Div. wedstrijdverslagen Districtsbeker. De Valk verrast RKSV Heeze. Bladella wint met dubbele cijfers

NWC - Someren: 2-0
NWC is voortvarend van start gegaan in het bekertoernooi. De ploeg van coach Ruud Vermeer was op eigen sportpark te sterk voor buurman Someren, dat in de tweede helft over de knie werd gelegd: 2-0. Het was voor NWC de eerste officiële wedstrijd sinds oktober vorig jaar. In de derby tegen Someren konden de oranjehemden meteen flink aan de bak. Met succes, want de punten bleven op sportpark ‘t Root.

De eerste helft stond bol van slordigheden, balverlies en weinig echte doelkansen. Someren had dan nog de beste mogelijkheden. Zo werd een schot in kansrijke positie van Koen de Louw ternauwernood gekraakt en pareerde NWC-goalie Gijs Brüsewitz een wippertje van vleugelaanvaller Tim van den Boomen, die het uit een vrij moeilijke hoek moest proberen. Meer opwinding was er niet voor rust, NWC zette er in aanvallend opzicht eigenlijk niets tegenover. Beide teams waren duidelijk  nog zoekende. Dieptepunt was de op het oog ernstige blessure van NWC-middenvelder Joris van Horne, die zonder tegenstander in de buurt naar zijn knie greep en vervolgens van het veld gedragen moest worden.

NWC kwam sterker uit de kleedkamer en trok het initiatief naar zich toe. Someren had meerdere overtredingen nodig om de thuisploeg af te stoppen en verloor de grip op het duel. Na een uur spelen kwam NWC dan ook op voorsprong via Daan Hendrix, die voor rust nog als back speelde en na de thee als aanvaller werd ingezet. Zijn rush over de rechterkant eindigde met een hard schot dat via de binnenkant van de paal doel trof: 1-0. Even later deed zich een soortgelijke situatie voor, maar nu vloog zijn poging voorlangs het doel van keeper Sil Joosten. Binnen drie minuten was het wel weer raak, opnieuw na een doortastende actie van Hendrix die zijn tegenstander Justin Hoeben te snel af was. Zijn voorzet kwam via wat Somerense aanrakingen terecht bij jongeling Daan van Gansewinkel, die de bal binnenkant voet in de linkerbovenhoek dropte: 2-0. Someren kwam deze tik mentaal niet meer te boven en maakte een verslagen indruk. NWC had de blauw-witten op de knieën en controleerde de wedstrijd, zonder in de problemen te komen. Via de tegenaanval brak de formatie van Vermeer nog enkele keren gevaarlijk uit, maar de geboden ruimte leverde geen derde treffer meer op. En dat ondanks een fraaie individuele actie van de ingevallen jeugdspeler Tim van Dijk, wiens schot over het doel moest worden getikt door doelman Joosten. NWC speelde na rust met veel meer overtuiging dan Someren en trok de overwinning derhalve verdiend naar zich toe. Door de mooie driepunter zijn de Astenaren koploper in de poule, gevolgd door Venhorst en Vianen Vooruit die doelpuntloos gelijk speelden. Zondag gaat NWC op bezoek in Vianen, waar men zich gaat proberen te kwalificeren voor de volgende bekerronde.

RKSV Heeze - De Valk: 2-4
De voorbereiding va de nieuwe competitie was niet ideaal. Met een incomplete selectie, o.a. door de late vakanties, werden een aantal oefenwedstrijden gespeeld, waarvan er maar eentje werd gewonnen.
Het seizoen werd geopend met de bekerwedstrijd tegen De Valk. In het eerste half uur ging het spel wat gezapig op en neer. Volkomen onverwachts kwam de thuisclub in de 32e minuut op voorsprong. Een hard schot van Jorg van Galen werd door de doelman gekeerd, maar de bal belandde voor de voeten van Gijs Moerenhout, die de bal voor het binnenschieten had: 1-0. Lang kon Heeze er niet van genieten, want al 3 minuten later maakte Cas Kuijpers uit een identieke situatie de gelijkmaker: 1-1. Nog voor de rust kwam Heeze weer op voorsprong. In de 41e minuut gaf Jorg van Galen een strakke voorzet van rechts, welke door Thom van Vleut op waarde werd geschat en omgezet in de 2-1. Dat was ook de ruststand.

