Slordig Wilhelmina Boys neemt voorschot op titel

Halverwege de tweede helft tegen Dommelen begon Jurgen Elbers, trainer van Wilhelmina Boys, zich toch wel zorgen te maken. Zijn ploeg miste immers de mooiste kansen. Uiteindelijk kwam alles goed en wonnen de Bestenaren met 3-1.Dommelen-doelman Dennis Soeteman leek lange tijd een onneembare vesting en de onder meer Michael Koning, Stefan van Dam, Mark de Wit en Ruben Rocha Rodriques hadden hun vizier niet geheel goed afgesteld. Van Dam presteerde het zelfs om van een meter afstand de bal op de paal te mikken. Gelukkig voor de lange aanvaller kon hij in de 72ste minuut alsnog uitbundig juichen, toen hij een voorzet van Koning doeltreffend binnenkopte. Ook tot opluchting van zijn trainer, die zich langs de lijn vertwijfeld afvroeg hoeveel kansen zijn ploeg nog nodig had.
Elbers: 'Ik had bijna een déja-vu. Ook in de thuiswedstrijd tegen Bladella kregen we talrijke kansen, maar verzuimden we te scoren. Om vervolgens in de slotfase nog goed weg te komen. Nu leek het even dezelfde kant op te gaan, maar nu werden we wél beloond voor onze inzet en aanvalsdrift. Eerlijk is eerlijk, we speelden niet goed, maar dit was ook wel de verdienste van Dommelen, dat kort dekte en zelf ook wilde voetballen. Daardoor moesten we achterin op onze hoede blijven en bleef constant het gevaar bestaan dat we nog tegen een zeperd zouden aanlopen. De 3-1 van Ruben kwam dan ook als een bevrijding.'
Handelend
Wilhelmina Boys, dat bij minimaal een gelijkspel de tweede periode zou winnen, opende sterk en kreeg in de eerste tien minuten al enkele goede kansen. Doelman Soeteman reageerde echter adequaat en trad telkens handelend op. Waar iedereen leek te wachten op de treffer van de thuisclub viel het doelpunt aan de andere kant. Vince Achten ging op rechts goed door en zette de bal voor op Anwar Janssen. Deze miste in eerste instantie, maar in de rebound was Corné van Son alsnog trefzeker: 0-1. Niet geheel volgens de verhoudingen op het veld, maar bij Dommelen was er uiteraard niemand die hierom maalde.
Hierna waren er weer diverse kansen voor Wilhelmina Boys, maar Soeteman redde twee keer knap op schoten van Rodriques. Tegelijkertijd moest de formatie uitkijken voor de snelle uitvallen van Dommelen, dat af en toe brutaal doorkwam. Van Son was twee maal dichtbij de 0-2, maar kwam niet tot scoren. Dommelen-trainer Eric van der Palen: 'Dan was het misschien een heel andere wedstrijd geworden. Nu hield Dennis ons nog ruim een uur op de been. Ik kan leven met deze nederlaag. Het gemis van zes basiskrachten was voor ons iets te veel van het goede. Al hebben we onze huid zo duur mogelijk verkocht. Wat dat betreft, kan ik niemand iets verwijten.'
Slim
Na de 0-1 van Dommelen, drong Wilhelmina Boys steeds verder aan en kwam in de 38ste minuut terecht langszij. Rodriques zocht slim het been van Groot op en scheidsrechter De Vos floot voor een strafschop. Vanaf elf meter bepaalde Rodriques de ruststand op 1-1.
In de tweede helft ging Wilhelmina Boys op jacht naar een voorsprong. Met name De Wit had moeten scoren, maar Soeteman stond iedere keer weer op de juiste plek. In de 70ste minuut knalde Van Dam de bal op de paal, om zich twee minuten later te laten bejubelen. Dommelen probeerde het hierna nog wel, maar kreeg in de 86ste de genadeslag. Rodriques kapt zich behendig vrij en schoot de bal zuiver in: 3-1.

Wilhelmina Boys: 1. Tom Molenberg, 2. Walid Maruan, 3. Lars Kuys, 4. Kevin Gordon, 5. Bart Meeske, 6. John Termeer, 7. Michael Koning, 8. Jan van Gerwen, 9. Stefan van Dam, 10. Mark de Wit (15. Mohamed Oukadi), 11. Ruben Rocha Rodriques (12. Yoran Bouwmans).

Dommelen: 1. Dennis Soeteman, 4. Michiel van den Besselaar, 5. Max van Leeuwen (6. Thomas Keeman), 7. Corné van Son, 8. Chris Cornelissen, 9. Vince Achten (2. Max van den Akker), 10. Jordy van der Heijden, 11. Luuk Jansen, 14. Anwar Janssen, 15. Chris Beeks (17. Juriaan Groot), 16. Mark Burgmans.