Bassou Boulghalgh en Yoeri Sijbers karakterjongens. UNA lijkt goeie zaken gedaan te hebben

Deel dit bericht via:

(Door Thieu Vlemmix) Ook vorig jaar luidde bij de aftrap van het seizoen in de Derde Divisie de algemene opvatting dat UNA over een ijzersterke selectie beschikte. Het viel allemaal wat tegen. Voetbal dat dikwijls het aanzien nauwelijks waard was. Resultaten die aanvankelijk om te huilen waren. En twijfel over de inzet van de ploeg als geheel.

Gaandeweg vond er toch nog enige rehabilitatie plaats en eindigden de geelzwarten onder de nieuwe trainer Harrie Gommans nog als zesde. Hij werd ervoor beloond met een contract voor het nieuwe seizoen. Het woordje ‘ook’, waarmee dit stukje begint, zegt het al: dit seizoen zijn de verwachtingen vooraf niet minder, integendeel. Wat te denken van de terugkeer van de twee toptalenten Max van den Akker en Jelle Born, die een paar jaar ‘uitgeleend’ waren aan buurjongen Marvilde. Ze zijn gelouterd en verwachtingsvol in de warmte van het Zeelster nest teruggekeerd. En wat te zeggen van Yoeri Sijbers. De dynamische centrale verdediger bezette twee jaar de studiebanken in Tulsa, VS. Dat is af. Zijn thuiskomst wordt in Zeelst breeduit toegejuicht. Daarnaast is een streep gezet door het contract van Bassou Boulghalgh bij Kozakken Boys en de middenvelder komt terug naar Zuidoost Brabant.

Tijdens het seizoen 2018-2019 was - de bal afpakker pur sang - regelmatig groot uitblinker op UNA’s middenveld en werd niet voor niks uitgeroepen tot ‘speler van het jaar’. Met deze twee uitstekende aanwinsten zijn tegelijk karakterspelers genoemd die de ploeg wel eens het juiste zetje, de goeie richting in, zouden kunnen geven. Is er dan niets waarover ze bijna UNA wat te zeuren of te zaniken hebben? Nou vooruit dan. Lex van Dijk vertrekt naar Valkenswaard. Een gemis? Een beetje. Met zijn geweldige passing en als specialist bij het nemen van vrije trappen, heeft de centrale verdediger/middenvelder zijn waarde voor het team zeker gehad. Sil van Herwijnen (naar Dongen vertrokken) presteerde als stand in het maximale, door regelmatig op het laatste nippertje UNA toch nog aan een score te helpen.

Sjors Paridaans tenslotte, zet er een punt achter en natuurlijk is dat jammer voor de ploeg. Anderzijds was de routinier met de Zeelster roots een karrenvracht aan wedstrijden geblesseerd. En eens is het op.  Dat hij nu de assistent wordt van Harrie Gommans, lijkt zowel voor hemzelf als voor UNA een prima zet. UNA lijkt er klaar voor. Maar de grote vraag is natuurlijk: wanneer begint het competitiespektakel?                                 

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Jhan Mokke
07 juni 22:06
Hou ze warm Thieu.
Laat ze weten dat het niet zo makkelijk gaat .
Ik hoop dat ze het dit jaar wel voor elkaar krijgen.
Jhan