In de tweede helft leek het erop dat Heeze de wedstrijd kon uitspelen. Maar nadat Koen van Lierop tegen een rode kaart aanliep, kantelde de partij. In resp. de 79e, de 85e en 88e minuut gaven Luc Nouwen en Max Leidelmeyer (2x) de stand een voor De Valk gunstiger aanzien. Eindstand: 2-4.

Nemelaer - Marvilde: 2-0
Op 4 oktober 2020 speelde Marvilde haar laatste officiële wedstrijd (thuis tegen Beerse Boys zonder publiek 5-0). Sinds die tijd is er vooral getraind, maar vandaag begon dan eindelijk weer de strijd om de punten. Zoals gebruikelijk is dat aan het begin van het seizoen de reeks van drie wedstrijden in een bekerpoule. Vandaag was in Haren Nemelaer (1e klasse) de tegenstander. A.s. zaterdag om 17 uur speelt Marvilde thuis tegen zaterdag 2e klasser Wilhelmina’26 uit Wijk en Aalburg en de week daarna (19 september) komt zondag 2e klasser Helvoirt op bezoek. De wedstrijd van vandaag was er voor Marvilde een van de gemiste kansen en daardoor hield Nemelaer de punten in eigen huis met een 2-0 overwinning.

Het eerste kwartier leunde Nemelaer vooral achterover. Marvilde had de bal, maar kon zich daar geen grote kansen mee uitspelen. De eerste echte kans had ook meteen een doelpunt kunnen (moeten) zijn. Mark van Doorn gaf de bal aan de rechterkant diep op Anwar Janssen. Anwar kapte zijn tegenstander uit en zijn voorzet leverde een niet te missen kans op voor Tayfun Yilmaz op. Op vijf meter midden voor een leeg doel kreeg Tayfun de bal echter in de kluts tussen zijn benen en ging de bal juist van het doel weg ipv in het lege doel. Twee minuten later kreeg ook Nemelaer haar eerste grote kans. Joeri Vugts ging diep aan de linkerkant en gaf vanaf de achterlijn voor. Op 10 meter bij de eerste paal mocht Wesley Diepens vrij uithalen, maar hij schoot voor het doel langs. Tien minuten voor de rust gaf Luuk Vermeer vanaf dezelfde achterlijn de bal voor en weer kreeg Diepens de kans om in te schieten. Zijn eerste schot werd gered door doelman Youri Keij en de rebound werd geblokt door een verdediger. Twee minuten voor de rust mocht Marvilde, in de persoon van Yurjen de Jongh, nog een corner nemen aan de rechterkant. Via een speler bij de eerste paal kwam deze op 11 meter voor de voeten van Sander Megens terecht. Sander schoot in vrije positie helaas hoog over.

De tweede helft kwam Marvilde sterk uit de kleedkamer. In de eerste drie minuten waren er 2 grote kansen. Eerst gaf Anwar Janssen de bal in het strafschopgebied op Sander Megens, maar Sander miste de bal volledig. En daarna was het Ferry Aerts die diep ging en via een één-twee met Sander Megens de bal weer terug kreeg. Op 10 meter schoot hij voor het doel langs. In de 53e minuut viel de openingstreffer voor de thuisclub. Een corner vanaf rechts bleef hangen midden voor het doel waar Wouter Molenaar het snelste reageerde en de 1-0 hoog in het doel schoot. Nemelaer kon lekker achterover hangen en werd alleen nog gevaarlijk uit de counter. Marvilde kreeg wel enkele mogelijkheden, maar één van de uitvallen (75e minuut) leverde uiteindelijk de beslissing op. Na een overtreding mocht de thuisclub op de rand van het strafschopgebied aan de linkerkant van het veld een vrije trap nemen. Geert van de Ven schoot deze ineens in de verre hoek, 2-0. Marvilde probeerde het zeker nog wel maar het zat niet mee. Zo speelde Twan Demin zich schitterend vrij, maar zijn schot vanaf 20 meter ging hard op de lat. Een paar minuten voor het einde stuurde Jens Kantelberg dan nog Anwar Janssen diep, maar zijn inzet werd tot corner verwerkt door de doelman en die corner, genomen door Anwar, werd naast gekopt door Sander Megens.

