Woenselse Boys ten koste van De Raven naar nacompetitie

Een helft had De Raven riant uitzicht op een plek in de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse. De formatie van trainer Jan-Willem van Doesburg was tegen rechtstreekse concurrent Woenselse Boys de betere ploeg, kreeg de meeste kansen en leidde bij de rust volkomen verdiend met 1-0. In de tweede helft rechtten de Eindhovenaren echter hun rug en plaatsten zich via een 2-2 gelijkspel alsnog voor de nacompetitie.

Na afloop stond er dan ook een tevreden trainer aan Woenselse kant. En een trotse vader, want het was zijn zoon Luc die twee maal scoorde namens de bezoekers. Peter Geurts: “Hij is eigenlijk pas eerstejaars A-speler, maar doet het gewoon hartstikke goed. Sinds dat ik hem heb opgesteld, heeft jij al diverse malen gescoord. Volgend seizoen gaat hij echter studeren. Wordt het Breda, dan blijft hij bij Woenselse Boys spelen; wordt het Rotterdam, dan is het waarschijnlijk een moeilijk verhaal.” Dat zou zonde zijn voor de Eindhovenaren, want de middenvelder zorgt voor diepgang en laat het hele elftal beter spelen.
Vanaf de eerste minuten was de bedoeling van De Raven duidelijk. De thuisclub was alleen gebaat bij winst. Woenselse Boys had immers een veel beter doelsaldo. Er waren kansen voor Willem Kwinten en Gijs Wuijts, maar zij hadden hun vizier nog niet op scherp staan. Pas in de 23ste minuut kon de eerste kans voor Woenselse Boys worden genoteerd. Teun van de Moosdijk schoot de bal echter recht in de handen van doelman Melvin Rombouts. Vijf minuten hadden De Raven op voorsprong móeten komen. Niels Peeters verzond een prachtige pass op Gijs Wuijts, die vrij voor doelman Juri Koudijs verzuimde te scoren.
Het was niet de laatste mogelijkheid voor Wuijts, want net vóór rust verscheen hij opnieuw alleen voor Koudijs, maar wederom kon de doelman van Woenselse Boys redding brengen. Het zou de 2-0 hebben betekend, want in de 33ste minuut had Huib Borrenbergs zijn ploeg aan de leiding gebracht. Hij kopte de bal in, na een afgemeten vrije trap van Peeters: 1-0. Tussendoor kreeg ook Woenselse Boys kansen. Sidney Woensdregt knalde eerst de bal rakelings naast en zag niet veel later dat Rombouts een prima redding in huis had op een inzet van dichtbij.

Extra
Na de rust zagen de toeschouwers een heel andere wedstrijd. Met de snelheid van Jay Jay Gramser had Geurts een extra wapen ingebracht en Luc Geurts ging nog dieper spelen. De Raven kwam nauwelijks meer aan serieuze aanvallen toe en het leek steeds meer een kwestie van tijd dat Woenselse Boys ging tegenscoren. In de 67ste viel de gelijkmaker. Een slim passje door het midden bereikte Geurts, die beheerst afrondde: 1-1. De Raven moest nu komen en dit bood de tegenstander wat meer ruimte. Er waren wat kleine kansjes aan beide kanten, maar gescoord werd er niet. In de 78ste minuut had De Raven pech. Huib Borrenbergs knalde van afstand op de paal.
Nauwelijks twee minuten later was het aan de andere kant wel raak. Geurts probeerde het maar eens van afstand en zag zijn schot via een verdediger in de uiterste hoek belanden. Doelman Rombouts was kansloos. Met de moed der wanhoop ging De Raven op jacht naar doelpunten, maar verder dan de gelijkmaker van Peeters, op aangeven van Wuijts, kwamen de groenwitten niet. Het was nog even billenknijpen voor Woenselse Boys, maar de Eindhovense ploeg kwam niet serieus meer in gevaar. Een toetje, te beginnen tegen Dommelen, is de beloning…

De Raven: 1. Melvin Rombouts, 2. Sam van den Enden, 3. Rob van Schijndel, 4. Stephan Frenken, 5. Bas van de Wal, 7. Max Borrenbergs (12. Dries van Orsouw), 8. Teun van Ekkendonk, 9. Gijs Wuijts, 11. Willem Kwinten, 17. Niels Peeters, 19. Huib Borrenbergs.

Woenselse Boys: 21. Juri Koudijs, 3. Denny de Roo, 4. Eray Toprak (12. Niek Rooyakkers), 5. Maurice van Loenen, 7. Roani Denktas, 8. Luc Geurts, 9. Sidney Woensdregt (10. Jay Jay Gramser), 14. Brian Mandigers, 16. Geert Vermeulen, 20. Bram van de Donk, 22. Teun van de Moosdijk.