Keldervoetbal levert UNA in Hoogland toch nog punt op

Deel dit bericht via:

Zeelstenaren blijven aanmodderen
Als vaste bezoeker van UNA’s wedstrijden in de Derde Divisie kom je nog eens ergens. Dit keer eindigt de heenreis in Hoogland. Wat, Hoogland? De voor velen volkomen onbekende plaats en voetbalclub, huist in de provincie Utrecht.
Het nog lang zelfstandige volk is sinds 1974 verklonken met Amersfoort. De dorpsgemeenschap met toentertijd ruim 10.000 inwoners heeft wel wat van die van ‘t dorp Zeelst. Eens ruiste er de natuur, zoals ook in ons boeren buitengebied. Ook zij verzetten zich destijds heftig maar vergeefs tegen samenvoeging en het opgaan in een groter geheel, evenals die van Zeelst. En ook zij vonden en vinden het belangrijk om de eigenheid te bewaren en te blijven tonen; onder andere via de succesvolle voetbalclub Hoogland. Zoals dat dus ook in Zeelst en door UNA gebeurt. En tenslotte ligt hun accommodatie -op 120 kilometer van hier- evenals de onze aan…. de Sportlaan. O ja, en nog eentje: UNA had Youri van der Meer en die speelt nu voor Hoogland. Allemaal interessant vooraf, maar ‘we’ komen niet naar Amersfoort om gezellig te keuvelen over vroeger. En evenmin vanwege onze overeenkomsten.

De harde realiteit is, dat de ploeg van Demin na flinke tikken in de eerste competitiewedstrijden wat recht te zetten heeft. En daar lijkt het al wat op, want afgelopen zondag werd een stap gezet met de eerste winst. En vooral: eentje op karakter, met een enthousiast makende inbreng van jonge spelers. Juist dat is het wat dit UNA nodig heeft. Als de wat ouderen,  de geroutineerden, de ‘grote’ namen, zich daar nu ook door laten inspireren...  Maar dat gebeurt ook in Hoogland, ondanks de hooggespannen verwachtingen, niet. En weer zijn alleen de jonge speler klaarwakker en bereid om te vechten voor een goed resultaat.

Een dag nadat een rechtgeaard wielermens jankte bij de zege van de sympathieke Bauke Mollema (Lombardije), blijkt Thomas Horsten nog altijd niet fit. Brians Boogers is dat wel en hij start. Nick Tielemans ontbreekt aanvankelijk in basis (gepasseerd), maar begint toch omdat Louis Ben Jagt tijdens de warming up afhaakt.

Sten Senders, uitblinker van vorige week op het middenveld, staat nu linksachter. En om daar meteen mee te beginnen: ook op die positie is de pas 18-jarige vandaag veruit UNA’s beste man. En om het maar meteen ook maar scherp te stellen: uitblinkers zijn er vandaag maar twee: Senders dus en … de andere jongste van het team Joey Verhoeven.
Voor de rest is UNA vandaag een zeer matig geheel. Tegen een eveneens zo matige tegenstander als Hoogland zijn echter toch nog voldoende mogelijkheden voor een redelijk resultaat. Wat echter bijna om zeep wordt gebracht door een dramatische start van UNA, dat na 10 minuten al tegen een 2-0 achterstand aankijkt, door goals van Oskar van Logtestijn die twee keer vogeltjevrij kan uithalen. Een debacle dreigt. Maar UNA herstelt zich redelijk en maakt nog voor rust de aansluitingstreffer als Brian Boogers de bal kan inglijden.

Tussendoor grijpen arbiter en grensrechter naar een hoofdrol door respectievelijk een glaszuivere penalty weg te wuiven (Boogers) en door UNA doorbraken ten onrechte terug te vlaggen. Het zal niet meer goed komen tussen UNA en arbiter van den Elzen; meer speciaal tussen UNA aanvoerder Niek van Boekel en de leidsman, die 10 minuten voor tijd uit een opstootje aan de kant de conclusie trekt dat van Boekel met rood moet vertrekken. Maar intussen is er nog van alles gebeurd. Zo schiet Mart van de Gevel na een uur de 2-2 binnen en eindigt een chaotisch moment voor het UNA doel in een treffer van Fouad Dahmani: 3-2.

UNA blijft dan aandringen en in de 76e minuut glipt Mart van de Gevel er bij de thuisploeg doorheen en plaatst beheerst de 3-3 binnen. UNA’s onevenwichtige status blijkt dan nog maar eens, want zelfs dat ene (overigens wel dikverdiende) puntje komt nog enkele keren in gevaar. Nee, in deze vorm en met zo weinig zelfvertrouwen bij veel spelers, zal UNA voorlopig gedoemd zijn om als vogel voor de kat te fungeren.     

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Jhan .Mokke
14 oktober 19:25
In en in triest ,
Vlug vergeten en de schouders eronder .
Denken jullie dat de rasechte supporters dit leuk vinden !
Door weer en wind , overal zien jullie de trouwe supporters

Jhan