ZSV sprankelt onder trainer Ömer Kaya

Deel dit bericht via:

Na een onderbreking van een jaar keerde Ömer Kaya afgelopen zomer terug in het amateurvoetbal.  Wegens de ziekte van zijn vrouw stopte Kaya in de zomer van 2017 als hoofdtrainer bij Nemelaer, maar gaf in de winterstop van dat jaar aan dat hij in het seizoen 2018-2019 de draad weer op wilde pakken om aan de slag te gaan bij een club. Dit feit kwam terecht bij ZSV. De club uit Deurne nam contact op met Kaya en dat resulteerde uiteindelijk in een verbintenis tussen beide partijen.
 
De club verklaarde in een persbericht trots te zijn dat er vele sollicitaties waren binnengekomen van trainers met een goed verleden. Kaya voldeed vervolgens het meest aan de profielschets. ZSV zag in hem de persoon die het best bij de groep paste met alle competenties om een stijgende lijn in te zetten.


Keuze

Kaya, voormalig hoofdtrainer van  LONGA, RKC A1, RKDSV, SBC, Nieuwkuijk en Nemelaer, moest anderhalf jaar geleden ‘noodgedwongen’ stoppen bij de Haarense eersteklasser. Voetbal is belangrijk in zijn leven, maar per saldo niet meer dan een bijzaak als er andere prioriteiten zijn in met name de privésfeer. Met de gezondheid van zijn partner gaat het inmiddels een stuk beter. 

Woon-werk verkeer
Kaya woont in Vlijmen bij Den Bosch en is werkzaam in Eindhoven dus worden er vele kilometers gemaakt in het dagelijks leven. Kaya: “Ik krijg die vraag wel vaker maar ik ben tegenwoordig van mening dat je beter iets verder kunt rijden om te werken bij een club die bij je past dan werkzaam te zijn bij een club dicht in de buurt en niet kunnen werken zoals je dat wilt. Bij ZSV kan ik werken zoals bij Nemelaer en SBC waarbij de hechte cultuur van de club ervoor zorgt dat er binding en sfeer is.”

Huiswerk
De club heeft haar huiswerk blijkbaar goed gedaan met de keuze voor de 53-jarige Vlijmenaar, want de Zeilbergers staan momenteel in de top van de 1e klasse D. Afgelopen seizoen moest ZSV nog alle zeilen bijzetten om nacompetitie te ontlopen. Bovendien zag ZSV in de afgelopen zomerstop een aantal sterkhouders vertrekken, maar toch wist Kaya er een hecht team van te maken met als gevolg de koppositie. ”Maar we doen het natuurlijk samen, als team. We hebben een prima staf, prima faciliteiten en niet te vergeten een leergierige en ambitieuze selectie waarmee het prettig werken is.”

Toekomst
Zijn contract zal binnenkort ongetwijfeld verlengd worden. Ziet Kaya mogelijkheden om met ZSV de hoofdklasse te bereiken “Als je bijna halverwege op deze positie staat, probeer je dat uiteraard zo lang als mogelijk vast te houden. De hoofdklasse is absoluut geen must, maar wij gaan de uitdaging niet uit de weg. Dat lijkt me duidelijk.“

Aanstaande zondag gaat ZSV op bezoek bij De Valk, de nummer laatst in de competitie met slechts een punt. Daarna volgt een thuiswedstrijd tegen Schaesberg en op 23 december moet de ploeg van Kaya nog inhalen tegen Wittenhorst. Mocht ZSV deze wedstrijden winnend afsluiten dan gaat het als koploper de winterstop in.

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?