VV Vessem rouwt maar wint wel de topper tegen Steensel

Voor aanvang van de wedstrijd tussen Vessem en Steensel werd er één minuut stilgestaan bij het plotselinge overlijden van Vessem-lid Peter Rademakers.

Rademakers was een actieve vrijwilliger die bijna altijd op de club aanwezig was. Of de topper tussen de twee teams uit dezelfde gemeente, met beide slechts twee verliespunten, er ook een spektakel van zouden maken, was vooraf moeilijk in te schatten.

Door Frans Maas
Steensel begon goed aan de wedstrijd en had in de 5e minuut de eerste grote kans van de wedstrijd. Daan Bogaerts schoot vanuit een vrije positie net naast het doel. Vessem zette daar even later een afstandsschot tegenover, maar doelman Jasper Van De Ven pareerde de inzet van Teun Langermans met een mooie safe. In de 22e minuut kwam Steensel weer goed opzetten en een inzet van Ruan Tiryaki werd door de doelman van Steensel van Rooy gestopt. Steensel had deze fase van de wedstrijd iets meer de overhand, zonder het om te zetten in een voorsprong waardoor beide ploegen gingen rusten met een 0-0 tussenstand.

In de tweede helft kwam Vessem beter uit de startblokken. De grootste kans in de wedstrijd tot dan toe diende zich in de 54e minuut aan. Teun Langermans speelde zich mooi vrij, maar zijn schot miste net de precisie. Eén minuut later zette Toon van Sambeek de bal keurig voor op  Chris van Ham, maar ook zijn schot miste net de kracht om doelman Van de Ven te verschalken.

De Vessemse druk bleef aan en dat vertaalde zich in een voorsprong. Een diepgaande bal van Roel Sterken op Jaap Van Diessen, zorgde ervoor dat  laatstgenoemde de bal net in de verre hoek wist te schieten, 1-0.

Vessem rook bloed en drukte Steensel verder achteruit. In 70e zorgde Toon van Sambeek voor de bevrijdende 2-0 voorsprong na een assist van Freek van Brussel.

Steensel ging naarstig op zoek naar de aansluitingstreffer, waardoor er nog meer ruimte ontstond voor  de thuisploeg. Vessem maakte daar gretig gebruik van en besliste de wedstrijd definitief. Na een mooie combinatie tussen Pieter Van Rooij en Jaap van Diessen, kwam de bal vervolgens panklaar voor de voeten van Teun Langermans, die voor de 3-0 eindstand zorgde.