Waalre - RKDSV: 1-1 (I)

Waalre knokt zich naar punt

Door de tweede helft met zeer veel inzet te strijden heeft Waalre een verdiend punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen RKDSV. In een wedstrijd zonder veel kansen kwam RKDSV voor rust via een eigen doelpunt op voorsprong waarna Waalre pas in de slotfase op gelijke hoogte kwam; 1-1.

De eerste twintig minuten van de wedstrijd waren in het voordeel van de gasten die elkaar makkelijker vonden en bij tijd en wijlen het Waalre middenveld over liepen. Toen Waalre eindelijk de wedstrijd in evenwicht trok viel de eerste goal door een misverstand in de Waalre achterhoede waarbij Wouter Bosman zijn keeper, in de 28e min, passeerde, 0-1. Dit was één van de weinige hoogtepunten van de eerste helft.

Na rust een Waalre dat RKDSV onder druk zette terwijl die ploeg achter over leunde daarbij vertrouwend op een scherpe counter. Geleidelijk aan werden de gasten omsingeld zonder dat er echt goede kansen ontstonden. Na 65 minuten was Kees Uijthoven via een kopbal dichtbij een doelpunt echter de kopstoot miste kracht. Hierna was RKDSV in één van de schaarse counters zeer dichtbij een doelpunt toen Mike van Weert zijn kopbal tegen de lat uiteen zag spatten. De gelijkmaker van Waalre kwam ook via een kopbal tot stand. In de 78e min kopte Simon Zijlstra een corner via de lat op de grond. De uitstekend opgesteld scheidsrechter Sprengers zag de bal over de lijn zodat Waalre één punt overhield aan de confrontaties tegen RKDSV.