Rick van den Bogaard en EMK tegen RKGSV op jacht naar eerste winst

Deelacties:

RKGSV-EMK in de vierde klasse F is voor aanstaande zondag verkozen tot wedstrijd van de week. Hieronder een interview met Rick van den Bogaard, spits van rode lantaarndrager EMK.

Door Willem-Jan Schampers
Rick van den Bogaard keerde vorig seizoen terug in de selectie van EMK. Zijn rentree had hij zich echter iets anders voorgesteld. Door corona werden er vorig seizoen nauwelijks wedstrijden gespeeld en dit voetbaljaar vallen de resultaten van EMK tot nu toe erg tegen. Na zeven duels heeft de ploeg van trainer Ronnie Janssen pas twee punten. “En toch is er geen paniek”, benadrukt Van den Bogaard.

De reden dat het zo slecht draait bij EMK is immers verklaarbaar, zo blijkt. Van den Bogaard: “We hebben een relatief smalle selectie en hebben momenteel te kampen met een viertal blessures. Om toch een volwaardig team op de been te brengen, kunnen we eigenlijk alleen maar putten uit het derde elftal – met diverse oud-eerste elftalspelers – en JO19-1. Ons tweede is immers een vriendenteam, dat op een recreatief niveau speelt. Af en toe doet er wel eens een speler mee, maar eigenlijk is dit niet de bedoeling.”

Volgens Van den Bogaard moet er bij EMK dus worden geroeid met de riemen die er zijn. “Ik merk dat ik zelf ook een dagje ouder word. Tactisch is het allemaal nog prima in orde, maar mijn snelheid is toch minder geworden. Op zich ben ik nog niet eens ontevreden over mijn eigen prestatie, want ik heb toch al weer vier keer gescoord (van de in totaal acht treffers die EMK tot op dit moment maakte, red.). We krijgen echter gewoon te veel doelpunten tegen. Eigenlijk zijn we nog niet één wedstrijd echt de mindere geweest, maar toch hebben we pas twee keer gelijk gespeeld.”

Hele klus
Ook morgen tegen Boskant (inhaalwedstrijd) en zondag tegen RKGSV kan EMK nog niet beschikken over de geblesseerde spelers. “Het zal dus weer een hele klus worden om een team op de been te brengen, aangevuld met enkele wissels. Ik ben er van overtuigd dat we individueel helemaal niet zo’n slecht elftal hebben, maar omdat we iedere week met een ander team spelen, is het lastig om op bepaalde automatismen te trainen. We zijn absoluut niet het zwakste team in deze vierde klasse, maar het is nu wel zaak dat we punten gaan pakken!”

Van den Bogaard kwam in de jeugd uit voor Unitas'59, EMK, PSV, RKSV Nuenen, FC Eindhoven en Geldrop. Bij Geldrop debuteerde hij op 17-jarige leeftijd in het eerste elftal. Na Geldrop maakte de aanvaller de overstap naar Stiphout Vooruit, om vervolgens in 2009 terug te keren bij EMK. Van den Bogaard verwisselde twee keer EMK voor Marvilde, voordat hij in 2017 definitief terugkeerde. Bij de club uit Nuenen Eeneind werd hij in 2010 en 2015 kampioen. “Dat het nu zoveel minder gaat, is wel even wennen. Als we na de winterstop weer compleet zijn, verwacht ik echter dat we voldoende punten gaan pakken om ons te handhaven.”

Rivaliteit
Zondag tegen RKGSV (de nummer 4 op de ranglijst, met veertien punten uit zeven duels, red.) is het een bijzondere wedstrijd, weet ook Van den Bogaard. Een derby die ieder jaar voor de nodige rivaliteit zorgt. “Ik heb geregeld tegen RKGSV gespeeld en het zijn altijd leuke duels. De spelers kennen elkaar allemaal en het maakt volgens mij niet uit op welke plek op de ranglijst de teams staan. Misschien kunnen we zelfs wel voor een verrassing zorgen. Juist tegen onze buren zou dat wel mooi zijn!”

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Piet Leenders
25 november 13:02
Goed en realistisch interview Rick super. Succes in de volgende wedstrijden