Beerse Boys pakt winst tegen naïef Wilhelmina Boys

Blijde gezichten bij de spelers van Beerse Boys, na de met 0-3 gewonnen wedstrijd tegen Wilhelmina Boys. De roodwitten zetten een belangrijke stap in de strijd om handhaving in de tweede klasse F en staan nu acht punten boven de mogelijke degradatieplaatsen. De tegenstander uit Best is inmiddels afgezakt naar de één na laatste plek en lijkt veroordeeld tot de nacompetitie.
Al ruim voor het laatste fluitsignaal had trainer Donny de Groot van Beerse Boys tijd om grapjes te maken met zijn spelers op de reservebank en toen Wilhelmina Boys-verdediger Scott Smit in de slotfase tegen een geheel onnodige gele kaart opliep, keek hij haast medelijdend naar zijn collega Ronny Everaerts. Deze was op weg naar de kleedkamer niet te genieten. "Ongelooflijk! Wat spelen wij dom. Vanaf de eerste minuten kleunt Beerse Boys erin en wij laten het gewoon gebeuren. We zijn veel te lief en geven vervolgens in de tweede helft de wedstrijd volledig uit handen. Terwijl we vóór de rust voorsprong hadden moeten staan."
En daarmee had Everaerts niet helemaal ongelijk. In de eerste helft waren de beste kansen immers voor Wilhelmina Boys, maar verzuimde de ploeg afstand te nemen van de bezoekers. In de 5de minuut miste Mark de Wit een open kopkans en in de 10de minuut had Mike Smit de bal voor het inkoppen, maar hij zag zijn inzet naast het doel gaan. Beerse Boys beperkte zich grotendeels tot verdedigen, maar was in de 16de minuut dicht bij de 0-1. Niels van Heerbeek combineerde met Jannes Mulders, maar schoot bal vervolgens net naast. Vervolgens duurde het tot de 37ste minuut, voordat er nog een serieuze kans kon worden genoteerd. Het schot van Mulders kabbelde voorlangs.
Fysiek
In de tweede helft was Beerse Boys de bovenliggende partij en had scheidsrechter Pijnenburg zijn handen vol om alles in goede banen te leiden. Met name de gasten speelden behoorlijk fysiek, maar gingen nooit écht over de schreef. In de 48ste en 50ste minuut kreeg de formatie van De Groot twee kansen, maar was Wilhelmina Boys-doelman Tom Molenberg nog de grote sta-in-de-weg. Hij redde op schoten van Van Heerbeek en Mulders. In de 56ste was het uiteindelijk toch raak. Mulders mocht, na een prachtige dieptepass van Stijn van Heerbeek, alleen op Molenberg afgaan en scoorde in twee keer: 0-1.
Wilhelmina Boys reageerde geschrokken en was even het spoor bezig. Voldoende voor Beerse Boys om de wedstrijd definitief te beslissen. Bram Gooskens mocht van een meter of twintig vrij uithalen en kogelde de bal stijf in de kruising. Everaerts probeerd nog wat te forceren en bracht twee frisse krachten, met Joey van de Zanden en Remco Verspaget. De laatste kende in heel ongelukkige invalbeurt, want zijn eerste actie leverde Beerse Boys direct een strafschop op. Hij haakte Mulders en zag tot zijn afgrijzen de scheidsrechter naar de stip wijzen. Mulders zelf zorgde voor 0-3.
Dom
Hiermee was het over en sluiten voor Wilhelmina Boys en – met uitzondering van een kans voor Van de Zande, die op doelman Rob Wilborts stuitte – kwamen de Bestenaren niet. De domme gele kaart voor Scott Smit, wegens commentaar op de leiding, vormde het alleszeggende slotakkoord van dit duel. Everaerts: "De komende weken is het er op of er onder. Ons rechtstreeks veilig spelen lijkt nu onmogelijk. We moeten in ieder geval zorgen dat we SV Blerick onder ons houden. De voorsprong van vijf punten lijkt voldoende, maar zij moeten nog twee wedstrijden inhalen."

Wilhelmina Boys: 1. Tom Molenberg, 2. Mike Smit (12. Remco Verspaget), 3. Scott Smit, 4. Lars Kuys, 5. Max Lodewijks, 6. John Termeer, 7. Michael Koning (11. Joey van de Zanden), 8. Stef Vervloet, 9. Maron Heersmink, 10. Mark de Wit, 20. Ossy Azeuini.

Beerse Boys: 1. Rob Wilborts, 3. Ruud Willems, 4. Rob van Bijsterveldt, 6. Joop Willems, 7. Nick van Rooy (5. Jeroen van Krieken), 9. Niels van Heerbeek, 10. Bram Gooskens (14. Bart den Otter), 11. Pim Vingerhoets, 16. Koen Verhagen (8. Pepijn van Spreuwel), 17. Jannes Mulders, 18. Stijn van Heerbeek.