Marco van den Braken met VV Acht ‘in ontwikkeling’

Deel dit bericht via:

Wedstrijd van de week wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ja, Marco van den Braken is zeker wel tevreden met de huidige stand van zaken bij VV Acht. De Eindhovenaren staan momenteel op de tweede plaats in de vierde klasse G. De achterstand op de ongenaakbare koploper Dommelen bedraagt slechts twee punten. Toch kan het volgens de ervaren trainer nóg beter. “Het spel van in de voorbereiding heb ik nog niet terug gezien.”

Voor Van den Braken staat dit seizoen in het teken van verdere groei van zijn ploeg. “De buitenwacht roept dat Acht toe is aan promotie naar de derde klasse, maar zelf zitten wij hier helemaal niet zo in. Natuurlijk is de tweede plek prima en spelen we bij vlagen heel goed voetbal, maar we hebben ook een hele jonge selectie, waar zeker nog rek in zit. Vandaar dat promoveren geen doel op zich is. We zijn een ploeg in ontwikkeling en kunnen zeker nog stappen maken. Als we kunnen meedoen om de prijzen, zullen we het uiteraard niet laten, maar er is geen druk.”

Bovendien prijst Van den Braken zich gelukkig dat het kwartje in veel wedstrijden nu wel de goede kan uitvalt. “Dit was vorig seizoen niet het geval. Anderzijds, er moet ook nog wat te wensen blijven. Tegen WODAN spelen we één helft goed en na de rust is het niks. Tegen SDO’39 krijgen we in de eerste helft diverse goede kansen, waarvan er maar één wordt benut en in de tweede helft komen we nog een paar keer goed weg. Uiteindelijk heb ik liever de punten, dan mooi voetbal, maar je wilt ook zo goed mogelijk spelen. Maar alleen complimenten, zie RKC in de eredivisie, heb je ook niks.”

Jonge gasten
Van den Braken zegt het fijn te vinden om met jonge gasten te werken. “Heel veel selecties hebben een grote groep jonge spelers. In de categorie 26 tot en met 32 jaar is de spoeling een stuk dunner geworden. Natuurlijk is het fijn voor een trainer als hij wat ervaren jongens in de ploeg heeft, maar ik kan bij VV Acht volledig mijn ei kwijt. Deze jonge selectie is bereid te leren en te investeren en dan is het altijd wel lekker werken voor een trainer. En volgen de resultaten meestal vanzelf.”

Wat dit betreft deelt Van den Braken meteen een compliment uit aan zijn collega Waldo van den Besselaar, trainer van Vessem – de tegenstander van komende zondag. “Waldo doet het uitstekend. Vorig seizoen heeft Vessem lange tijd meegedaan om het kampioenschap en nu staan ze ook weer gewoon vierde. We zullen ze zeker niet onderschatten en stellen ons in op een lastige wedstrijd.”

Super Sunday
Zondag is het bij VV Acht ‘Super Sunday’. De club heeft een bevriende relatie met Vessem en omdat ook het tweede elftal thuis speelt tegen SBC, is een gezellig nevenprogramma samengesteld. Naast de aanwezigheid van een dj, is er ook de gelegenheid om op een groot scherm PSV-AZ en Ajax-Feyenoord te kijken. Iedereen is van harte welkom.

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


(Door Willem Jan Schampers)