Wedstrijdverslagen Districtsbeker

RKSV Heeze is uitgebekerd na verlies bij RKSV Nuenen
Het was koud, maar Heeze was er niet wakker door geworden. Al in de 2e minuut keken ze tegen een 1-0 achterstand aan, toen Michael Fecunda een hoge voorzet van links goed aannam, zich ontdeed van zijn directe verdediger en gedecideerd binnen schoot. Hetzelfde fatale begin als bij de laatste competitiewedstrijd.

Er waren meer vergelijkingen te trekken. Bij de rust was het ook 3-0. Balint Kelemen met een laag, hard en zuiver afstandsschot en weer Michael Fecunda met een strafschop (na handspel) zorgden voor een veilige ruststand voor de thuisploeg.

In de tweede helft gaven de gasten wat meer tegengas en net als bij Chevremont resulteerde dat in twee doelpunten. Eerst Tom Derkx, die een vrije trap direct in het doel deponeerde, en later Koen van Lierop, die de assist van Tom Derkx goed meenam en rustig wachtte op het goede moment om de tweede achter de doelman te plaatsen. En weer was het wat aan de late kant. Met nog zo’n vijf minuten te spelen was er weinig tijd meer. En toen in blessuretijd Lars van Stipdonk een afvallende bal omzette in een doelman was het pleit beslecht en kon Heeze zich vanaf nu op de competitie gaan concentreren.

Marvilde na pittige wedstrijd uit de beker
De laatste 2 competitiewedstrijden van Marvilde waren van een prima niveau en leverden dus met veel inzet zes punten op. Vandaag stond de bekerwedstrijd bij Unitas’59 in Eindhoven op het programma. In een wedstrijd mag je zover gaan als een scheidsrechter toelaat. Unitas’59 zocht de grens op en de scheidsrechter liet dat toe en hoewel dit geregeld over de grens ging is dat natuurlijk het goed recht van de thuisclub. Marvilde dolf uiteindelijk na een 4-4 eindstand het onderspit na strafschoppen.

Al in de eerste minuut leverde een terugspeelbal, die door de doelman opgepakt werd, een vrije trap op 12 meter op voor Unitas’59. Na veel klutsballen kon Marvilde deze situatie uitverdedigen. Meteen de aanval hierna speelde Robbert Born de bal diep aan de linkerkant op Max van den Akker. Max stuitte op doelman Tom Molenberg, waarna de rebound van Tayfun Yilmaz geblokt werd. In de 27e minuut kwam Unitas op voorsprong. Vanaf 23 meter schoot Wesley Woo iets aan de rechterkant de bal in de korte hoek, 1-0. Rond de 35e minuut draaide Marvilde deze achterstand om naar een voorsprong. In de 36e minuut gaf Dennis van de Weijer de bal diep op Max van den Akker. Max omspeelde op de rand van het strafschopgebied de doelman en schoot de 1-1 in het doel. Twee minuten later gaf Tayfun Yilmaz de bal aan Max van den Akker, die de bal voor gaf, waarna Mathijs de Bie de bal in een leeg doel kon tikken, 1-2. Hiermee werd de rust bereikt, maar in de tweede helft gebeurde er veel.

In de 56e minuut kreeg Jelle Born de bal tegen zijn arm in het strafschopgebied en naast een gele kaart voor Jelle mocht Richard Hermans een penalty nemen en binnen schieten voor de 2-2. Hierna werden er meerdere (te) forse overtredingen gemaakt door spelers van Unitas. De scheidsrechter trad hier niet tegen op, maar had wel meerdere kaarten over voor de begrijpelijke reactie vanaf de bank. Hierdoor kreeg de trainer van Marvilde 1x en de assistent trainer van Marvilde zelfs 2x geel en dus rood. De trainer van Unitas snapte heel goed dat hij ontsnapt was aan een rode kaart voor Kas Kuipers en haalde hem dus meteen van het veld af. Tien minuten later was er aan de linkerkant een één-tweetje tussen Max van den Akker en Tayfun Yilmaz. Hierna gaf Max de bal breed op Mathijs de Bie die de bal weer in kon tikken, nu voor de 2-3. Twintig minuten voor het einde reageerde Nawid Sadat het snelste bij een diepe bal en tikte de 3-3 in het doel. In de 79e minuut stuurde Jelle Born Max van den Akker diep. Op de rand van  het strafschopgebied schoot Max ongecontroleerd over het doel. Twee minuten later schoot Antonio Balta vanaf links diagonaal op de binnenkant van de paal, waarna deze terug het veld in kwam. In de 94e minuut leek Unitas dan de beslissende treffer te maken. Een  voorzet vanaf rechts werd voorbij de tweede paal ingekopt door Max Leidelmeijer, 4-3. In het alles-of-niets offensief van Marvilde werd Wouter van Vark in het strafschopgebied omlaag getrokken en de toegekende strafschop werd benut door Max van den Akker, 4-4. De wedstrijd was ten einde en de strafschoppenserie werd door Marvilde met 4-2 verloren. Hierdoor is het bekeravontuur ten einde en kan Marvilde zich volledig op de competitie richten. Te beginnen volgende week met een uitwedstrijd tegen Beerse Boys. Beerse Boys staat met 3 punten op de op één na laatste plaats, maar is nooit gemakkelijk te bestrijden.

