Wedstrijdverslagen nacompetitie promotie/degradatie.

Oirschot Vooruit - RKVVO: 2-3
Op Sportpark De Leemkuilen in Best speelden RKVVO en Oirschot Vooruit hun halve finale in de nacompetitie. Beide ploegen voelden vanaf het eerste fluitsignaal het belang van deze wedstrijd en er ontspon zich een boeiende halve finale die zelfs voor de neutrale toeschouwer het aanzien meer dan waard was. Zowel RKVVO als Oirschot Vooruit wilden open voetballen en op jacht naar een doelpunt. De uitkomst van deze middag: een spannende pot voetbal en een verdiende winnaar!

Sven van den Oever bracht in de 18de minuut met zijn vuist geweldig redding op een kanonskogel van dichtbij van Oirschot Vooruit-aanvoerder Joris Swaanen, maar de goalie was in de 27ste minuut volslagen kansloos. Alex van Overdijk volleerde de bal van buiten het strafschopgebied op fabelachtige wijze in de kruising, 1-0. Fons Meeuwis en Joris Swaanen kregen daarna kansen op de Oirschotse voorsprong te verdubbelen. RKVVO was nog niet gevaarlijk geweest toen Luuk Soetens op aangeven van Martijn van Dijk in de 39ste minuut bij de eerste de beste kans RKVVO langszij bracht, 1-1. Tot aan het rustsignaal bleef het spannend maar beide ploegen namen genoegen met een gelijke stand naar de thee.

Kort na rust schoot Martijn van Dijk rakelings naast, maar in de 56ste minuut viel alsnog de 1-2. Luuk Soetens sloeg andermaal toe. Sven van den Oever verrichte even later een knappe save op een afstandsschot van Swaanen. In de 65ste minuut kwam Oirschot Vooruit toch op gelijke hoogte. Dorus van de Wal kopte raak na een hoekschop, 2-2. Maar vijf minuten later kwam RKVVO opnieuw aan de leiding. Op een sublieme passing van Wesley van Reijen wist Luuk Soetens zich op links vrij te spelen. Doelman Menno Kuulkers van Oirschot Vooruit pareerde de inzet van Luuk Soetens, maar de rebound was voor Thijs Offermeijer die de bal in het dak van het doel knalde, 2-3. Daar had Oirschot Vooruit geen antwoord meer op, waardoor de ploeg terugzakt naar de tweede klasse.

RKVVO speelt de Finale van de nacompetitie! En de mannen van RKVVO verdienen deze finale. Vanaf de tweede seizoenshelft laten ze bij vlagen oogstrelend combinatievoetbal zien en zijn ze onverzettelijk in het ‘willen winnen’. Met deze mentaliteit en de flow van de laatste wedstrijden kunnen we met vertrouwen de finale ingaan. In deze finale is Wilhelmina 08 de tegenstander. De mannen uit Weert kennen we, en zij kunnen de borst nat maken! Bij het ter perse gaan van dit artikel is nog niet duidelijk waar deze wedstrijd wordt gespeeld maar houd de diverse media in de gaten en moedig RKVVO in de finale aan. RKVVO op weg naar de 1ste Klasse!

WODAN - Vessem: 1-0
Er werd vandaag voor de 2e promotie ronde gespeeld om een plaats in de derde klasse tussen Wodan en Vessem.   Het eerste kwartier was aftasten van beide partijen. Daarna was Wodan dicht bij een doelpunt door de nummer 9 Schalks. Aan de andere zijde was ook nummer 9 Jop de Laat dicht bij een doelpunt, na een voorzet van Thomas Maas.  In de 27e minuut speelde Frans van Diessen zich goed vrij op het middenveld. Hij dreef de bal naar voor en schoot op het doel, maar er was onvoldoende schotkracht om het keeper Van Gils van Wodan moeilijk te maken.  Er was lichte druk van de gasten in deze fase. Een voorzet van Lars van Heijst van rechts kwam net niet bij de Vessemse spitsen.  Ook de voorzet van Jarno Olislagers vanaf rechts werd net door verdediger Franken van Wodan aangetikt en was daarmee buiten bereik van Frans van Diessen. Aan de andere kant ging het de schot van Drabbels een metertje over het Vessemse doel. Ruststand 0-0.

