Voorzitter aan het woord: Paul Lambrechts (Mierlo Hout)

Deel dit bericht via:

Naast een uitnodiging van FC Eindhoven voor het bezoeken van de wedstrijd op 4 november tegen Jong FC Utrecht komt ook voorzitter Paul Lambrechts van Mierlo Hout aan het woord. We stellen de voorzitter een aantal vragen over de gang van zaken binnen de club.

Paul, hoe is het om voorzitter van Mierlo Hout te zijn en vertel je verhaal over de gang van zaken binnen de club als voorzitter:
Voorzitter zijn van RKSV Mierlo-Hout is een eer en een uitdaging. Een club van 1100 leden leiden als voorzitter vraagt nogal wat tijd en energie. Gelukkig ben ik in de omstandigheid dat ik er de tijd in kan steken die nodig is. Verder beschik ik over nog 6 andere gedreven bestuursleden die hun taken naar behoren uitvoeren en een aantal commissies. Het is ook een mooie en dankbare taak en zeker als ik op een zaterdag op de club ben en ik zie al die blije ( en soms teleurgestelde) kindergezichtjes die dan actief zijn op onze velden. Daar loopt onze toekomst en wij als vereniging zorgen er toch maar voor dat deze kinderen kunnen sporten en genieten van het spelletje. Dat maakt me als voorzitter erg trots.

Hoe lang bent je al voorzitter en wat zijn de hoogte en dieptepunten die je als voorzitter -tot nu toe- hebt meegemaakt:
Voorzitter ben ik nu voor het zesde jaar en daarvoor ben ik 4 jaar secretaris geweest. In 1976 ben ik als speler lid geworden van deze prachtige club en nadat ik als speler in 1984 ben gestopt, ben ik vervolgens gedurende drie perioden 12 jaar trainer geweest. Ik heb een aantal jaren in Veldhoven gewoond maar toen ben ik ook lid gebleven van deze vereniging. Je kunt wel zeggen dat sinds 1976 RKSV Mierlo-Hout mijn club is geworden. Nadat wij 14 jaar geleden opnieuw in Helmond zijn gaan wonen ben ik benaderd om zitting te nemen in het Bestuur en dat doe ik nu dus al weer 10 jaar. Hoogte- en dieptepunten heb ik uiteraard ook meegemaakt en natuurlijk zijn de hoogtepunten de behaalde kampioenschappen zowel door de jeugd als door de senioren. Ook de viering van ons 90 jarig jubileum was een hoogtepunt. Ook de overhandiging van RTL 7 van € 10.000 aan de club omdat John van de Kimmenade het spel Matchwinner had gewonnen was een hoogtepunt. Dieptepunten zijn er gelukkig minder geweest hoewel het bereiken van de 2e klasse en vervolgens na 1 of 2 jaar degraderen niet leuk is. Een ander dieptepunt vond ik het afscheid moeten nemen van de assistent trainer van de selectie een aantal jaren geleden.

Hoe staat de club er in het algemeen voor:
De club staat er financieel en sportief goed voor.

Sportief

Welke trainers zijn je het meest bijgebleven:
In de periode dat ik zelf nog voetbalde zijn me het meest bijgebleven Len van de Boogaart en Jan Snijders, beiden zijn helaas al overleden. Daarna hebben Jan van der Veen, Frank van de Vijfeijken en de huidige trainer Cees Eekels veel indruk op me gemaakt.

Waar moet een hoofdtrainer binnen Mierlo Hout aan voldoen:
Op de eerste plaats moet hij zich thuis voelen in Mierlo-Hout. Mierlo-Hout is weliswaar een stadswijk van Helmond maar was tot eind jaren 60 een dorp met een eigen identiteit. Deze eigen identiteit is er nog steeds en wij voelen ons ook meer een dorp dan een stadswijk. Dit willen wij zo ook houden en voor sommigen is het moeilijk om zich daarbij aan te passen. Verder moet hij oog hebben voor onze eigen jeugd. Wij spelen met onze selectieteams bij de jeugd al jaren in de divisies en er komen bijna jaarlijks beloftevolle spelers door. Als het even mogelijk is moeten die worden ingepast. Wij zijn een vereniging die geen spelers van buiten aantrekt, wij willen het doen met onze eigen jongens. Daardoor blijft de band tussen de dorpelingen en de vereniging ook zo stevig.

