Vier interessante weetjes over auto’s

Als je wilt gaan spelen op online gokkasten dan moet je dit natuurlijk niet doen als je achter het stuur zit. Logisch, maar helaas doen veel mensen het toch nog. Zo blijkt uit een onderzoek van Interpolis bijvoorbeeld dat maar liefst 62 procent van de Nederlanders zelf de telefoon gebruikt achter het stuur. Dit is een interessant weetje, waar er nog veel meer van zijn bij auto’s. Hieronder vind je hier vier voorbeelden van. 

Het duurt bijna zes maanden om naar de maan te rijden
Dit leuke feit werd ontdekt nadat astronoom Fred Hoyle er voor het eerst op wees dat het een uur zou duren om de ruimte in te komen door met 95 kilometer per uur omhoog te rijden. Als gevolg daarvan begonnen mensen zich af te vragen hoe lang het zou duren om met 95 kilometer per uur naar de maan te rijden. De maan is zo goed als 385 duizend kilometer van ons verwijderd, dit komt overeen met 10 keer de omtrek van de aarde. Je doet er dus net zo lang over als 10 keer rond de aarde rijden, wat in totaal ongeveer net wat minder dan zes maanden duren. 

De Volkswagen Group bezit veel bekende automerken
Elke bestuurder kent Volkswagen en niets anders komt in ons op dan hun auto's. Wist je echter dat het bedrijf ook verschillende andere iconische automerken bezit? Het is niet voor niets dat Volkswagen ook wel het Disney van de auto-industrie genoemd wordt, aangezien het ook de eigenaar is van de volgende bekende automerken: Seat, Audi, Skoda, Bugatti, Bentley, Ducati, Porsche, Scania, MAN en Lamborghini. Zo kan het maar zo dat je in een auto van VW onderweg bent naar vrienden om te gaan rouletten terwijl je dit eigenlijk niet eens weet. 

Volkswagen’s best verkochte product is een worst
We blijven nog even bij Volkswagen, want vreemd genoeg is het best verkochte product van deze autoproducent een worst. Al sinds 1973 maakt het Duitse bedrijf deze worsten, wat natuurlijk een currywurst is. Hiervan produceert VW ondertussen circa 20 duizend worsten per dag, waarbij ze zeer grondig te werk gaan. Dat de currywursten van Volkswagen een hit zijn is wel duidelijk, want ze zijn inmiddels al in 11 landen verkrijgbaar. Ook is er zelfs een vegetarische variant gemaakt. Koop je een auto van VW? Je krijgt dan zelfs een currywurst als geschenk. 

Wit is de populairste autokleur 
Bij kwaliteit gokkasten moeten deze spellen over het algemeen erg vreemde en opvallende ontwerpen en kleuren hebben, maar bij auto’s is dit niet het geval. Wit is namelijk de meest populaire kleur bij vierwielers. 39 procent van de autopopulatie over de hele wereld heeft namelijk deze kleur. Grijstinten zijn overigens sowieso erg populair, wat dus ook het geval is voor zwart, grijs en zilver. Zelfs 70 procent van alle auto’s ter wereld is wit, zwart, grijs of zilver. Wit is hierbij dus het populairst, wat met name komt doordat het gezien wordt als het gezicht van technologie. Ook wordt het geassocieerd met schoonheid, verfijning en zuiverhuid. 

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?