In de vierde minuut van de tweede helft werd Jaap van Diessen onreglementair ten val gebracht. De vrije trap 3 meter buiten de 16 meterlijn werd genomen door Roel Sterken. Zijn schot ging een metertje over het doel. De grootste kans tot dan toe in de wedstrijd, kwam van Vessemse zijde Een listige steekbal van Thomas Maas op Jop de Laat, werd door laatst genoemde net niet voldoende gelift om over de keeper in het doel te schieten.  In minuut 66 kreeg Wodan een mogelijkheid via een schot van Lodewijks. Zijn schot miste de kracht.  Vessem bleef iets gevaarlijker dan de thuisploeg. In de 70e minuut kon Frans van Diessen een voorzet geven achter de verdedigers langs net buiten bereik van Jop de Laat, maar Jaap van Diessen schoot met links in het zijnet. Het was wederom Jaap van Diessen die de bal keurig breed legde op Jop de Laat die keihard op het doel schoot, maar keeper van Gils kon met alle moeite de bal net tot hoekschop werken. Schalks probeerde het met een schot aan de andere zijde, vanaf links zonder resultaat. Thomas Maas van Vessem passeerde in de 16 twee mensen schoot voor, maar ook deze bal ging via Frans van Diessen net over het doel. Toch was ook Wodan in de 83e minuut na een hapering in de verdediging van Vessem dicht bij het doel. Sam L’Ortije van Wodan was in de laatste officiële minuut van de speeltijd dicht bij een doelpunt. Zijn schot ging via de lat weer terug in het veld. 0-0. Verlenging.

Een schitterende redding van Marijn van Rooy voorkwam de voorsprong van Wodan in de 3e minuut. Aan de andere zijde was de kopbal naar de grond van Jarno Olislagers een prooi voor doelman van Gils. In de 12e minuut van de verlenging kreeg Wodan een discutabele strafschop. Doelman Van Rooy wist de bal uit de uiterste linker hoek te werken. In minuut 21 van de verlenging kwam Jaap van Diessen oog in oog met de doelman. Zijn schot ging rakelings via de keeper naast het doel. Goed verdedigende werk van Van Nuenen voorkwam het schot op doel in de 24e minuut. Het bleef spannend,  want de kopbal van Schalks uit de corner ging maar net naast.  3 Minuten voor het einde schoot Sanders de bal met een boog boven in het dak van het doel. 1 - 0. Vessem bleef pompen met zelfs de eigen doelman in de aanval, echter veranderde stand hiermee niet. Eindstand 1 - 0. De volgende tegenstander voor Wodan is Haarsteeg.

ZSC - SVSH: 2-0
ZSC blijft in de 4e klasse dankzij twee voortreffelijke goals van Juul Huijbers.

In een gelijk opgaande wedstrijd trok ZSC aan het langste eind door de weinige kansen koelbloedig af te ronden. Al in de 6e minuut kwam ZSC op voorsprong. Een geweldige voorzet van de scheidende Jan Kwinten werd fantastisch door Juul Huijbers binnengegleden. In de 34e minuut kreeg SVSH de kans om op gelijke hoogte te komen. Een op een met de doelman vergat de speler te schieten maar hij gaf de bal voor aan een volledig vrijstaande speler die echter naast schoot. In de 38e minuut, na goed doorzetten van Daan Neutkens, bracht de bal bij Juul Huijbers die echter de doelman op zijn weg vond.

Na de rust eenzelfde situatie als bij SVSH.  Gijs van de Boomen ging  recht op het doel af maar ook hij wilde voorzetten in plaats van zelf te schieten en ook deze kans ging verloren. In de 63e minuut werd een hoekschop voortreffelijk ingekopt door Daan Neutkens maar de bal werd uit de doelmond gekopt. SVSH toog nu volop ten aanval en in de 85e minuut een groot gevaar voor het ZSC doel. Gelukkig controleerde de speler de bal in kansrijke positie met de hand. De ruimte die ZSC nu kreeg werd uitstekend door invaller Bas Veraa benut. Eerst loste hij een venijnig schot op doel en in de 90e minuut gaf hij een perfecte bal aan Juul Huijbers die diagonaal voor de 2-0 zorgde. ZSC had de beste kansen en zodoende was de overwinning terecht.

Bergeijk - Haarsteeg: 1-3
In de 2e ronde van deze wedstrijd heeft Haarsteeg een verdiende overwinning behaald op Bergeijk. De 1-3 was wat aan de hoge kant maar de slotfase wees uit, dat 1-3 een logische uitslag was.

Haarsteeg nam het initiatief maar de beste kans was toch voor Bergeijk toen Colin Bergmans in de 17e minuut op de kruising schoot. Ondertussen had Daan al een mogelijkheid van Haarsteeg onderschept maar in de 22e minuut was hij toch kansloos op een kopbal van Sebastian van Bakel (0-1)

Bergeijk antwoordde in de 25e minuut maar de inzet werd afgeweerd. In de 32e minuut kwam Bergeijk verdiend op gelijke hoogte toen Stijn Cuypers met een lob de Haarsteegse keeper wist te omspelen (1-1). Rust 1-1.

In de 2e helft gebeurde er niet veel. Wel konden de bezoekers in de 74e minuut via wederom Sebastiaan van Bakel de 1-2 aantekenen. Het werd zelfs 1-3 toen diep in blessuretijd toen Rick van de Griendt de 1-3 op het scorebord zette.

Bergeijk is hiermee uitgeschakeld en uitgespeeld. Haarsteeg kan in de finale tegen Wodan nog promotie naar de 3e klasse afdwingen.