Marvilde heeft een verdienstelijke eerste wedstrijd gespeeld tegen een fysiek sterke tegenstander op een slecht grasveld en voor het eerst sinds lange tijd bij een hoge temperatuur. Scoren was vandaag een probleem en daardoor kon er geen goed resultaat gehaald worden. Volgende week zaterdag om 17 uur komt Wilhelmina’26 op bezoek op het Jongelingsveld. Deze wedstrijd moet gewonnen worden om nog kans te maken op een vervolg in de districtsbeker.

Beerse Boys - SVSSS: 2-6
Beerse Boys heeft diep moeten buigen voor de ploeg van oud-trainer Cemal Yilmaz: het werd op de Klep 2-6 in het voordeel van het Udenhoutse SVSSS. Na een klein half uur openden de bezoekers de score om deze nog voor rust te verdubbelen. Na de pauze had Beerse Boys-trainer Hans Staps de tactiek aangepast en kwam via Robin van Rooy – op aangeven van Jannes Mulders – al snel terug in de wedstrijd. Terwijl vervolgens de gelijkmaker in de lucht hing door een beter aanvallende thuisploeg, zette SVSSS rond het uur na een snelle tegenaanval de marge weer op twee: 1-3. De twee volgende tegendoelpunten vielen te snel om nog van een echte wedstrijd te kunnen spreken. Zo’n 5 minuten voor tijd gaf Bram Gooskens met een hard laag schot de score een draaglijker aanzien, maar in de laatste minuut mocht SVSSS via een penalty de eindstand bepalen op 2-6.

De Beerse ploeg, die met JO19 speler Ivo Roefs de laatste 20 minuten een verdienstelijke debutant in de gelederen had, miste weliswaar enkele basisspelers, maar komt tegen de top van de tweede klasse nog duidelijk tekort. In de resterende twee bekerwedstrijden kan verder gewerkt worden aan het klaarstomen van de ploeg voor de competitie begint. Zaterdag gaat Beerse Boys op bezoek bij Sleeuwijk, aanvang van de wedstrijd is 17.00 uur.

Terlo - Hoogeloon: 1-2
Op zondag 5 september was het dan weer zover. De eerste officiële wedstrijd voor onze blauwwitte formatie, na exact 327 dagen. Op 11 oktober vorig jaar werd in en tegen Reusel voor de competitie gevoetbald en werd deze laatste officiële wedstrijd met 0-1 gewonnen. Een nieuw seizoen staat voor de deur, hopelijk zonder weer een vroegtijdige Corona-stop.

Ons vaandelteam, onder leiding van Nik Bierens, gaat de eerste drie wedstrijden voor de beker spelen, met in de poule: V.V. Terlo (Bergeijk ’t Loo), S.V. Tivoli (Eindhoven) en V.V. De Raven (Luyksgestel). De laatste twee clubs waren nog niet zo lang geleden tegenstanders in de competitie van onze club. V.V. Terlo is de onbekende, in die zin dat we deze tegenstander de laatste jaren niet hebben ontmoet.

Op deze zonnige nazomerse dag begon V.V. Hoogeloon goed aan de klus. Met goed verzorgd voetbal werd Terlo op eigen helft teruggedrongen. Maar echt gevaar leverde dit nog niet op. Tot in de 10e minuut Jan van Rooij goed werd vrijgespeeld. Jan houdt wel van deze kansjes en haalde goed uit, onhoudbaar voor de Bergeijkse goalie. Het plezier van de voorsprong was echter van korte duur. Door een te zachte terugspeelbal van Koen Appels kwam de spits van Terlo alleen tegenover de Hoogeloonse goalie en rondde bekwaam af: 1-1. En het geluk zat zelfs Hoogeloon nog mee toen de spits van de gastheren gevaarlijk werd, maar met een tackle van Sjoerd de Laat werd de aanval afgeslagen. De groen-rode aanhang van de thuisploeg dacht bij deze tackle wel aan een penalty, maar de goed fluitende scheidsrechter vond dit een te zware straf.

