Bladella eervol ten onder tegen Nuenen in Districtsbeker

Het was een herhaling van het bekerduel in 2017. De thuisploeg won met het kleinste verschil, 4-3, heel laat in de wedstrijd. Tot dan was het een gelijk opgaande strijd waarbij de gastheren meer balbezit hadden maar de echte scoringskansen gelijkelijk verdeeld waren.

Anders dan normaal speelde Bladella met twee spitsen. De geblesseerde Ibou Bot werd vervangen door een extra middenvelder. Zij moesten met veel loopwerk de spitsen Niels Krekels en Bart de Jong bijstaan. Door de aanvallende bedoelingen van Nuenen hadden de twee spitsen mogelijkheden tot snelle uitvallen. Beiden maakten daarvan volop gebruik.

De wedstrijd werd vanaf het begin gespeeld in een hoog tempo. Nuenen had veel het balbezit maar de eerste scoringskans was voor Bladella. Het eindschot van Bart de Jong werd knap tot corner verwerkt. In de twaalfde minuut ging het echter mis in de defensie van Bladella. Nuenen mocht een hoekschop nemen. De bal belandde bij de eerste paal direct in het doel. Het antwoord van Bladella kwam echter al een minuut later. Een snelle aanval over de linkervleugel bracht de bal bij Bart de Jong. Hij zag Niels Krekels inkomen en bediende hem op maat. De gevaarlijke spits weet met dergelijke kansen wel raad en bracht de stand weer in evenwicht.

Vijf minuten later kwam Nuenen opnieuw op voorsprong door een kopbaldoelpunt van aanvoerder Philippart. De Schippersmannen waren echter helemaal niet uit het veld geslagen. Zij kregen steeds meer grip op het spel van de gastheren. Het was dan ook volkomen verdiend dat Bladella in minuut 38 weer op gelijke hoogte kwam. Alweer Niels Krekels scoorde. Hij kopte een voorzet van Bart de Jong zeer fraai in.

Nog voor rust kwam Nuenen weer op voorsprong. Een bal die de goed spelende doelman Stan van den Berg in zijn handen nam, werd door scheidsrechter Baars beoordeeld als terugspeelbal. Uit die vrije trap werd een schot geblokt. Deze actie werd door de scheidsrechter echter beoordeeld als een overtreding en gehonoreerd met een strafschop.

Na de rust had Bladella lang het betere van het spel. Nuenen kon zijn hoge competitie-indeling zeker in deze fase niet waarmaken. Kansen waren er voor Bladella maar de beslissende schoten gingen naast of over het doel of doelman Jeroen Keeris redde. Na een uur speeltijd werden Stijn Wouters en Cas Vosters vervangen door Roy Vosters en Jordy Tenbult. Daarmee ging coach Harrie La Valette  met drie spitsen spelen. Dat had succes. Een hoekschop van Anel Selimovic werd snoeihard ingekopt door Geert van Overbeek. Daarmee was de stand weer gelijk. Het leek of Bladella daarmee vrede had en gokte op strafschoppen. Met nog een kwartier spelen werd aanvaller Bart de Jong vervangen door verdediger Tom Maas. Met deze wissel stond de helft van de Bladellaspelers in de achterste verdedigingslinie. Nuenen kon daardoor aandringen maar kwam niet in kansrijke situaties. In de 89-ste minuut moest een fout in de verdediging de thuisclub toch nog de 4-3 overwinning geven. Sneu om zo het bekervoetbal vaarwel te moeten zeggen.