Zaterdag speelt Marvilde haar eerste wedstrijd ooit in de 1e klasse

Deel dit bericht via:


In het 90-jarig jubileum jaar (15 augustus gevierd op 10 september) wordt dat de eerste wedstrijd ooit op dit niveau.
Afgelopen jaar beleefde Marvilde een spannende competitie waarbij veel teams streden om de hoogste plek. Uiteindelijk was het dus Marvilde dat tegen RPC de titel pakte. Het nieuwe seizoen is tot nu toe goed verlopen. Op 12 augustus werd de gemeente beker van Veldhoven gewonnen en de afgelopen week werd de volgende ronde van de beker behaald, waarbij het eerste werd in een poule met De Valk (1e klasse), Rood Wit V (2e klasse) en Caesar uit Beek (2e klasse en ook 2e ronde gehaald).

Dat zijn natuurlijk mooie resultaten, hoe zal Marvilde zich staande houden in en zware 1e klasse? Bijna allemaal onbekende tegenstanders zullen bestreden worden. Alleen Brabantia en Beerse Boys komen uit de buurt, maar ook Nemelaer kennen we van een paar jaar geleden in de tweede klasse. Voor het overige gaan we van Goes naar Bergen op Zoom naar Zundert via Breda, Tilburg en Oss naar Wychen en Nijmegen. Vorig seizoen werd er gespeeld tegen de amateurs van PSV en dit jaar tegen die van NEC. Maar Marvilde begint dus thuis tegen HVCH, een ploeg die afgelopen seizoen net geen kampioen werd, de titel werd na een spannende tweestrijd gelaten aan Nuenen. In de nacompetitie redde de ploeg uit Heesch het ook niet om te promoveren naar de hoofdklasse. Marvilde begint dus meteen met een tegenstander van formaat die niets anders zal willen dan kampioen worden.

Naast de nieuwe tegenstanders begint Marvilde, na 7 seizoenen Bram Louwers (nu DBS), ook met een nieuwe hoofdtrainer Edwin Slagboom. Na jarenlang speler van Marvilde 1 te zijn geweest en trainer van Marvilde 2, waarin hij ondertussen het diploma UEFA C haalde, is Edwin 2 seizoenen aan de slag gegaan als hoofdcoach bij DEES in Wintelre. De resultaten waren goed (promotie in het 1e jaar), maar na twee jaar kwam Edwin terug bij Marvilde. Hij werd assistent van Bram en ondertussen haalde hij het diploma UEFA B. Hierdoor mag hij training geven t/m de tweede klasse, maar heeft hij dispensatie gekregen voor de eerste klasse na de toch wel verrassende promotie. Edwin krijgt dus meteen zijn vuurdoop op het hoogste niveau ooit van Marvilde. Een mooie uitdaging, waarbij hij Marvilde mogelijk voor een uitdaging stelt, wanneer hij het klasse behoud veilig stelt. Twee jaar dispensatie is in eerste instantie niet mogelijk.

In eerste instantie zal een tweede jaar in de eerste klasse de doelstelling zijn, maar waarom zou dat niet mogelijk zijn? Over 26 wedstrijden weten we meer en zal blijken of Marvilde zich aan het hogere niveau aan heeft kunnen passen. Na de thuiswedstrijd tegen HVCH volgen uitwedstrijden tegen Beerse Boys (11 september) en Moerse Boys (Zundert op 18 september).

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?