Petitie 'Sport en Bewegen is een essentiƫle dienstverlening!' Al bijna 350.000 keer ondertekend

Deelacties:

De Petitie ‘Sport en Bewegen is een essentiële dienstverlening!’ is inmiddels al bijna 350.000 keer ondertekend. Op dinsdag 11 januari om 14.00 uur stond de teller op 349.788. (inmiddels -14 jan.- staat de teller op ruim 370.000) Met deze cijfers laat de Nederlandse bevolking blijken dat de maat nu echt vol is en dat sporten weer toegankelijk moet worden, in welke vorm dan ook.

Met minimaal 40.000 steunbetuigingen kan de petitie worden voorgedragen om te behandelen in de Tweede Kamer. Deze petitie heeft nu al bijna het tienvoudige bereikt. Hopelijk wordt met deze petitie duidelijk dat Nederland klaar is met de huidige maatregelen. Ook het amateurvoetbal moet weer snel van start gaan. Mochten de huidige maatregelen verlengd worden dan komt de sport onder zware druk te staan.

Burgerinitiatief: sport & bewegen is een essentiële dienstverlening!
Nederlanders worden door de coronapandemie ingrijpend beperkt in hun mogelijkheden om te sporten en bewegen. Sportfaciliteiten zijn gesloten en alleen in de openlucht mogen mensen sporten en bewegen, onder voorwaarden.

Onderzoek wijst uit dat bijna de helft van de Nederlanders beduidend minder is gaan sporten en bewegen, en dat bijna 10% zelfs is gestopt. Dat heeft grote impact en legt een negatieve claim op hun gezondheid, fitheid en vitaliteit. Met alle gezondheidsrisico’s en oplopende zorgkosten van dien.

Sport en bewegen is van groot belang om fysiek en mentaal fitter en gezonder te leven, en meer weerstand op te bouwen. Juist tijdens de coronapandemie heel belangrijk! De sportsector moet daarom worden aangemerkt als essentiële dienstverlening, zodat de deuren van de sportaanbieders open gaan en ook open blijven. Met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM en het protocol verantwoord sporten.

KLIK HIER VOOR MEER INFO EN TEKEN OOK DE PETITIE>>

© 2022 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Rudy van Breugel
12 januari 13:46
Ik ben trainer van de JO14-1 en voetbal zelf ook nog ik vind dat iedereen gezond en lekker met sport bezig kan zijn. Sporten is gezond voor lichaam en geest
Marleen Aerts
11 januari 15:20
Sporten MOET altijd mogelijk blijven en voor elke leeftijd