Marvilde een maatje te groot voor Beerse Boys

Na drie topwedstrijden op rij (Mierlo Hout 2-1, Someren 3-1 en Oirschot Vooruit 2-2), waaruit Marvilde 7 punten haalde, stond vandaag de thuiswedstrijd tegen Beerse Boys op het programma. De ploeg uit Middelbeers heeft de laatste seizoen steeds meer moeite om het niveau vast te houden. Na enkele jaren in de eerste klasse is de weg omlaag ingezet en vandaag zal de ploeg naar Veldhoven gekomen zijn met de gedachte om de schade zo klein mogelijk te houden. De vorige competitie eindigde voor Marvilde met een thuiswedstrijd tegen Beerse Boys (de eerste zonder publiek) en een 5-0 overwinning. Wat dat betreft herhaalde het verleden zit, weer 5-0 zonder publiek.

Gedurende de gehele wedstrijd was Marvilde veel beter dan de bezoekers. Een eerste kansje was er voor Erik Jans, maar al snel nam Marvilde het heft in handen en gaf dat niet meer weg. Dat overwicht leverde al in de 8e minuut een voorsprong op. Ferry Aerts gaf vanaf links de voorzet en Sander Megens tikte midden voor het doel de 1-0 in. In de 20e minuut schoot Anwar Janssen in de korte hoek, maar keeper Rob Wilborts bracht redding. Drie minuten later tikte Ferry Aerts een doorgekopte verre inworp van Twan Demin net niet hard genoeg aan, waarna de bal voor het doel langs ging. Net voor het half uur werd de score dan wel verdubbeld. Op de middenlijn werd in eerste instantie balverlies geleden door Marvilde, maar de aanval van Beerse Boys werd ook meteen weer onderschep, waarna de bal snel via Robbert Born naar Ferry Aerts ging. Daarna gaf Ferry deze van links naar de rechterkant op Anwar Janssen die de lange hoek vond, 2-0. Tien minuten voor de rust kwam de bal na een aanval aan de rechterkant op links bij Ferry Aerts terecht. Zijn schot werd gestopt door de doelman, maar de rebound leek een eenvoudige klus te worden voor Anwar Janssen. Zijn inzet vanaf 8 meter kwam echter tegen de paal.

In de 2e helft kwam het eerste gevaar uit een vrije trap van Robbert Born in de 55e minuut. Aan de rechterkant op 25 meter van de achterlijn schoot hij ineens op doel. Wilborts bokste de bal uit het doel. In de 58e minuut gaf Ferry Aerts weer een voorzet, maar voordat de aanvallers van Marvilde op doel konden schieten deed Nick van Rooy dat al. Op 5 meter van het doel schoot hij hard tegen de eigen lat. Tien minuten later ontving Anwar Janssen de bal aan de rechterkant en na een gelukkige kluts kwam hij vrij om de bal voor te geven. Twan Demin had geen moeite om de bal op 5 meter midden voor het doel in het lege doel te plaatsen, 3-0. Een kwartier voor het einde zette Jens zijn lichaam goed tussen de bal en de tegenstander op de middenlijn. Zijn pass naar links kwam bij Ferry Aerts terecht, waarna zijn lage voorzet door Anwar Janssen van dichtbij via onderkant lat in het doel werd geschoten, 4-0. Het (kolderieke) slotakkoord kwam zes minuten voor einde. Een aanval van Marvilde leek op niets uit te lopen toen de bal bij doelman Wilborts terecht kwam. Clint van Doorn ging echter fel richting de doelman en wist de uittrap ook te blokken. Met het hoofd bezorgde hij de bal daarna bij Mathijs de Bie die terug gaf op Twan Demin. Twan haalde hard uit vanaf 20 meter en doelman Rob Wilborts kon deze met moeite stoppen. De rebound was vanaf rechts voor Sil van Herwijnen, maar zijn inzet stropte onder de doelman en kwam zo in de doelmond te liggen. Nick van Rooy dacht deze hard weg te schieten, maar schoot hard tegen zijn eigen doelman aan. Hierna hobbelde de bal over de doellijn voor de 5-0.

Marvilde heeft de 8e wedstrijd van deze competitie geconcentreerd tot een goed einde gebracht. Tegen de topploegen is dit meestal gemakkelijk, maar ook tegen rode lantaarndrager Beerse Boys lukte dat goed. De score had hierbij wel gemakkelijk hoger uit kunnen vallen. Met 6 overwinningen en 2 gelijke spelen gaat Marvilde aan kop met 20 punten, maar hoe de competitie verder gaat is nog ongewis. Oirschot Vooruit is de eerste achtervolger op 3 verliespunten achterstand. Net als de vorige 2 seizoenen lijkt corona ook dit seizoen een forse streep door het verdere verloop te zetten. Normaal gesproken zou Marvilde volgende week op bezoek gaan bij Valkenswaard, maar dat lijkt nu hoogst onzeker.