Wat zijn de beste apps voor hikers?

Als je een auto huurt via EasyTerra dan kun je ervoor kiezen voor een huurvoertuig waar navigatie in zit. Hierdoor hoef je geen TomTom mee te nemen bijvoorbeeld, maar je hoeft ook niet je smartphone te gebruiken. Als hiker zal dit wel het geval zijn. Auto huren met een navigatiesysteem is als wandelaar immers niet mogelijk. Je zult dan dus een mobiele telefoon mee moeten nemen waarop je een app hebt gedownload voor de navigatie. Hierbij zou je gebruik kunnen maken van Google Maps, maar er zijn veel handigere applicaties verkrijgbaar voor hikers. In dit artikel vind je daar een paar voorbeelden van. 

Green Tracks 
De grafische vormgeving van Green Tracks ziet er niet echt aantrekkelijk of mooi uit, het heeft namelijk echt een ouderwets onderwerp. Toch heeft dit een groot voordeel. Het zorgt er namelijk voor dat de app heel eenvoudig te gebruiken is. Bovendien is het ook de enige wandel app die wordt geleverd met een enorme hoeveelheid gratis offline topografische kaarten. Houd er rekening mee dat het gsm signaal niet altijd beschikbaar is in afgelegen of bergachtige streken en dat offline kaarten dus inderdaad een zeer nuttige functie zijn. Green Tracks heeft overigens nog een nadeel, het kan namelijk alleen gedownload worden op telefoons die werken op Android. Heb je een iPhone? Je kunt dan helaas geen gebruik maken van Green Tracks.

Gaia GPS
Gaia GPS kan daarentegen wel door zowel Apple als Android smartphones gebruikt worden. Deze app maakt indruk met de live gegevens die je krijgt terwijl je aan het wandelen bent. Zo zie je een snelheidsgrafiek, een hoogtegrafiek, het hoogste punt en nog meer soorten belangrijke informatie. Deze app is bovendien erg gemakkelijk te gebruiken, terwijl het ook nog eens geleverd wordt met een geweldige topografische kaart. De Gaia GPS applicatie ondersteunt daarnaast een satellietkaart en een wegenkaart. Helaas werken deze kaarten niet als je geen verbinding heeft met internet. Offline kaarten kun je namelijk alleen gebruiken als je een abonnement hebt afgesloten bij Gaia GPS, dit zal je dus geld kosten. Dit is toch wel zeker een nadeel te noemen. 

Komoot
De Komoot app wint als het gaat om grafisch ontwerp en interface. De app is bovendien heel eenvoudig te gebruiken en wordt geleverd met een aantal zeer handige functies. Een van die functies is stapsgewijze spraaknavigatie, dit kan zelfs op wandelpaden. Komoot berekent ook wat de optimale route naar je bestemming is. Hiervoor hoef je alleen maar op een punt op de kaart te tikken. Met Komoot kun je daarnaast in contact komen met andere hikers over de hele wereld. Een tegenvaller is dat de app alleen wordt geleverd met een topografische kaart waarop niet voldoende kan worden ingezoomd. Je kunt trouwens Komoot zowel op een Apple apparaat als op een Android mobiel downloaden via de app store, wat wel weer een voordeel is van dit programma. 

AllTrails
De AllTrails wandel app heeft een goede interface en wordt geleverd met wegen-, satelliet- en topografische kaarten zoals de eerder genoemde Gaia GPS app. De AllTrails app geeft je echter veel minder informatie over je wandeling dan de Gaia GPS app en heeft een minder geavanceerde topografische kaart. AllTrails is wel relatief gemakkelijk te gebruiken, terwijl het ook geleverd wordt met voorgeladen trails. Helaas werkt dit alleen als je verbonden bent met het internet. De app houdt ook je activiteiten bij en laat je zien hoeveel je elke maand hebt gewandeld. Het is daarnaast lastig om GPS tracks te importeren in AllTrails, terwijl het de GPS tracks helemaal niet kan exporteren. Dit zijn zeker nadelen van deze app. 

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?