RKGSV legt nieuwe kampioen Acht geen strobreed in de weg

Door Willem-Jan Schampers

VV Acht is zondag kampioen geworden in de vierde klasse F. De titel werd binnengehaald via een simpele 0-4 overwinning op RKGSV. De vele supporters van Acht zagen dat hun ploeg vóór de rust een 0-2 voorsprong namen, die eigenlijk geen moment meer in gevaar kwam. De formatie van trainer Tim de Wert was oppermachtig en gaf het kampioenschap nog wat extra glans door in de slotfase nog verder uit te lopen.

De oefenmeester oogde na de wedstrijd, nog druipend van het bier (‘Shentley Mathilda kan een nieuwe club gaan zoeken, haha!’), dan ook heel ontspannen. “We zijn geen moment écht in de problemen geweest. Misschien net voordat wij 0-1 maakten.
Toen hadden zij de kans de om de score te openen. Na de strafschop (Rob van der Plaat scoorde de 0-2, red.), was het geen echte wedstrijd meer. Ik denk dat onze keeper nog één schot op doel heeft gehad. Weet je, als je veertien duels op rij wint, ben je de meer dan terechte kampioen.”

Even verderop stond de ‘dader’ breed lachend de dolle taferelen van zijn ploeggenoten af te kijken. “Het was eigenlijk een makkie”, erkende Mathilda. “We hadden het zwaarder verwacht, maar na de kans in de beginfase (Daan de Loo miste vrij voor doelman Jesper Maes, red.), is RKGSV niet gevaarlijk meer geweest en zeker in de tweede helft konden we de wedstrijd eenvoudig uitspelen.” Aanvoerder Pieter van Kemenade, langs de kant vanwege een schorsing, verbeet de teleurstelling, maar erkende wel dat hij er veel liever bij was geweest. “Dit is helemaal niks voor mij, al was het gelukkig geen zenuwslopende wedstrijd. We gaan lekker feestvieren!”

Doeltreffend
Zoals gezegd was de eerste grote kans voor RKGSV, maar na de derde minuut kwam het al snel goed met Acht. In de 4de minuut werd het immers 0-1, toen  Mathijs Huising een vlot lopende aanval doeltreffend afrondde. Nauwelijks drie minuten was het al bijna 0-2. Timo Verhagen liet tegenstander Joey van den Berk letterlijk zijn hielen zien, maar verzuimde vrij voor doelman Tom Molenberg de tweede Eindhovense treffer binnen te schieten. RKGSV zette hier hoegenaamd niks tegenover. Het duurde tot aan de 29ste minuut voordat Acht opnieuw had móeten scoren. Nu was het Bas Bornebroek die in kansrijke positie de bal langs de verkeerde kant van de paal schoof.

In de 33ste minuut werd de wedstrijd eigenlijk al voortijdig beslist. Acht kreeg een strafschop, nadat Bornebroek werd gehaakt. Rob van der Plaats bleef koelbloedig en tekende voor de luidbejubelde 0-2. Hierna waren er nog kansen voor Verhagen en gelegenheidsaanvoerder Arne Hoekstra, maar tot aan de rust hield RKGSV de schade beperkt. Van de belofte van trainer Jeroen Vermaas (‘We klappen er op!’) was helemaal niks te merken. De thuisclub leek aanstaande kampioen Acht niks in de weg te leggen.

Slim
In de tweede helft probeerde RKGSV het wel, maar de ploeg had simpelweg te weinig stootkracht om het de tegenstander écht moeilijk te maken.
Via Huising en Van der Plaat was Acht dichtbij de 0-3, maar pas in de 78ste minuut kon het boek van deze wedstrijd definitief dicht. De buitenspelval van RKGSV werd slim omzeild en het was Verhagen die de derde treffer van Acht binnenknalde. Dat uiteindelijk invaller Nick van den Nieuwenhof voor het slotakkoord zorgde, was de kers op de taart. Het bier kon worden aangerukt. Al had trainer De Wert het liever opgedronken…

RKGSV:
1. Tom Molenberg, 2. Thijs Janssen, 4. Mark Bartels, 5. Tom van den Berk, 8. Bjorn Kremers (19. Jasper Schaap), 9. Milos Milosevic, 10. Mike van den Berk, 11. Daan de Loo, 14. Gijs Vorstenbosch, 17. Martijn van Rooij (6. Tim van Berlo), 20. Joey van den Berk.

VV Acht: 24. Jesper Maes, 2. Juremy Reker (9. Nick van den Nieuwenhof), 3. Bas Bornebroek (18. Niels Versantvoort), 4. Paul Holthuizen, 5. Lex Vincken, 6. Melvin van de Groen, 8. Arne Hoekstra, 10. Timo Verhagen, 11. Mathijs Huising, 13. Shentley Mathilda (7. Rens Faes), 14. Rob van der Plaat.

Jack
06 juni 21:38
Vv Acht gefeliciteerd met jullie kampioenschap Heel veel succes verder in de 3e klasse
VV Vessem
24 mei 22:38
Acht gefeliciteerd met het kampioenschap, en succes in de 3e klasse!
Jack
23 mei 10:42
Proficiat VV Acht.
Jeroen Vermaas
23 mei 8:50
Acht, spelers & staf terechte kampioen. Van harte en heel veel plezier de komende dagen. Heel veel succes in de derde klasse.