In de tweede helft werd het spelpeil van de gasten niet veel beter en verdedigde Terlo met man en macht. Hoogeloon kon weinig gevaar stichten en Terlo werd ook nog af en toe gevaarlijk na wederom een foutieve terugspeelbal van Hoogeloon-zijde. De gasten probeerden met schoten vanaf de tweede lijn gevaar te stichten, maar dit leidde niet tot direct gevaar voor de doelman van Terlo. Met nog 25 minuten op de klok werd er het een en ander gewijzigd door Nik Bierens. Yannick Sol liet zich wat meer zakken en Sjoerd de Laat moest de nodige onrust stoken in de Bergeijkse verdediging. Met nog ca. 15 minuten op de klok kwam Hoogeloon toch nog op de zwaarbevochte voorsprong. Hans van der Heijden kreeg de bal op ruim 20 meter onder controle en haalde verwoestend uit, waarbij de bal tussen vele benen in de verre hoek belandde: 1-2.

In de resterende speeltijd werd er niet meer gescoord en konden de mannen van trainer Hans Schoenakers met opgeheven hoofd hun dorst gaan lessen in de gezellige kantine van V.V. Terlo.

Gloria UC - Bladella: 0-10
Het was de eerste officiële wedstrijd voor Jurgen Elbers als eindverantwoordelijke van het  Bladella-begeleidingsteam. Het werd een 0-10 zege tegen de vierdeklasser Gloria Ulicoten Combinatie uit Baarle-Nassau. Bladella was heer en meester in alle linies. Doelman Lars van de Put, het laatste half uur vervangen door Thijs Wouters is nauwelijks op de proef gesteld. Dat was anders voor de Gloriacollega Max Michielsen. Voor zijn goal was het topdrukte.

Bladella begon met een zeer jonge verdediging. De uit de jeugd overgekomen Lars van de Put, Noud Oostdijk, Rob Schilders en Zem van Sambeeck vormden samen met Max Jansen de verdedigingslinie. Deze jonge verdediging werd vanuit het middenveld ondersteund door routinier Stijn Wouters. Dat blok gaf de tegenstander nauwelijks kans op doorbreken. Veelal was de bal al rond de middellijn in hun bezit.

Anel Selimovic was de heerser op het middenveld. Hij strooide met passes naar links en rechts en wist zich steeds aanspeelbaar op te stellen. Voorin waren Huib Liebregts, Niels Krekels en Joris Hermans een voortdurende plaag voor de Gloriaverdedigers. Al na vijf minuten moest Bart de Jong vanwege een spierblessure worden vervangen. Voor hem kwam Jorn Kox, Hij was de vijfde speler die uit de jeugd is overgekomen naar de Bladellaselectie.

In de tweede minuut mocht Bladella een hoekschop nemen. Niels Krekels legde de bal op het hoofd van Huib Liebregts, die onhoudbaar inkopte. Daarmee was de trend wel gezet. Na twintig minuten was de stand 0-3 door twee doelpunten van Niels Krekels. Bladella combineerde er lustig op los waarbij ook de verdedigers alle kans kregen op aanvallende impulsen. Bij de rust stond de teller op 0-5 door doelpunten van Joris Hermans en Niels Krekels.

De tweede helft begon met Cas Vosters voor Max Jansen. Cas ging spelen op het middenveld en Stijn Wouters ging op de positie van Max spelen. Het spelbeeld bleef hetzelfde: Bladella viel aan en Gloria kon niet anders dan proberen tegen te houden. Bij de ingelaste drinkpauze was de stand 0-7 door doelpunten van Joris Hermans en Huib Liebregts uit voorzetten van respectievelijk Anel Selimovic en Jorn Kox. Trainer Jurgen Elbers gebruikte alle meegekomen spelers. Jesper van Erkel kwam voor Stijn Wouters en doelman Lars van de Put werd vervangen door Thijs Wouters. Het wedstrijdbeeld veranderde in zoverre dat de verdedigingslinie van Gloria door steeds meer spelers werd bevolkt. Het was daarom erg knap dat in een goede combinatie door het midden met Niels Krekels, Joris Hermans en de mee opgekomen Rob Schilders, deze laatste scoorde. In het restant van de wedstrijd wisten Cas Vosters en Huib Liebregts nog het Glorianet te vinden. Daarmee was de tien  bereikt.
Zonder enkele vaste waarden uit het verleden blijkt de Bladellaselectie in de breedte gegroeid te zijn. De wissels verzwakten de ploeg niet en in het veld was duidelijk dat de nieuwelingen het spelsysteem goed aanvoelen en kunnen uitvoeren.

