PSV Vrouwen sluit weer aan bij de top door de zege op Feijenoord Vrouwen

Met een groot klasse verschil, maar met een minimale marge, bracht Maruschka Waldus haar club weer dichter bij de top in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Hiermee blijft de maximale score van PSV in thuiswedstrijden nog steeds in stand.

“Genieten. Het was onze beste helft van het seizoen”. Waren het woorden die Rick de Rooij gebruikte over de eerste helft. Het was een ware belegering van PSV op de helft van Feijenoord en als het met rust al 4-0 of 5-0 had gestaan, had niemand het raar gevonden. “Maar als je geen goal maakt in die eerste helft, neemt de spanning toe. Ondanks dat je de betere ploeg blijft.”

De kansen in de eerste helft werden gemist door onder andere Leticia, Van Lunteren en Carreras. En Feijenoord kon daar in het eerste bedrijf enkel een aantal afstandsschoten tegenover stellen. Waldus: ”Met het goede en gevarieerde spel creëerden we genoeg kansen, maar als dan het laatste zetje net niet goed gaat, ga je met 0-0 de kleedkamer in.”

Op slot
In de 64e minuut kwam eindelijk de verlossing. Waldus probeerde eerst uit een corner van dichtbij in te koppen, maar raakte de bal te licht. De bal kwam daarna met een gelukje terug voor de voeten van de centrale verdedigster van PSV en zij bedacht zich toen voor geen moment. “Toen was het de deur op slot voor de drie punten” vervolgt Waldus. “We zijn blij dat dat gelukt is en dat er weer een overwinning thuis geboekt is. Maar we moeten proberen die laatste fase van de wedstrijd niet zo spannend te laten worden. Daar kunnen en moeten wij als team nog een stuk beter in worden. En als wij aankomende zondag zo spelen tegen Heerenveen en we kunnen de wedstrijd eerder beslissen, dan hebben zij helemaal niets te vertellen.”

Ook trainer De Rooij was een tevreden man na de wedstrijd. “Al weken trainen we op een zeer hoog niveau en op het scherpst van de snede, maar wil het er in de wedstrijd maar niet uit komen. Vandaag eindelijk wel en al helemaal de eerste helft.”

Zo loopt PSV punten in op de gehele top drie.

Jong PSV
Zo ziet de toekomst er na dit weekend een stuk rooskleuriger uit en kijkt PSV weer naar boven. Zolang PSV dit niveau kan blijven behalen en meer goals weet te scoren kan het een serieuze titelkandidaat zijn. En zo lang Amalie Thesturp nog geblesseerd is, ligt daar een belangrijke taak voor de Braziliaanse Leticia. “Bij Jong PSV is al duidelijk geworden dat Leticia een neusje voor de goal heeft. Daar spelen ze dominant voetbal waarbij een spits veel in scoringspositie wordt gebracht. Als ze dat scoringsvermogen nog weet mee te nemen naar het eerste kan het één van de beste spitsen in de competitie worden.” Verder werd ook weer duidelijk dat de jeugd van PSV aan de weg timmert. De 17-jarige Shi-jona Martina maakte tegen Feijenoord haar debuut, waar Senna Koeleman en Janneke Verheijen dat vorige week al deden.

Stand Eredivisie vrouwen
Stand Pure Energie Eredivisie Vrouwen (per 5-12): 1. FC Twente 11-21, 2. Ajax 10-19, 3. Feyenoord 11-19, 4. PSV 10-17, 5. ADO Den Haag 11-14, 6. PEC Zwolle 11-14, 7. vv Alkmaar 11-12, 8. sc Heerenveen 10-10, 9. Excelsior 11-6.

PSV en oranje
PSV is leverancier van enkele oranjeleeuwinnen spelers

© 2022 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?