Wat verwacht je als voorzitter van het eerste elftal dit seizoen:
Er zijn dit jaar weer enkele spelers uit de A1 van vorig seizoen ingepast en het gevolg is dat wij een heel jong elftal hebben. Toch moet het mogelijk zijn om ons met dit elftal te handhaven in de tweede klasse. Als we dit elftal bij elkaar kunnen houden zal het in de toekomst alleen maar beter gaan en kunnen we in de top van de 2e klasse mee doen.

Toekomst

Hoe zie je de toekomst binnen de club en zijn er specifieke zaken waar je zorgen over maakt:
Ik zie de toekomst met vertrouwen tegemoet het enige waar ik me zorgen over maak is of we er in zullen slagen om ieder jaar voldoende vrijwilligers te vinden. Dat is iedere keer opnieuw een hels karwei maar tot nu toe is het ons gelukt en hopelijk blijft dit zo.

Hoe ziet de toekomst binnen de club er uit wat betreft de jeugdopleiding:
De jeugdopleiding is bij ons heel belangrijk en wij proberen op het niveau te blijven waar we nu zijn. We zorgen voor goede gekwalificeerd en gediplomeerde trainers bij onze jeugdselectie elftallen en geven ze de aandacht die ze verdienen. Natuurlijk zijn we ook afhankelijk van de aanwas maar als ik zie dat we ieder seizoen tussen de 30 en 40 kabouters ( onze jongste leden) hebben dan heb ik alle vertrouwen in de toekomst.

Hoe is de samenwerking met de gemeente gelet op de situatie dat er steeds meer bezuinigd gaat worden waardoor clubs financieel in problemen kunnen komen:
De samenwerking met de Gemeente is goed en op dit moment zelfs erg frequent. Dit komt omdat we, op verzoek van de Wethouder van Sport, met een aantal voorzitters in een werkgroep bezig zijn, om onze toekomstvisie voor het amateurvoetbal in Helmond te beschrijven. Van de bezuinigingen hebben wij nog geen last en financieel kunnen we zelf onze broek ophouden.Persoonlijk

Hoe zou je de club Mierlo Hout in het kort kunnen omschrijven:
Hoewel Mierlo-Hout sinds eind jaren 60 een stadswijk van Helmond is voelen wij ons nog steeds een apart Dorp. Daar handelen we ook naar en daardoor zijn wij een club waar saamhorigheid hoog in het vaandel staat. Onze slogan is dan ook Supporter van RKSV Mierlo-Hout ben je niet voor even maar voor het Leven.

Welke vereniging geeft volgens jou het beste voorbeeld w.b.t. sportief beleid en welke vereniging juist niet:
Een moeilijke vraag omdat ik niet in de keuken kan kijken bij andere verenigingen maar wij hebben erg veel respect voor Someren. Die vereniging doet ook alles met eigen jongens en halen al jaren een hoog niveau.

Kort

Amateurvoetbaleindhoven:
Een prachtige website en erg fijn dat wij door de nieuwe indeling van de KNVB nu ook op deze website worden genoemd en worden gevolgd.

Club van de maand:
Een mooi initiatief van FC Eindhoven en mogelijk kan Helmond-Sport dit voorbeeld in de toekomst volgen.

SC Helmondia, Oranje Zwart:
Twee Helmondse Verenigingen die ook in de 2e klasse spelen. Wedstrijden tegen hen zijn altijd aparte wedstrijden.

2e klasse H:
Dit seizoen een mooie klasse met zowel Limburgse als Brabantse ploegen. Erg leuk dat we, na zoveel jaar, weer naar Veldhoven en Eindhoven moeten. Wel een zware klasse maar tot nu toe hebben we alleen maar tegen voetballende ploegen gespeeld.

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?