Harry Lavalette (Bladella): "Droevig maar onvermijdelijk." Bram Louwers hersteld na positieve test.

Deel dit bericht via:

Harry Lavalette over de huidige situatie in het amateurvoetbal en hoe gaat het met Bram Louwers na zijn positieve test op corona.

Hoofdtrainer Harry la Vallette ging afgelopen woensdag nog even de deur uit voor een bezoek aan een restaurant. Dat was voorlopig zijn laatste bezoek, gezien alle restaurants op die bewuste woensdagavond om 22.00 uur de deuren moeten sluiten voor minimaal vier weken.
Premier Rutte was niet streng genoeg geweest, zei hij zelf. Toen er van de kant van de regering geen duidelijke regels kwamen werd het gevaar door ons allemaal onderschat en slaat de tweede coronagolf nu genadeloos toe. Met Bladel en omgeving als absolute koploper in Nederland.

“Laten we de regels nu dan ook maar netjes volgen om al te veel contactmomenten te voorkomen zegt Lavalette op de website van Bladella. Gelukkig, voor mij persoonlijk, gaat het golfen nog wel door. Dan staan we met een klein groepje mensen in de buitenlucht. Maar voor het voetbal en andere contactsporten geldt dat helaas niet en dat kan ook nog wel een tijdje duren.”

In zijn kennissenkring kent de trainer niet direct mensen die in het ziekenhuis terecht zijn gekomen of, erger, door de coronaziekte zijn gestorven. Maar vorige week kwam het gevaar wel erg dicht bij. Op vrijdag meldde assistent-trainer Bram Louwers namelijk dat hij wel positief getest was. Dat was even schrikken. “Hij was donderdag niet op het sportpark geweest omdat er toen maar weinig spelers van de selectie waren. Ook door corona. Ik heb Bram toen doorgegeven dat hij niet hoefde te komen. De dag daarna werd hij dus positief getest, samen met zijn vrouw. Als hij die avond tevoren hier wel in Bladel was geweest hadden we met zijn allen een week in quarantaine moeten gaan. Zo zie je maar.”

Bram Louwers over zijn positieve test
“Het was allemaal een beetje vreemd. Ik had wat spierpijn in mijn benen en heb me toen op het werk laten testen. Ik hoorde die middag al meteen de uitslag: positief. Daar stonden we echt van te kijken. Mijn vrouw moest toen ook getest worden en bleek ook positief, samen konden we een week binnen blijven. Raar, ik had wat spierpijn en had ook geen reuk en smaak, vreemd. Gelukkig hebben mensen in onze omgeving ons goed geholpen, met de boodschappen en zo, maar je staat toch wel even vreemd te kijken. Nu is het voor ons bijna voorbij en kunnen we vandaag (maandag 18 oktober red.) weer gaan werken.”

Training
Harry kan de spelers van de selectie via de app bereiken. Maar hij is niet van plan hen op te roepen om een soort van trainingsschema te gaan volgen. “Nee, ik denk dat alle spelers goed weten wat er van hen wordt verwacht. Ik ga ervan uit dat iedereen thuis aan de slag gaat en de zaken serieus neemt. Als de mannen niet willen kan ik ze met een schema op afstand toch niet dwingen. We hebben een goede en gemotiveerde groep en zien we over een paar weken wel waar we staan.”

Bladella speelde tot nu toe twee competitiewedstrijden en won beide wedstrijden. “Een mooi vooruitzicht, na twee goede wedstrijden. Tegen SBC kwamen we goed terug en tegen Gestel speelden we gewoon een uitstekende wedstrijd. Dat geeft geen garantie voor de toekomst. Wel zijn we in de breedte zeker beter geworden. Daarom heb ik er vertrouwen in dat we ons doel, bij de bovenste vier eindigen en een periodekampioenschap halen, kunnen bereiken.”
(Bron: Bladella.nl) 

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Jhan Mokke
23 november 19:34
Laat het voetballen maar vlug beginnen
Zo is er helemaal niets aan
Suat
19 oktober 20:34
Goed gesproken Harry.