Stan van den Berg houdt Bladella in de beker
De strafschoppenserie werd een passend einde van een wedstrijd waarin de twee ploegen elkaar weinig hadden toegegeven. De eindstand van 1 – 1 was misschien voor de gasten wat teleurstellend maar zij hadden hun licht veldoverwicht niet in doelpunten kunnen omzetten. De werklust van de gastheren zorgde voor een boeiende wedstrijd die na 90 minuten met strafschoppen werd afgesloten. Stijn Wouters, Geert van Overbeek en Niels Krekels maakten geen fout. Doelman Stan van den Berg ranselde twee EFC-schoten uit de hoek, een derde ging over.

De gasten in de aanval
EFC, spelend in de kopgroep van de tweede klasse, wilde vanaf het begin druk zetten op de defensie van derde klasser Bladella en startte daarom voortvarend. Bladella-aanvoerder, en leider van de verdediging, Geert van Overbeek liet meteen zien dat zijn ploeg bepaald geen willoos slachtoffer zou worden. Voor een forse overtreding kreeg hij meteen een gele prent te zien van de goed leidende jonge scheidsrechter Tim Visser uit Dinteloord. Al snel kwam het veldspel meer in evenwicht en meende Bladella na 15 minuten zelfs op voorsprong te komen. Het doelpunt van Niels Krekels werd wegens buitenspel afgekeurd. Datzelfde overkwam EFC dat scoorde maar de vermeende voorsprong ook geannuleerd zag. De gasten kregen een licht veldoverwicht maar verder dan enkele ongevaarlijke schoten op het doel van Stan van den Berg kwam EFC niet.

Bladella op voorsprong
Bladella combineerde vaardig op het middenveld, met de breed inzetbare Cas Vosters in de basis, de op afstandsschoten loerende Anel Selimovic en stofzuiger They Lauwers. Dichterbij het doel van EFC liepen de spaarzame uitbraken vast. Dat duurde tot de 33ste minuut toen een slimme pass van Anel zomaar ineens voor de voeten van goaltjesdief Niels Krekels kwam die met het kansje wel raad wist en de bal over de uitlopende doelman Jesse Theuws stiftte (1 – 0). EFC wilde of kon vóór rust niet echt meer gevaarlijk worden en Bladella bleef relatief gemakkelijk overeind. Het enige vermeldenswaardige feit vóór rust was het uitvallen van spelmaker Anel Selimovic die in de 44ste minuut vervangen werd door Tom Maas.

De druk wordt groter
Na de thee ging EFC weer vlot in de aanval en werd Bladella teruggedrongen. Meteen al in minuut 46 stopte Bladellla-goalie Stan met de voet een schot van Joni Hooyen en enkele minuten later ging een bal rakelings voorlangs het Bladella-doel. Pas in de 55ste minuut kwam de eerste Bladella-aanval via They Lauwers en Niels Krekels bij het EFC-doel. EFC bleef combineren op de Bladella-helft maar had door de stugge blauwwitte verdediging met de jonkies Niek Janssen en Jesper van Erkel alleen via de flanken kans op een doorbraak. Dat gebeurde dan ook in de 63ste minuut toen een voorzet van de ingevallen Rik Strijbosch door spits Sanim Yusofi makkelijk werd ingetikt (1 – 1).

