SV De Braak (zat) kampioen 4e klasse F

Na een 0-4 overwinning bij Margriet kon zaterdag het feest losbarsten. Met nog drie wedstrijden te gaan is het eerste elftal van SV De Braak (zaterdag) niet meer in te halen.

In een heuse kampioenswedstrijd wist De ploeg van Angelo van den Heuvel uiteindelijk ruim te winnen, maar daar zag het lang niet naar uit. De Braak speelde wellicht zijn slechtste wedstrijd van het seizoen, maar de wissels bepaalde uiteindelijk dat er nog gemakkelijk gewonnen werd. Matchwinnaar was Olivier Lugungu die zijn invalbeurt beloonde met twee treffers en twee assists.

Margriet deed er alles aan om het feestje van SV De Braak te verstoren, ze probeerden het kwaliteitsverschil te compenseren met veel inzet waardoor De Braak niet aan voetballen toekwam. De spanning was groot bij de bezoekers. Voor rust was De Braak duidelijk de betere ploeg maar dwong te weinig kansen af.

In het begin van de tweede helft leek de wedstrijd te kantelen en was het Margriet dat enkele kansen kreeg, maar keeper Thijs Somers wist de thuisploeg van het scoren af te houden.  Op het moment dat Oliver Lugungu het veld werd ingebracht door Van den Heuvel kwam SV De Braak op voorsprong. De behendige aanvaller schoot vanuit een vrije-trap de 0-1 binnen. Daarna stond de invaller ook aan de basis voor de 0-2 en 0-3. Wesley Smits trof tweemaal het doel op aangeven van Lugungu. Het slotakkoord was voor Lugungu zelf die met zijn tweede treffer van de middag de eindstand op 0-4 bepaalde.

Dit kampioenschap is een teamprestatie van alle spelers en begeleiders van SV de Braak. Het is tekenend dat er meer dan honderd supporters naar Oss waren afgereisd om dit team kampioen te zien worden. Het is een toegevoegde waarde in het landschap van het amateurvoetbal en rechtvaardigt de keuze om ook een zaterdagtak op te richten bij SV de Braak.