Niels Versantvoort wil met VV Acht meedoen om het kampioenschap

Deelacties:

Boskant-VV Acht in de vierde klasse F is verkozen tot wedstrijd van de week. Hieronder een interview met Niels Versantvoort, middenvelder van VV Acht.

Door Willem-Jan Schampers
Met zes punten uit twee wedstrijden en een opvallend doelsaldo van dertien voor en nul tegen, is VV Acht de trotse koploper in de vierde klasse F. Alleen RKGSV (+6), Boskant (+3) en Avesteyn (+2) kunnen op dit moment enigszins gelijke tred houden met de Eindhovenaren. Het vertrouwen is dus groot bij Acht en middenvelder Niels Versantvoort is er van overtuigd dat ook Boskant zondag wordt verslagen.

“We hebben gewoon een prima selectie en kunnen van iedereen winnen”, zegt de 21-jarige medewerker van de JUMBO. “Niet voor niets werden Woenselse Boys (6-0) en EMK (7-0) met grote cijfers verslagen. Het loop lekker en ik hoop dat we dit goede gevoel kunnen vasthouden. Voor mij is Avesteyn wel de grootste concurrent, maar ook RKGSV en Boskant, en wellicht ook DVS en DOSL, zie ik als kanshebbers voor de titel. We zijn natuurlijk pas twee wedstrijden ver, maar je ziet nu al een soort ‘schifting’ ontstaan.”

Versantvoort is al sinds zijn zesde lid van VV Acht. Dat kan ook bijna niet anders, als je je bedenkt dat zijn moeder Van Kemenade met haar meisjesnaam heet! “Ik heb hier alle jeugdteams doorlopen en ben op mijn negentiende gedebuteerd in het eerste elftal. Onder trainer Marco van de Braken. Een hele fijne man en voor mij natuurlijk heel speciaal, omdat hij mij een kans gaf. Alle jongens die onder hem hun debuut hebben gemaakt, staan nu vast in het eerste. Toch een compliment en een teken dat hij het goed heeft gezien.”

Wennen
De relatie met de oud-trainer was dus uitstekend en ook onder de huidige oefenmeester, Tim de Wert, voelt Versantvoort zich op zijn gemak. “Al geef ik toe dat het wel even wennen was. Marco was vanaf het begin duidelijk de baas en bij Tim moest de groep toch even aftasten wat voor trainer hij was. Hij is natuurlijk nog best jong (28, red.), maar het is inmiddels wel duidelijk dat hij boven de groep staat en een goede kijk op het spelletje heeft. We mogen gerust onze mening geven, maar uiteindelijk is hij degene die beslist. En dan duldt hij geen tegenspraak meer. Heb ik al een keertje gemerkt. Haha!”

Bij de Eindhovense ‘dorpsclub’, zoals VV Acht, door velen wordt gezien, voelt Versantvoort uitstekend thuis. “Als we op de dorpen komen, bijvoorbeeld in de Kempen, vind ik dat toch nog een heel verschil met ons. Daar ‘kletsen’ ze er veel meer onder en worden vanaf het begin de mouwen opgestroopt. Wij zijn wat meer van het verzorgd voetbal. Volgens onze trainer hebben ze bij Boskant in twee wedstrijden al elf gele kaarten gekregen! Dit geeft aan dat ze het fysieke spel niet schuwen. En zeker op gewoon gras kunnen we het dan best moeilijk krijgen.”

Baltempo
Verder weet Versantvoort bijzonder weinig van de tegenstander van komende zondag. “Het wordt de eerste keer dat ik tegen deze club speel. Wellicht weet Tim wel meer en horen we dat donderdag. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij ons goed voorbereid aan de aftrap laat verschijnen. Hopelijk is het veld dusdanig bespeelbaar, dat we ons eigen spel kunnen spelen. Het baltempo kan wel eens bepalend worden in deze wedstrijd. We willen met Acht graag meedoen om het kampioenschap, dus dan moet er tegen Boskant gewoon worden gewonnen!”

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Robin Bloks
07 oktober 7:44
Een verdiend interview Niels! Succes en ga zo door dan zullen er nog vele volgen voor jou !
Mb
07 oktober 6:58
"Voor mij is Avesteyn wel de grootste concurrent, maar ook RKGSV en Boskant, en wellicht ook DVS en DOSL. Let op Eli !!
lenie van esch
06 oktober 22:49
leuk niels,misschien komen we zondag kijken.
Fried van Kemenade
06 oktober 21:40
Goed bezig Niels
Tycho kuiten
06 oktober 20:53
Kom op Niels 👍
Marjan Maas
06 oktober 20:36
Heel veel succes zondag Niels! ⚽️👍
Hermine versantvoort
06 oktober 20:20
Mooi interview Niels, succes zondag!!
MOOS VD HEIJDEN
06 oktober 19:28
Leuk Niels! Succes zondag.