ZSC - Bergeijk: 0-2

Weer een nederlaag voor ZSC tegen het hoog op de ranglijst staande Bergeijk.

Voor de rust een gelijk opgaande wedstrijd met diverse goede kansen. Al in de 5e minuut een prima actie van Juul Huijbers maar zijn schot ging net voorlangs. In de 15e minuut een snelle aanval van Bergeijk maar het schot ging naast. In de 18e minuut de grootste kans van ZSC voor de rust. Een op maat gegeven voorzet kwam op het hoofd van Juul Huijbers die ongehinderd kon inkoppen maar de bal te zacht raakte zodat de doelman redding kon brengen. In de 34e minuut kwam Bergeijk op voorsprong. Een hoge voorzet werd niet voldoende weggewerkt en Lars Luijten was er als de kippen bij om de 0-1 op het scorebord te brengen. Na nog diverse kansen over en weer werd dit ook de ruststand. Na de pauze sloeg Bergeijk meteen toe want al na tien seconden lag de bal in het ZSC doel door toedoen van Robin Bax. ZSC kon geen potten meer breken en Bergeijk kreeg in de 59e minuut een niet te missen kans die echter gruwelijk gemist werd. Pas kort voor tijd kreeg ZSC nog een paar mogelijkheden maar zoals zo vele wedstrijden gingen ook deze niet in het netje. Bergeijk had tussendoor nog enkele goede mogelijkheden omdat ZSC alles op de aanval zette en zodoende kwam er veel ruimte voor Bergeijk maar uiteindelijk zonder resultaat. Een verdiende overwinning voor Bergeijk.

ZSC- Bergeijk (verslag Bergeijk)
Bergeijk heeft een overwinning behaald in de derby tegen ZSC in Westerhoven. De wedstrijd werd afgelopen zaterdag gespeeld. In de 1e helft had ZSC een overwicht maar de kansen werden eerlijk verdeeld en Bergeijk wist 1x te scoren. Vlak na rust besliste Bergeijk de wedstrijd door 0-2 aan te tekenen.

Bergeijk startte aardig maar moest al snel het initiatief laten aan de thuisclub. ZSC bouwde een overwicht op, forceerde wat kansen maar wist uiteindelijk niets te benutten. Bergeijk was via uitvallen in deze fase van de wedstrijd gevaarlijk via Stijn Cuypers die in de 16e minuut overschoot. Jorn Willems kwam in de 27e minuut oog in oog met de ZSC-keeper Jeroen van de Boomen. Tot 2x toe weerde deze de inzet. ZSC liet zich niet onbetuigd en kreeg ook kansen maar stuitte steeds weer op de Bergeijk-defensie en als dat niet het geval was wist men het net niet te vinden. In de 34e minuut kwam Bergeijk wel tot scoren Een voorzet van Robin Bax werd 2x ingezet maar de 3e inzet van Lars Luijten was doorslaggevend (0-1). Rust 0-1.

Vlak na rust was er al een tweede goal voor Bergeijk. Een snelle aanval via Koen van Woerkum kwam voor de voeten van Robin Bax die mooi de 0-2 in het net volleerde.
In de 51e minuut kon nog een kans voor ZSC aangetekend worden en vlak voor tijd ontwikkelde de thuisclub nog een slotoffensief. Een kansje leverde dit op maar dat was hetzelfde lot beschoren als alle andere kansen van de thuisclub. Komende (paas)zaterdag speelt Bergeijk uit tegen Hoogeloon (aanv.18.30) en op 2e paasdag uit tegen HMVV (14.30)