Roland Roefs nieuwe hoofdtrainer Oirschot Vooruit: “Zin in de uitdaging”

Deelacties:

Begin januari kwam het bericht dat Roland Roefs met ingang van het volgende seizoen de nieuwe hoofdtrainer van Oirschot Vooruit zal worden. Hij volgt Roland Schuermans op, die aan zijn tweede seizoen bezig is bij de groen-witten. Tijd om nader kennis te maken met de Bladelnaar, die geen onbekende is binnen de Oirschotse voetbalclub.

Door Nick Dierckx
“Ik train en coach de Onder-19 en ik ben Hoofd Jeugdopleidingen bij Oirschot, wat een heel chique woord is voor jeugdcoördinator van de bovenbouw,” vertelt Roefs aan de telefoon. “Ik help trainers, geef demotrainingen, stel het plan op et cetera. Dat doe ik nu en het bevalt heel goed. Bij de Onder-19 heb ik regelmatig een goede lichting onder mijn hoede gehad. Bijvoorbeeld twee jaar geleden, waarvan nu vijf jongens in het eerste elftal voetballen.”

Die jongens komt Roefs volgend seizoen weer tegen, als hij het eerste elftal van de tweedeklasser onder zijn hoede zal nemen. Daarmee legt hij ook zijn taken bij de jeugd van Oirschot neer. “Al zal ik nog regelmatig bij de Onder-19 gaan kijken. Er staan een aantal talenten in die op termijn spelers van het eerste elftal zouden kunnen worden.”

Bladella
Roefs begon zijn trainersloopbaan ooit bij De Bocht’80, een gezellige club in de 5e klasse. Ondanks dat hij het naar zijn zin had bij de club, verloor hij het enthousiasme gedurende die periode. “We hebben nog nacompetitie gehaald zelfs. Op dinsdag heb je zes man op het trainen en daar was ik op een bepaald moment wel klaar mee.”

Daarnaast voetbalt zijn zoon bij Bladella. Roefs is vanaf de start van zijn zoons voetbalcarrière tot en met de Onder-17, waarna zijn zoon stopt, trainer en coach. Ook op andere vlakken helpt hij de blauw-witten vooruit. “Ik heb de techniekschool met Jeroen Schilders opgezet. Zes jaar lang hebben wij op vrijdag techniektraining gegeven. Daarnaast heb ik in de TBJ gezeten, het Technisch Beleid Jeugd. Na vele jaren als vrijwilliger trainer te zijn geweest, kwam ik de vacature bij Oirschot Vooruit tegen.”

Na enkele gesprekken kwam Roefs terecht in de functie die hij tot en met dit seizoen bekleedt. “Het gaat met elkaar bij Oirschot, niet over elkaar. Ik zit er echt enorm op mijn plek. Een hele fijne club met een groot aantal vrijwilligers, die zeker niet vergeten mogen worden.”

En vanaf volgend seizoen fungeert Roefs dus als hoofdtrainer van de groen-witten. “Ik weet welke jongens bij Oirschot voetballen, waaronder een aantal die ikzelf getraind heb. Er zit zoveel kwaliteit en talent in, waardoor het mij een enorme uitdaging lijkt. Ik ben bijna vijftig en al mijn leven lang bezig met voetbal en trainen geven, maar het eerste elftal is iets wat ik nog één keer wil doen.”

“Van Roland is het contract niet verlengd, dat staat natuurlijk helemaal los van mij. Ik kan het goed vinden met de huidige hoofdtrainer. Twee jaar geleden (toen Piet Drijvers wegging, ND.) wilde ik het eigenlijk al doen, dus ze wisten dat ik die ambitie had. Ze vroegen of die er nog altijd is. Ze weten hoe ik ben, hoe ik train en hoe ik wil voetballen. Na enkele gesprekken hebben ze in de kerstvakantie gezegd dat ik het mag gaan doen en daar ben ik heel erg blij mee!”

Met Oirschot wil hij aanvallend en attractief voetbal op de mat leggen. “Ik wil altijd mooi voetballen. Bij de jeugd gaat het om ontwikkelen, waardoor het niet uitmaakt of je daardoor een keer verliest. Maar bij het eerste ligt dat net iets anders. Toch heb ik een voetbalvisie waarbij ik aanvallend en aantrekkelijk wil voetballen en ik denk ook dat we daar de spelers voor hebben.”

© 2023 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Mark Priems
19 maart 21:48
Succes Roland! Hopelijk een mooi seizoen.
collega
16 maart 18:17
Wel een geweldige top trainer die Roland Schuermans, ben benieuwd of het succes wat hij heeft doorgezet kan gaan worden. Denk dat hij nog een mooi prijsje gaat pakken, hij heeft de groep goed aan de gang gekregen toch een grote kwaliteit van hem en zijn staf en spelers.
gemiste kans
16 maart 0:10
Nu komt Bladella erachter wat ze/hij hebben weggejaagd ! succes roland roefs.
erik oeben
15 maart 17:04
Heel erg veel succes Roland. Mooie uitdaging
Bladella
14 maart 23:58
Topper. Je gaat je roeping hervatten als hoofdtrainer. Succes!
Cees van Hintum Bladella
14 maart 21:00
Roland is al vanaf de jeugd een echt voetbaldier. Mooie periode gehad bij Bladella. Ik wens hem heel veel succes bij de mooie club Oirschot Vooruit. De kans is inderdaad groot dat hij volgend jaar Bladella tegen komt. Hier staan ook spelers, die hij getraind heeft. Zie al uit naar deze wedstrijden. Roland, je zult het me niet kwalijk nemen, maar ik hoop echt dat Bladella dan gaat winnen ??!!
Steve
14 maart 17:54
Mooie mens met een goede kijk op voetbal. Succes komend seizoen
Supporter bladella
14 maart 16:36
de kans bestaat volgen jaar tegen Bladella groetjes