Een prima wedstrijd voor het publiek
Bladella gaf zich bepaald niet gewonnen voor de technisch iets meer vaardige gasten uit Eersel en bleef ook goed combineren, met name met Tom Maas en Stijn Wouters als ondersteuning op het middenveld. In de 75ste minuut moest Stan van den Berg weer handelend optreden na een kopbal van Gijs Wuijts en hij bleef ook daarna heer en meester in het doelgebied bij de voorzetten van vooral de linkerflank.

Het bleef voor het publiek een aardige, misschien kwalitatief wat tegenvallende wedstrijd, waarbij naar het einde toe de spanning groeide. Maar ondanks dat bleef de sfeer op en rond het veld prima. EFC wisselde en bij Bladella kwam er vervanging in de persoon van de jonge Nick Michiels en de al even jeugdige Roy Vosters. De laatste echte kans, in de 88ste minuut, was voor Bladellla toen Bart de Jong door een fout in de verdediging van EFC de bal plotsklap voor de voeten kreeg maar zijn schot uiteen zag spatten op de vuisten van de EFC-goalie.

En dan strafschoppen
Bij de 1 – 1 stand na 90 minuten moesten strafschoppen de beslissing brengen. EFC startte met een misser van Teun Totte, Stijn Wouters schoot daarna voor Bladella ietwat gelukkig raak, Stan van den Berg stopte een inzet van Joni Hooyen, Geert van Overbeek poeierde zijn bal hard in het dak, Stan haalde een schot van Luc Steevens uit de hoek en toen Niels Krekels onberispelijk scoorde (3 – 0) was het pleit beslecht. Bladella bekert verder en doelman en ‘Man of the match’ Stan van den Berg was het middelpunt van het ‘hoempapa, hoempapa’ feestende Bladella-team.

Waalre bekert door ten koste van Hoogeloon
In de competitie loopt het tot nu toe niet soepel voor Waalre. Met slechts vier punten uit 8 wedstrijden bivakkeert Waalre op de 11e plaats in de onderste regionen. Gezien het voetbal veel te laag voor de zwart witten die de laatste wedstrijden een duidelijke stijgende vorm etaleren maar dit nog niet weten te vertalen in punten. Zondag 17 november kon Waalre de competitie even laten rusten door verder te gaan met de beker waarin Waalre tot nu toe uitstekend presteert. Het een klasse hoger spelende Hoogeloon kwam op bezoek. Een mooi moment om het zelfvertrouwen op te vijzelen.  De ploeg van trainer Houben slaagde hierin glansrijk door een 3-1 overwinning op het scorebord te plaatsen.

De eerste helft gebeurde er weinig voor beide doelen. Hoogeloon probeerde een overwicht op te bouwen maar slaagde hierin nauwelijks. Waalre ving de aanvallen van Hoogeloon vrij gemakkelijk op en wist via goede combinaties de Waalrese aanvallers aan het werk te zetten. Hoogeloon wist de aanvallers van Waalre echter goed in toom te houden zodat er voor beide keepers weinig te doen was. In de 36e minuut wist Waalre wel door de Hoogeloonse defensie te snijden. Zico van Donk ging alleen op de keeper van Hoogeloon af maar werd  voordat hij kon afronden onreglementair gevloerd. Aanvoerder Tim van Schijndel schoot de toegekende strafschop onberispelijk binnen 1-0 voor Waalre.

De tweede helft probeerde Hoogeloon uit een ander vaatje te tappen door meer de aanval te zoeken. Waalre kreeg daardoor meer ruimte en stichtte meer gevaar in de aanvallen dan de eerste helft wist deze aanvallen niet te verzilveren. In de 65e minuut besloot trainer Henri Houben om de voorsprong te gaan verdedigen door een verdedigende wissel. Door deze wissel kreeg Hoogeloon een overwicht zonder dat hier direct kansen ontstonden tot de 73e minuut. De uitstekend spelende centrumverdediger Johan van de Reek viel door een hamstringblessure weg uit het centrum van de verdediging. Hoogeloon profiteerde via aan knappe aanval hier direct van waarbij Niels Luijten keeper Nick Martens in de verre hoek wist te passeren 1-1. Lang duurde deze gelijke stand niet. Middenvelder Wessel Vincent brak prima door aan de rechterzijde en zette hard voor waarna Zico van Donk alert afrondde: 2-1. Waalre kreeg door deze voorsprong vertrouwen in de goede afloop en ging gemakkelijker voetballen. Dit leidde in de 79e minuut tot uitbreiding van de score. Tim van Schijndel wist via een vrije trap van links op de middenlijn spits Lowie van Kuringen aan de rechterkant van het strafschopgebied te bereiken. Via een mooie balaanname en actie naar binnen creëerde van Kuringen een  prachtige kans die hij bekwaam verzilverde 3-1. Hoogeloon geloofde er verder niet meer in waardoor Waalre de wedstrijd gemakkelijk kon uitspelen. Bij elkaar een verdiende overwinning voor Waalre. Waalre bekert door en heeft zelfvertrouwen getankt voor de competitie.

