Bladella doet zich zelf de das om en grijpt naast periodetitel

Bladella doet zich zelf de das om
Voor de tweede week op rij leed Bladella een nederlaag. Wederom was Bladella de betere ploeg, maar was het niet in staat dit in doelpunten uit te drukken. Het niet behalen van de eerste periodetitel hebben de Schippersmannen dan ook volledig aan zichzelf te wijten

Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen voor het veel te vroeg overleden Wilhelmina Boys-lid William Vlassak. Hierna ontspon zich een wedstijd met een zeer eenzijdig spelbeeld. Bladella mocht de bal hebben van Wilhemina Boys zonder daarbij zelf veel druk te zetten. Bladella wist met deze ruimte geen raad en kwam nauwelijks tot uitgespeelde kansen. Wel leverde het veldoverwicht maar liefst 14 corners voor rust op, maar ook daar wist Bladella amper gevaar mee te stichten. De grootste kans was misschien nog wel voor Koen Leijtens, die in minuut 33 vrijwel uit het niets vrij voor Stan van den Berg kon opduiken. Gelukkig kwam hij niet tot een goed schot. Net voor rust wist Niels Krekels nog gevaarlijk door te komen, maar ook nu was de keeper op zijn post. Met 0-0 gingen beide ploegen rusten.

Met de ruststanden van de andere wedstrijden in het achterhoofd wist Bladella wat haar te doen stond. Scoren en liefst enkele keren om daarmee niets aan het toeval over te laten. Bladella leek deze boodschap goed begrepen te hebben en begon met wat meer overtuiging en gif in haar spel. Maar ook Wilhelmina Boys leek uit de ruststand enig vertrouwen te hebben geput en probeerde wat meer tot voetbal te komen. Ibou Bot wist meteen tot een eerste grote kans te komen en Wilhelmina Boys schoot op de lat. Daarna was het steeds Bladella dat de boventoon voerde. Kansen van Anel Selimovic, Niels Krekels en met name Stijn Wouters, die alleen voor de keeper kwam, werden niet afgerond. In minuut 68 was het eindelijk wel raak en kon Niels Krekels vrij inkoppen, nadat keeper Rick Saes mis greep in de kluts.

Bladella leek bevrijd te zijn van de druk om te moeten scoren, maar kwam bedrogen uit. Stan van den Berg moest in de laatste fase van de wedstrijd enkele malen redding brengen en Bladella wist wederom enkele mogelijkheden niet te benutten. In minuut 87 kwam Bladella dit duur te staan. Scheidsrechter Voskuil wees onverbiddelijk naar de stip na vasthouden door de bladella defensie. Dit buitenkansje, waar Wilhemina Boys misschien zelf al niet meer op rekende, werd feilloos benut door aanvoerder Stef Vervloet. Daarna werd het nog erger en kon Robbie Baeten in blessuretijd de 2-1 uit een counter binnen leggen.

Een enorme deceptie voor de ploeg die de beste uitgangspositie leek te hebben op de eerste periodetitel. Bladella zal echter bij zichzelf te rade moeten gaan. Na 2 x 90 minuten voetbal, met overwegend een groot veldoverwicht van Bladella, wist het maar één keer tot score te komen.