, maar kookte van binnen. 'Niet alleen omdat hij het ongetwijfeld niet eens was met de beslissing van de scheidsrechter, maar ook omdat BES geen moment écht in het spel kwam en een zeer matige wedstrijd speelde. 'Het heeft eigenlijk het hele seizoen meegezeten en nu zit het een keer tegen. Kijk ook naar die tweede treffer. Een gewone voorzet pakt Robert gewoon uit de lucht en nu moet hij alle moeite doen om de bal uit het doel te tikken. Dat er dan vervolgens van HMVV eentje klaar staat om simpel af te ronden, is niet goed. Twee keer grijpen we onvoldoende in dit kost ons twee tegendoelpunten. We hebben echter alles nog in eigen hand. Dan moet het maar gebeuren bij Acht.'

Realistisch
Eigenlijk zou BES de laatste competitiewedstrijd thuis spelen, maar vanwege de discussie over kunstgras, werd halverwege het seizoen het uitduel bij Acht omgezet in een thuiswedstrijd. Dit met goedkeuring van KNVB en de tegenstander. 'We spelen liever op gras, maar het is niet anders', klinkt Jonkman realistisch, om vervolgens teleurgesteld naar de kleedkamer te lopen. Bij HMVV was alom tevredenheid. De blauwwitten handhaafden zich door de overwinning definitief in de vierde klasse en behouden zelfs nog een – weliswaar minieme – kans om de derde periodetitel te winnen.
Er was zondag op sportpark De Leeuwerik sprake van een zeer matige wedstrijd. Zeker in de eerste helft kwamen beide ploegen nauwelijks voor het vijandelijke doel en viel er eigenlijk maar één gevaarlijk moment te noteren. Een vrije trap van Joeri Adams werd door Dirk Verstijnen naast gekopt. BES zette hier bijzonder weinig tegenover. In de 39ste minuut dacht heel BES, inclusief de vele supporters langs de lijn, aan een strafschop, toen Rick Schoofs onderuit leek te worden gehaald. Scheidsrechter Mennen wuifde het echter weg.
Sterker
Meteen in de tweede helft werden de bezoekers opgeschrikt door een ogenschijnlijk zware blessure van verdediger Ruud Maas. Hij verliet hinkend het veld en werd vervangen door Mark Gerrits. BES werd juist hierna sterker en kwam in de 50ste minuut op voorsprong. Daan Bartels werd naar de grond getrokken en kreeg op zo'n twintig meter van het HMVV-doel een vrije trap. De lange middenvelder zette zich zelf achter de bal en schoot fraai de 0-1 binnen. Ook hierna was BES de betere ploeg, maar de formatie van Jonkman hinkte ook enigszins op twee gedachten: doorgaan of consolideren?

HMVV-coach Angelo Timisela wisselde twee keer en bracht Thomas Castelijns en Einice Rodriques binnen de lijnen. In de 62ste minuut kwam de thuisclub op 1-1. Eerste redde BES-doelman Van der Palen knap op een inzet van een eigen verdediger en in de rebound pareerde hij een kopbal van Roel Staal. Daarna wierp de keeper zich op de bal en leek het gevaar voor BES geweken. Scheidsrechter Mennen twijfelde even en wees toen alsnog naar de stip. Plotseling was alles weer mogelijk en kon de wedstrijd alle kanten op. Op dat moment was het ook 1-1 bij Hoogeloon-Hapert.
Mis
BES wilde graag kampioen worden zondagmiddag en zetten nog een keer aan om opnieuw op voorsprong te komen. In de 69ste minuut was Robin Smets dicht bij de 1-2, maar zijn kopbal, op een voorzet van Daan Bartels, verdween naast het doel. Op het moment dat langs de lijn duidelijk werd dat Hapert in Hoogeloon op achterstand was gekomen, ging het voor BES (ook) mis. Een harde en hoge voorzet vanaf rechts dreigde zomaar in het doel te vallen. Van der Palen kon er nog een handje achter krijgen, maar kon niet voorkomen dat de bal, via de lat, op het hoofd van Ron Jansen belandde: 2-1.

Deze dreun kwam BES niet meer te boven. De ploeg probeerde het nog wel, maar het spel was te onzorgvuldig om HMVV nog écht in verlegenheid te brengen. Volgende week volgt de apotheose op het kunstgras van VV Acht. BES kan dan weer beschikken over centrale verdediger Twan Bogers, maar het is de vraag of Ruud Maas op tijd is hersteld...

Opstellingen:

HMVV: 1. Joost de Koning, 2. Willem van Gisbergen, 3. Roel Staal, 4. Dirk Verstijnen, 6. Roel Lavrijsen, 8. Theun van de Borne (7. Mark Verstijnen), 9. Ron Jansen, 10. Pieter Michelbrink, 12. Stan van Gisbergen (11. Thomas Castelijns), 15. Joeri Adams, 16. Joris van de Voort (13. Einice Rodriques).

BES: 1. Robert van der Palen, 2. Jeroen Evers, 3. Sander van Kessel, 4. John van de Ven, 5. Ruud Maas (13. Mark Gerrits), 6. Robin Smets, 7. Mark Balmer, 8. Daan Bartels, 9. Rick Schoofs (14. Bjorn de Krom), 10. Bart Winters, 11, Maikel van der Honing.


©2017 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Wedstrijd van de week

Nieuwsarchief Wedstrijd van de week

BES-trainer Peter Jonkman 'Alles nog in eigen hand'
(Door Willem-Jan Schampers)
logoBeterBike-Logo.png1.png
logomcbdirect.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
The Great Match.com
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannerspitters.jpg
bannerhypotheekvisie.jpg
banneritelligence.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannersanidump(home).png
De Kruyff touringcars
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
claessensvdrijt.jpg
logoballenkoning(home).png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg