Sterk Vessem verzuimt te scoren in aantrekkelijke topper tegen RKDSV

Zelden zo’n leuke wedstrijd gezien, die in 0-0 eindigt. De topper in de vierde klasse F, tussen Vessem en RKDSV, was eigenlijk de gehele wedstrijd het aanzien meer dan waard. Met twee ploegen die vanaf de eerste minuut wilden aanvallen en met diverse serieuze doelkansen. Beide elftallen kenden enkele uitblinkers. Het enige dat ontbrak, waren doelpunten…

Door Willem-Jan Schampers

De voorsprong van koploper Vessem op achtervolger RKDSV blijft zodoende negen punten. “Dit moet voldoende zijn”, zegt trainer Richard van de Kerkhof vol overtuiging. RKDSV speelt volgende week thuis tegen De Raven en moet daarna uit naar DOSL. Dat zijn geen gemakkelijke wedstrijden. Natuurlijk moeten we zelf ook blijven winnen, maar ik vond ons vandaag heel goed spelen en dit geeft vertrouwen voor de komende duels. Ik denk dat we gewoon hadden moeten winnen, maar we verzuimden het veldoverwicht uit te drukken in doelpunten. Dat is het enige dat we onszelf kunnen verwijten.”

Daarmee had de Helmondse oefenmeester absoluut een punt. Vessem was een groot deel van de wedstrijd de betere ploeg, maar Gus Willemsen, Pieter van Rooij, Jaap van Diessen en Thomas Maas waren gevaarlijk voor het doel van de uitblinkende Siem van Doormaal, maar misten de juiste richting, vonden een uitstekend reagerende doelman op hun weg of hadden gewoon botte pech.

Van Rooij en Maas knalden van afstand de bal op de kruising. “Ik had zeker één maal moeten scoren”, treurde Van Diessen na afloop. “RKDSV kreeg ook wel wat kansjes, maar we hadden het kampioenschap hier vandaag kunnen beslissen.”

Handenbinders
Meteen na het eerste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Richard Peters trokken beide teams ten strijde. Met bij vlagen goed combinatiespel en mooie individuele acties. Aan Vessem-zijde waren Freek van Bussel, Jaap van Diessen en Thomas Maas de handenbinders, terwijl bij RKDSV Sven Bastings én dus doelman Van Doormaal konden terugkijken op een sterke wedstrijd. Reeds in de 5de was er een enorme kans voor Vessem. Na een mooie solo zette Maas Willemsen vrij voor het doel, maar de rechterspits schoot de bal naast.

Na een afgekeurd doelpunt van RKDSV, wegens vermeend buitenspel, nam de thuisclub het heft weer in handen en waren er kansen voor Lars van Heijst (kopbal), Pieter van Rooij (afstandsschot op de lat) en Jaap van Diessen (kopbal via Van Rooij naast). In de tweede helft bleef Vessem de betere ploeg, maar zolang er niet werd gescoord, werd RKDSV in leven gehouden. De Diessenaren lieten zich overigens ok niet onbetuigd en waren met snelle uitvallen enkele malen gevaarlijk.

Intensiteit
Weer waren er kansen voor Vessem, via Willemsen en Jaap van Diessen, maar aan de andere kant had Tim Prijs in de 63ste minuut misschien wel móeten scoren, op aangeven van Bram van Gestel. Nog in dezelfde minuut verrichtte Van Doormaal in het doel van RKDSV een geweldige redding op een schot van Maas. Nog steeds 0-0 dus en de beide ploegen begonnen enigszins vermoeid te raken. De passes werden onzorgvuldiger, maar de intensiteit bleef onverminderd hoog. In de 74ste minuut had Jaap van Diessen de wedstrijd kunnen beslissen. Vrij voor Van Doormaal schoof hij de bal echter naast.

Ook in de slotfase ging Vessem nog op jacht naar de winnende treffer. Hierbij moest de ploeg van Van de Kerkhof wel op haar hoede blijven voor de snelle omschakeling bij de bezoekers. In de blessuretijd was er nog een mooie actie van Willemsen, die op rechts doorbrak en de bal voor het doel bracht. In een heuse scrimmage moest Van Doormaal nog een keer al zijn kunnen tonen om de tegenstander van scoren af te houden. Het zou ook wel een beetje sneu zijn geweest voor een dapper RKDSV en een zeer sterke doelman…

OPSTELLINGEN

Vessem: 17. Marijn van Rooij, 2. Lars van Heijst, 3. Roel Sterken, 4. Pieter van Rooij, 5. Hein van Diessen, 6. Roel Wirken, 7. Gus Willemsen, 8. Jarno Olislagers, 9. Jaap van Diessen, 10. Thomas Maas, 11. Freek van Bussel.

RKDSV: 1. Siem van Doormaal, 3. Rens Timmermans, 4. Thom Schepens, 6. Sam Linnemans, 7. Tijn Janssen, 9. Tim Prijs, 10. Melvin Timmermans (2. Berry Kolen), 11. Sven Bastings, 12. Sander van der Aa, 14. Sietse Verhoeven (8. Bram van Gestel), 16. Giel Verhagen.

Martin
21 maart 10:09
Inderdaad een zeer aantrekkelijke wedstrijd van beide kanten jammer dat er ondanks de vele kansen en mogelijkheden geen doelpunten te zien waren. Alles onder leiding van een goed leidende scheidsrechter.