'We hadden andere spelers kunnen gebruiken'

Deel dit bericht via:


Bij zijn aanstelling bij Geldrop in 2015 stak Pierre van den Eeden zijn ambities niet onder stoelen en banken. Zijn club moest zo snel mogelijk naar de hoofdklasse. Maar ook in zijn tweede jaar lijkt dit een harde dobber te gaan worden.

"Teleurstellend", zo omschrijft de trainer van Geldrop de prestaties van zijn ploeg dit seizoen. De club staat in de eerste klasse D elf punten achter koploper sv Meerssen. Een kampioenschap zit er dus ook dit seizoen niet in en dat is niet waar ze op sportpark De Kievit op hadden gehoopt. "Voordat het seizoen begon had ik er echt veel vertrouwen in. Ik heb toen wel eens gekscherend gezegd dat we met dit team al met carnaval kampioen konden zijn. Maar dan moest wel alles perfect in elkaar vallen en dat heeft het niet gedaan dit seizoen."

Volgens Van den Eeden heeft het te lang geduurd voordat de klik er in zijn team was. "Vorig seizoen hadden we een goed team maar ontbrak het aan scorend vermogen. Wij waren er vorige zomer heilig van overtuigd dat de jongens die erbij kwamen dit probleem konden oplossen. Maar dat heeft niet zo uitgepakt. Om resultaat te behalen moet je samen spelen en ik zag bij ons toch te vaak dat iedereen voor zijn eigen kansen ging." De coach verwijt zichzelf dat niet in staat is geweest om de juiste groep samen te stellen. "Samen met John Heijster heb ik de vrije hand over wie ik in het eerste wil hebben. Toen wij de groep voor dit seizoen aan het samenstellen waren, koos ik vooral voor jongens die een bal aan de voet houden. Als ik daar nu op terugkijk, kom ik wel tot inkeer dat wij ook wel wat andere soort spelers konden gebruiken."

Stijgende lijn
De laatste weken lijkt de motor wel iets meer aan de praat te raken, al durft Van den Eeden niet uit te spreken waar dat gaat eindigen. "Ik heb voor de wedstrijd tegen Schaesberg (red. 3-6 winst voor Geldrop) gevraagd aan de jongens wat zij dit seizoen nog willen. Ze roepen dan allemaal dat ze de periode willen pakken." Dat laatste is niet onmogelijk aangezien Geldrop alle wedstrijden in de derde periode wist af te sluiten als winnend team. De trainer probeert, ondanks de goede resultaten van de laatste tijd, de verwachtingen wat te temperen. "We hebben de kwaliteit wel om naar de hoofdklasse te gaan via de nacompetitie. Maar dit seizoen gaat het zo op en af met Geldrop dat ik er echt niet zeker van ben dat we ook daar gaan komen."

Toekomst
Ondanks de tegenvallende prestaties blijft Van den Eeden wel eindverantwoordelijke van Geldrop in het komende seizoen. "Ik heb een contract voor drie jaar getekend toen ik begon aan deze klus. En wat mij betreft mag er wel een vervolg aankomen. Ik heb het goed naar mijn zin en ik heb ook het idee dat ze bij de club, los van de ambitie om toch naar de hoofdklasse te gaan, wel tevreden zijn over de hoeveelheid jeugdspelers die ik laat doorstromen."

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn al in alle hevigheid losgebarsten. Geldrop ziet Sidney Gakpo (UDI'19) en Nick Kuylaars (nog niet bekend) andere oorden opzoeken. Aanvoerder Ruud Verhappen stopt en Robbie van Hoof vertrekt naar Braakhuizen. Daar tegenover staan de komst van Tom Dekkers en Aart Verberne (De Valk), Joep van der Velden (RPC) en voormalig UNA-speler Mark Janssen. "Wij zijn zo goed als klaar. We hebben een aantal jongens erbij gehaald die het volgend jaar dan moeten gaan doen." Hardop uitspreken dat hij kampioen moet worden, doet Van den Eeden niet. "Ik zal het dit jaar iets voorzichtiger zeggen voordat ik het weer terug krijg. We hebben een team dat mee gaat doen om de promotie. Maar als de kans zich dit seizoen al voordoet om naar de hoofdklasse te gaan, dan is dat natuurlijk ook fantastisch."

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Broodje
07 april 16:49
Mooi stukske pietie