Het bekertoernooi brengt komende zaterdag Hulsel naar de Smagtenbocht (let op: aanvang 18 uur), waarna, een week later, Bladella buurman Netersel gaat opzoeken. In de andere poulewedstrijd versloeg buurman Netersel (5e klasse) de andere buurman Hulsel (4e klasse) met 1-5.

Acht - Vessem: 1-0
Eindelijk ging het weer ergens om. Weliswaar een bekerwedstrijd maar toch. Na 15 minuten was Vessem het dichtst bij een doelpunt. Jaap van Diessen speelde zich vrij in de 16 en schoot op doel. Een goede reflex van de doelman van VV Acht voorkwam de 0 - 1. Hoewel de druk van VV Acht aanwezig, was ook de volgende grote kans voor Vessem.  Een spectaculaire omhaal van Jop de Laat werd door de goalie professioneel tot hoekschop verwerkt. Het zou in de 35e minuut 1 - 0 zijn geworden als Vessem doelman Marijn van Rooy niet twee keer achter elkaar fantastisch zijn doel verdedigde     op inzet van Melvin van de Groen. Nummer 9 Timo Verhagen scoorde 2 minuten later in buitenspelpositie voor VV acht en ook het schot van Rob van der Plaat leverde geen geldig doelpunt op. 3 Minuten voor het rust signaal was Melvin van de Groen wel succesvol. Na een verdedigende fout van de Vessem defensie schoof hij de 1- 0 ruststand binnen.

Na rust was het eerste schot op doel van Rob van der Plaat van Acht. En de druk van de eerste helft door VV Acht, werd verder gecontinueerd in de tweede helft. Het schot van Vunge werd tot hoekschop verwerkt door de keeper van de gasten.Vessem probeerde naar het einde toe nog wel druk te zetten, maar kon nimmer een echte vuist maken. Eindstand 1-0.

Waalre - RKGSV: 3-1
Waalre is geslaagd voor de eerste serieuze test na bijna een jaar. Na een stroeve eerste helft besliste de ploeg de thuiswedstrijd tegen vierdeklasser RKGSV in het eerste kwartier na rust met drie treffers. RKGSV kon in de slotfase nog iets terug doen; eindstand 3-1.

Waalre kende een stroeve start van de wedstrijd en werd vanaf het begin teruggedrongen door RKGSV. De gasten waren duidelijk zorgvuldiger in de passing terwijl de thuisploeg vaak balverlies leed. Het eerste gevaarlijke moment van één van de doelen was toch voor Waalre toen Zico van Donk een treffer aantekende die wegens buitenspel geannuleerd werd. Hierna was het met Waalrese doelgevaar ook gedaan en trok de ploeg zich terug op eigen helft. RKGSV kreeg hierdoor een groot overwicht maar creëerde nauwelijks kansen waardoor schadevrij de rust bereikte.

Na rust meteen een goed opgezette aanval in de 52e minuut die Zico van Donk afsloot met een hard schot in de kruising 1-0. Drie minuten later de mooiste actie uit de wedstrijd. Wederom Zico van Donk soleerde door de Gerwense achterhoede en besloot met een fraaie lob over de boomlange doelman Thijs Janssen, 2-0. Aldus stond Waalre weliswaar tegen de verhoudingen riant op voorsprong en gaf RKGSV de moed al een beetje op. Zeker nadat Joey Gang in de 56e minuut de stand na 3-0 tilde. Met deze ruime voorsprong op zak schakelde Waalre weer terug terwijl RKGSV er ook niet echt meer in geloofde. Het  gevolg, een resterend deel van de wedstrijd met nauwelijks doelgevaar voor beide doelen.