Hoogeloon door Waalre uit beker gewipt (verslag Hoogeloon)
Of het nu lag aan het gemis van een aantal basisspelers of aan de instelling van het team zal een vraag blijven. Feit was wel dat het zeker niet goed was en onnodige gele kaarten werden geïncasseerd. Voetballend gezien stelde Waalre ook niet veel voor, maar wist op inzet wel met 3-1 te winnen.

De wedstrijd begon mat en dat was wederzijds. Aan de bal was Hoogeloon wel de betere ploeg, maar toen lag het tempo nog laag en kansen waren spaarzaam. Na een kwartier kwam er wat meer leven in de brouwerij en in de 20ste minuut scoorde Hoogeloon wel, maar de treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. In de 36ste minuut werd het na één van de spaarzame aanvallen van de thuisclub 1-0. Rik Michielse beging een overtreding binnen de zestien en de bal ging op de stip. Aanvoerder Tim van Schijndel schoot van elf meter raak. Wie hoopte dat het in de tweede helft beter zou gaan, kwam bedrogen uit. Het viel niet mee om de bal bij dezelfde kleur te krijgen en ook bij Waalre ging veel verkeerd. In de 74ste minuut werd het na een goede pass van Tom Michielse op Niels Luyten toch gelijk. Deze laatste schoot fraai in de rechter benedenhoek raak. Lang kon Hoogeloon hier niet van genieten, want vier minuten later was het aan de andere kant Zico van Donk die de thuisclub weer op voorsprong zette. Kort hierna werd het door Lowie van Kuringen zelfs 3-1. Een paar minuten voor tijd schoot Yannick Sol uit een vrije trap maar net naast en hij schoot meteen daarop maar net langs de verkeerde kant van de paal. Zondag wacht de uitwedstrijd tegen Weert en het is te hopen dat Hoogeloon dan weer een hecht team is, met een betere eenheid.

Reusel Sport te sterk voor Bergeijk
Bergeijk heeft een  verdiende maar geflatteerde bekernederlaag tegen 3e klasser Reusel Sport geleden Een verdedigingsfout werd al meteen in de 2e minuut afgestraft door Tuur de Laat. Bergeijk had kansen om vooral in het begin van de 2e helft  gelijk te komen maar dat lukte niet en Reusel Sport maakt het uiteindelijk makkelijk af (1-4).

Vanaf de aftrap werd de Bergeijkse  verdediging onder druk gezet en dat had vrijwel meteen succes. De debuterende Bergeikse  keeper Julian Pols werd onder druk gezet. Zijn uittrap trof een tegenstander en Tuur de Laat kon daarna simpel intikken (0-1). Reusel Sport was hierna de betere ploeg maar vergroting vcan de score bleef lange tijd uit. Pas in de 39e minuut was een goede aanval de Bergeijkse  verdediging  teveel en Matt van Gompel kon netjes 0-2 aantekenen. De bezoekers uit Reusel hadden nog een goede kans voor de rust maar de ruststand was bepaald op 0-2.

Na rust ging Bergeijk fel in de aanval en er kwamen goede kansen maar de ene keer stond het vizier niet scherp, de andere keer werd men teruggefloten wegens (onterecht!) buitenspel. Toch kon in de 16e minuut de aansluitingstreffer gemaakt worden.  Een toegekende penalty werd door Ruud Willems feilloos ingeschoten. Bergeijk had nu mogelijkheden tot de gelijkmaker maar deze werden niet benut. Het nu counterende Reusel Sport kreeg na een half uur na rust grote ruimte en dat werd uiteraard afgestraft. Tom Dickens scoorde in de 75e minuut 1-3 en vlak voor tijd was het Nick Wouters die de eindstand bepaalde op 1-4.