RPC promoveert naar tweede klasse: ‘Dat is het belangrijkste’ (Update)

RPC is zaterdagmiddag gepromoveerd naar de tweede klasse. In een bar slechte wedstrijd werd Wilhelmina’08 met miniem verschil verslagen: 0-1. Het hobbelige veld van VV Maarheeze maakte goed voetbal blijkbaar onmogelijk en de toeschouwers kregen een zeer matige finale voorgeschoteld. ‘Gelukkig’ werd ze een verlenging bespaard en konden bij de Eindhovenaren de handen in de lucht.

Door Willem-Jan Schampers
Voor de wedstrijd ging het vooral over de vraag of tegenstander Wilhelmina’08 volgend seizoen nog wel actief is in het amateurvoetbal. De Limburgers zien namelijk nogal wat spelers vertrekken en om een representatief team op de been te brengen is in Weert (met acht verenigingen, red.) geen sinecure. De KNVB kon aan RPC echter nog geen uitsluitsel geven over wat er zou gebeuren als Wilhelmina’08 de finale zou winnen en zich vervolgens zou terugtrekken.

Om alle onduidelijkheid te voorkomen, was er RPC dus alles aan gelegen om de finale te winnen. Op neutraal terrein. Voorafgaande aan de wedstrijd was er nog een hele discussie geweest over waar het duel moest worden gespeeld. RPC opteerde voor de zaterdag en op kunstgras; Wilhelmina’08 wilde op natuurgras en op zondag. “Morgen missen diverse spelers, omdat ze kaartjes hebben voor het Nederlands elftal in Hamburg”, verklaart secretaris Stephan Smits. “Onder hen ook Sidney Gakpo, die natuurlijk naar zijn broer wil gaan kijken. Uiteindelijk zijn we er toch uitgekomen.”

Verkeerd
RPC trof op het knusse sportpark De Romrijten een tegenstander die – ondanks de onzekerheid over de toekomst – er nog best voor wilde gaan. De Limburgers werden in de beginfase enigszins overrompeld, maar gaandeweg de wedstrijd werden zij steeds gevaarlijker en met een beetje pech had RPC zomaar op achterstand kunnen komen. Aanvoerder Mark Werts: “We speelden gewoon ontzettend slecht en inderdaad had dit helemaal verkeerd kunnen uitpakken. Gelukkig scoorden zij niet en was Patrick (Philippart, red.) attent bij het foutje van hun keeper.”

Werts doelde op de enige treffer, die invaller Phillippart in de 71ste minuut produceerde. Een strakke voorzet vanaf links werd door doelman Teun Steyvers gemist, waarna de spits van RPC de bal in het lege doel kon tikken. De vreugde bij de groenwitten was enorm. Het leek er immers lange tijd op dat er in de reguliere speeltijd geen doelpunten zouden vallen. En iedereen zag op tegen een verlenging van twee maal vijftien minuten. “Het was wel lekker zo”, lachtte Werts. “Wilhelmina probeerde in de slotfase nog wel terug te komen, maar Sam (van Rooij, doelman) was zeer betrouwbaar.”

Schulp
Over de rest van de wedstrijd is verder eigenlijk weinig te melden. Na een sterke start van RPC, waarbij er kansen waren voor Joep van de Velden en Twan Demin, kroop Wilhelmina’08 langzaam uit haar schulp en kreeg mogelijkheden via de zeer bedrijvige Sherry Kindo Kamara en Anass en Youssef Mephtah. In de tweede helft was de beste kans voor Wilhelmina-08-aanvoerder Richard Rooijakkers. Zijn volley verdween echter net over de kruising. Aan de andere kant kreeg Philippart de bal op een presenteerblaadje van Werts, maar ook hij scoorde niet. Twaalf minuten later deed hij het gelukkig beter…

Mike de Louw
17 juni 12:32
Trainers, spelers en supporters gefeliciteerd met de promotie naar de 2e klasse⚽️💪 een hele mooie reeks bekroont met promotie naar 2e klasse!
Theovandervelden
16 juni 14:30
Credits ook naar trainer Mike die op vakantie was. Mogen we niet vergeten Rpc ers
Erik Schaeken
16 juni 14:02
Rpc gefeliciteerd met jullie promotie. Succes in de 2e klasse. Feest ze🎉🍻.
Plaaggeest
16 juni 12:42
De plaaggeest van Blauw-Geel wederom toegeslagen zoals in zijn beste dagen, jammer dat dit fenomeen lager gaat voetballen
16 juni 10:57
Rpc proficiat met de promotie! Trots op op jullie. Heb genoten van de record ongeslagen reeks wedstrijden en nc.
VV Gestel
16 juni 10:05
Succes in 2e klasse. Gefeliciteerd
Marc Post
16 juni 7:18
TS, selectie RPC en kaderleden, proficiat met jullie promotie naar de 2e klasse. Fijn feest en alvast een fijne vakantie. Tot volgend seizoen in de 2e klasse.
Oma Rietje Oma v Bas Schreppers
16 juni 0:30
Top elftal oma trots dat jullie v Weert hebben gewonnen 👍👍⚽️⚽️⚽️🍺🍺
Toon
15 juni 22:13
Geen goede wedstrijd. De minst slechte ploeg heeft gewonnen.
Fransvandervelden
15 juni 22:11
Gefeliciteerd RPC met de promotie naar de tweede klasse.
Paul Truijens
15 juni 21:40
Gefeliciteerd RPC. Dik verdiend. We horen in de 2e klasse thuis met deze ploeg.
Supporter 08
W08 verzuimde in de tweede helft de trekker over te halen waardoor een al oude voetbalwet geldt RPC proficiat en veel succes in de 2e klasse
Erik van rooij
15 juni 21:28
Gefeliciteerd met jullie promotie naar de 2e klasse
Jonathan
15 juni 21:18
Goeie wedstrijd met veel foute van beide partijen waarbij rpc meer de overhand bij de wedstrijd waarbij Luc scholten een goeie wedstrijd en Sam weijers een goeie storm ramp was voor de verdediging was waarbij Patrick met een goeie 1-0 was door de blunder van de keeper van Wilhelmina waardoor RPC na de 2e klasse gaat