Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
De Kruyff touringcars
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
bannerborrenbergs(top)1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Transferlijst. Overzicht bekend bij AVE (Update)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Speeldagenkalender 2017-2018 (Zuid I - II)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Tien vragen aan: Rudy Wetzel (Pusphaira)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jos Beerens loopt 4-Daagse voor goed doel

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

AVE avond gezellig en druk op nieuwe locatie (Update)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Totaaloverzicht nacompetitie prom./degr.

LEES MEER

logoBeterBike-Logo.png(adv).png
bannererbee(aanbieding10).png
bannersanidump(slider)2.jpg
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
bannertehgreatmatch(2).jpg
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
itelligence.jpg
bannermaasmakelaars.jpg
MCB Direct
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
bannerdekruyffhome(1).png
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

4 mei 2017 | Nieuws

Stand van zaken degradatievoetbal (2)


Met nog twee wedstrijden voor de boeg kan er nog van alles gebeuren in de staart van de ranglijst in bepaalde klasses.


2e Divisie

UNA lijkt na twee overwinningen op rij verzekert van een langer verblijf in de 2e divisie. Met nog twee wedstrijden te gaan, heeft de ploeg uit Zeelst een voorsprong van zes punten op HHC Hardenberg. UNA wacht zaterdag een uitwedstrijd tegen Kozakken Boys en de laatste wedstrijd komt juist HHC Hardenberg op bezoek.


Hoofdklasse B

Om de nacompetitie te ontlopen, moet Gestel nog drie punten halen. Dan is het zeker van een nieuw seizoen hoofdklasse. Gestel heeft drie punten meer dan nummer 13 (Groene Ster). Gestel ontvangt zondag DHC en in de laatste wedstrijd gaat het op bezoek bij Gemert.


1e klasse C

Na het verloren duel tegen concurrent Brabantia, staat Beerse Boys nog maar net boven de gevreesde streep. Zes ploegen (AWC, Beerse Boys, NEC/av, RKTVV, TOP en 't Zand) gaan uitmaken wie het laatste ticket voor de nacompetitie krijgt toebedeeld. Deze ploegen staan slechts twee punten van elkaar verwijderd. Marvilde, Moerse Boys en MOC'17 gaan uitmaken wie er nacompetitie speelt en wie er rechtstreeks degradeert.
Voor zondag staat er uitgerekend RKTVV-Beerse Boys en Marvilde-AWC op het programma. In de laatste wedstrijd ontvangt Beerse Boys Moerse Boys en Marvilde gaat op bezoek bij Brabantia.

1e Klasse D
Na de goede resultaten van de afgelopen weken, heeft De Valk weer uitzicht om zich rechtstreeks te handhaven in de 1e klasse. Het staat nu nog slechts één punt achter op de vellige plek, die momenteel wordt bezet door RKSV Minor. Deze ploeg is bezig met een vrije val en wordt niet geacht punten te pakken in de resterende twee wedstrijden tegen de nummers 1 en 2 uit de competitie (SV Meersen en Wittenhorst, red.). Of de Limburgers moeten elkaar de punten gunnen. Ook De Valk heeft nog een lastig programma. Zondag ontvangt het kampioen SV Meersen en een week later gaat het op bezoek bij SC Susteren.


2e Klasse H

Voor Rood Wit V. is een overwinning - aanstaande zondag tegen EFC - waarschijnlijk voldoende om zich te handhaven voor de 2e klasse. Het gat met nummer 11 (Mierlo Hout) bedraagt drie punten. Het is voor trainer Robbert Verhoeven een fijne bijkomstigheid in zijn eerste jaar als hoofdtrainer.


3e Klasse D

De onderste vier plaatsen zijn inmiddels wel bekend. Bergeijk is officieus al gedegradeerd en hoogstwaarschijnlijk gaat WODAN volgen. Alleen een wonder kan Bergeijk nog redden van rechtstreekse degradatie wat ook geldt voor WODAN. Mocht het wonder niet geschieden dan keren beide ploegen na een seizoen 3e klasse weer terug naar de 4e klasse. Voor het ambitieuze WODAN is dit een behoorlijke domper. EMK en SBC gaan dan de nacompetitie in voor klassenbehoud.


4e klasse G (ZI)

Als we praten over spanning in de onderste regionen van een competitie, dan is de 4e klasse G (ZI) er een van. Nummer laatst is Hulsel met 23 punten en nummer een na laatst is DVS (25 pnt.). Voor hen is het behalen van de nacompetitie nog het maximaal haalbare. Zondag treffen beide ploegen elkaar op het sportpark van DVS. Ook de nummers 12 (Netersel, 26 pnt.) en 10 (De Weebosch, 29 pnt.) staan zondag tegenover elkaar. Nummer 11 (SDO'39, 29 pnt.) gaat op bezoek bij nummer 6 (Steensel, 32 pnt.). Hier tussenin staan ZSC en HMVV met 31 punten en Hoogeloon met 30 punten. Na komend weekend is er waarschijnlijk meer duidelijk over wie er degradeert en wie er in aanmerking komt voor de nacompetitie.


4e klasse G (ZII)

De buren Woenselse Boys en Pusphaira zijn verwikkeld in de strijd om de nacompetitie voor klassenbehoud te ontlopen. De derde ploeg die daarvoor ook in aanmerking komt is MVC. Mifano lijkt verzekert van klassenbehoud, aangezien de ploeg van Danny Blankers vier punten meer heeft dan Woenselse Boys, de nummer 11 uit de competitie. Het verschil tussen de drie kandidaten, met Pusphaira (23 pnt.) Woenselse Boys (24 pnt.) en MVC (25 pnt.) is minimaal. Alle drie de ploegen spelen zondag en de week daarop tegen een tegenstander waarvoor niets meer op het spel staat. In het laatste duel treft Woenselse Boys stadsgenoot en kampioen Unitas'59. Dit kan wel eens een voordeel zijn voor de ploeg van Marco van den Braken.


©2017 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Overige Nieuwsitems

Nieuwsarchief Nieuws


logoBeterBike-Logo.png1.png
logomcbdirect.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
The Great Match.com
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannerspitters.jpg
bannerhypotheekvisie.jpg
banneritelligence.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannersanidump(home).png
De Kruyff touringcars
bannerstadpaviljoen(art).png
bannerde-bengel.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
claessensvdrijt.jpg
logoballenkoning(home).png
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerbasemans.jpg