Nieuwe trainer vrouwen Nederwetten

Deel dit bericht via:

Nederwetten heeft in Harrie van de Ven (52) een nieuwe trainer voor de vrouwen gevonden. Wie is Harrie en wat zijn de wederzijdse verwachtingen? In dit artikel een sneakpreview.

Geboren en getogen in Eindhoven, gevoetbald bij Brabantia, werkzaam bij VDL, 12 jaar steward bij PSV; Harrie van de Ven is een echte Eindhovenaar. Na een kruisbandoperatie moest Harrie helaas stoppen als actief voetballer, maar hij is daarna wel altijd betrokken gebleven. Doordat dochter Luna wilde gaan voetballen, is Harrie samen met zijn vrouw Bianca betrokken geraakt bij het vrouwenvoetbal.

Bij SV Marvilde werd in zeven jaar tijd een waar vrouwenvoetbalimperium opgebouwd door de familie Van de Ven. Wat begon met een gemixt team van jongens en meisjes, is uitgegroeid naar een vrouwenafdeling met ruim honderd meisjes en vrouwen, verdeeld over acht teams.

Als trainer/coach en coördinator van het vrouwenvoetbal stortte Harrie jarenlang zijn ziel en zaligheid in het amateurvoetbal. In deze periode was er ook nog tijd over om een jongensteam te coachen. De voor Nederwetten niet onbekende Daan Heesakkers speelde op dat moment in dat bewuste elftal (JO19) en er werd een goede band opgebouwd tussen trainer en pupil. Daan werd verliefd in Nederwetten en is enkele seizoenen geleden overgestapt van SV Marvilde naar Nederwetten. Natuurlijk werd de afspraak gemaakt dat Harrie een keer zou komen kijken naar zijn voormalig pupil.

De combinatie van Daan in actie bij Nederwetten 1, de vrouwen die een zwaarbevochten gelijkspel over de streep trokken én de derde helft in de gezellige kantine, bleek voor Harrie de eerste stap om overtuigd te raken van de mooie uitdaging die Nederwetten te bieden had. In de gesprekscyclus met het bestuur en een afvaardiging van de vrouwen benoemde Harrie onder meer dat hij nu voor Nederwetten kiest, omdat hij na alle jaren bij SV Marvilde toe is aan een nieuwe uitdaging en zich weer wil focussen op één team. Harrie: “Plezier staat uiteraard voorop, maar toch lijkt het me fantastisch om deze vrouwen naar een nóg hoger niveau te tillen. Ik ben ervan overtuigd dat deze groep genoeg kwaliteiten heeft en dat, als iedereen er echt voor gaat, we tot mooie dingen in staat zijn.”

Binnen Nederwetten zijn we overtuigd geraakt van het spelinzicht van Harrie. Kenmerkend is dat Harrie communicatief vaardig is, hij is eerlijk en rechtvaardig, maar bovenal een voetbaldier. Met Harrie kun je altijd een praatje maken en zeker over voetbal. “Ik kan niet wachten tot we weer het veld op mogen, ik heb ontzettend veel zin in deze nieuwe uitdaging.”

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Riny Pasmans
24 april 14:43
Ik wens HARRIE heel veel succes met deze job.
Ben er zeker van dat hij met ziel en zaligheid dit tot een succes zal maken.
👊🏻⚽️👏👏👏👏