Het slotakkoord van de wedstrijd was tenslotte voor RKGSV dat via Joey van den Berk een verdiende tegentreffer produceerde, eindstand 3-1.

Bergeijk - EMK: 2-4
Bergeijk is slecht begonnen aan het bekertournooi met een geflatteerde nederlaag tegen EMK uit Nuenen. In de 1e helft verzuimde Bergeijk afstand te nemen en in de tweede helft sleepte het zeer doeltreffende EMK de overwinning naar zich toe.

Bergeijk nam het initiatief en nam via Piet Michtielse ook een voorsprong. Ondanks het Bergeijkse overwicht kwam EMK tot de gelijkmaker waarmee de ruststand bepaald was.

Na Rust kwam Bergeijk nog op de 2e voorsprong via Stijn Cuypers (2-1). Hierna was EMK zeer doeltreffend. Vrijwel elke kans werd omgezet in een doelpunt. Uiteindelijk stond 2-4 op het scorebord.

Pusphaira wint rommelig duel van V.V. DEES
Een aangename zondag 5 september was de dag waarop het seizoen officieel begon voor V.V. DEES en Pusphaira. De Club uit Wintelre had de voor hen niet onbekende studentenvereniging uit Eindhoven te gast op sportpark de Meren. De clubs zijn in het laatste hele seizoen voor de corona periode nog competitiegenoten, maar inmiddels komt Pusphaira uit in de 4e klasse waar V.V. DEES is achtergebleven in de 5e klasse. Een interessante krachtmeting in de 1e bekerwedstrijd van een poule die wordt gecomplementeerd door DBS en de Weebosch.

Het algehele spelbeeld was niet eenzijdig, beide clubs kregen kansen. In de eerste helft waren de grotere kansen voor Pusphaira, DEES had het merendeel van het balbezit. Echt gecombineerd werd er niet door beide ploegen, die vooral kansen probeerden te creëren vanuit lange ballen en loopacties over de zijkant van het veld. Het rommelige beeld werd versterkt door het vroegtijdig uitvallen van 2 spelers. Buitenspeler Said Cetin van Pusphaira en centraal verdediger Ruud Moeskops van DEES moesten het veld al vroeg verlaten vanwege een blessure.

Na de thee proberen beide ploegen de druk op te voeren. Pusphaira probeert bij tijd en wijle hoog druk te zetten op het veld, DEES probeert hier op haar beurt onder uit te voetballen wat niet altijd lukt. De ploegen komen vaak in duels terecht en de bal wisselt vaak van ploeg. Echt grote kansen blijven uit. Zo’n 10 minuten in de tweede helft onderneemt DEES pas haar eerste schot op doel van de wedstrijd. Een vrijetrap op zo’n 25 meter van het doel wordt door invaller Youp van de Ven over de muur getrapt, maar keeper Arjan Loenen kan de bal met redelijk gemak over het doel tikken. Nadat een counter van Pusphaira tot corner verwerkt wordt grijpt de studentenclub haar kans uit de standaard situatie. Een ingestudeerde korte corner wordt strak voorgewerkt en de ingevallen Douwe Orij kan makkelijk binnentikken. De 1-0 zorgt ervoor dat DEES meer naar voren gaat voetballen, hierdoor ontstaan er ruimtes achter de verdediging van de blauw-witten. Deze ruimte wordt in de omschakeling regelmatig benut door Miguel Fernandes, maar het is uiteindelijk Arthur Meulder, een andere invaller, die uit een diepe bal de keeper weet te verschalken. De 2-0 lijkt voor DEES de genadeklap te zijn en de ploeg uit Wintelre komt niet veel verder dan één grote kans voor het laatste fluitsignaal klinkt. Pusphaira weet V.V. DEES uiteindelijk met 2-0 te verslaan in een wedstrijd waar de ondergrens van V.V. DEES lager bleek te liggen dan die van Pusphaira. V.V. DEES zal zich moeten oprichten als ze volgende week een resultaat willen boeken tegen 3e klasser DBS. Pusphaira gaat op bezoek bij mede 4e klasser de Weebosch en hoopt daar op 6 punten te komen.