KNVB gooit 4e en 5e klasse behoorlijk om.

Deel dit bericht via:

De nieuwe indelingen zijn bekend.

Sommige clubs zijn niet blij met de nieuwe indelingen. Acht baalt dat het de Kempische 4e klasse moet verlaten en RKGSV was ook dit seizoen weer graag actief geweest in de Helmondse 4e klasse. Tongelre en Nieuw Woensel gaan het onbekende landschap in. Beide ploegen zijn ingedeeld in de 5e klasse C (ZII) een klasse waar de Eindhovense clubs niet vrolijk van worden. 

Tot en met de 3e klasse zijn de indelingen niet spectaculair veranderd.  In de 1e klasse C zijn er twee nieuwelingen te bespeuren: Berghem Sport en het gepromoveerde EFC.
De Limburgse 1e klasse D is identiek als het afgelopen seizoen en in de 2e klasse F is Haelen de vervanger van EFC en zijn de overige 13 ploegen hetzelfde gebleven. In de 3e klasse D zijn MMC Weert en SV Tivoli vervangen door SV De Braak en Dommelen.

4e en 5e klasse
Tot dusver geen grote veranderingen. Dat geldt wel voor de 4e klasse en 5e klasse.  De 4e klasse E (de 4e klasse F van het afgelopen seizoen) kent nog een beperkt aantal nieuwelingen. RKDSV, Spoordonkse Boys en Tuldania zijn komend seizoen te bewonderen in de Kempische 4e klasse. Dit gaat ten koste van ACHT dat in een nieuwe 4e klasse F is ingedeeld.  Deze klasse is opnieuw samengesteld.  Met Avesteyn, Boskant, VOW en WEC als onbekende voor onze regio. De klasse is verder aangevuld met DOSL, DVS, Eli, EMK, Mariahout, Pusphaira, RKGSV, Tivoli en Woenselse Boys.  Een vreemde indeling. 

De Helmondse 4e klasse F is door het vertrek van EMK, Eli, Mariahout, RKGSV en Woenselse Boys opgevuld met SV Lierop, ONDO, SJVV, SPV en SSE.
De 5e klasse C kent met Irene, Nederwetten en Ollandia drie nieuwelingen, de klasse waar Tongelere en Nieuw Woensel zich ook graag hadden gezien. Beide ploegen mogen komend seizoen haar kunsten tonen in de 5e klasse C (ZII) tegen vrijwel onbekende tegenstanders zoals Alweertereheide, Crescentia, Egchel, Eindse Boys, Leveroy, etc….

Ongetwijfeld zullen er meerdere clubs niet blij met de nieuwe indelingen. 

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?