Voor Marco van den Braken begint iedereen op nul bij Acht

Deel dit bericht via:


"Ik denk dat er nog zes à zeven spelers zijn die ik kende van mijn eerste periode bij Acht. De rest is nieuw. En ik heb natuurlijk een heel andere staf. Alleen verzorger Frans Adelaars en teammanager Frans van Kemenade zijn nog over. Daarnaast is René van den Nieuwenhof mijn assistent en traint Martijn op den Buijs de keepers. Het tweede elftal worden getraind en begeleid door Mike Strik en André Matheussen en met Tim van der Heijden hebben we een talentvolle stagiair. Ik ben er zeer tevreden mee. Een uitgebreide staf is geen vereiste, maar meerdere ogen zien meerdere dingen..."

VV Acht heeft een zeer jonge spelersgroep, met de dertigers Robin Bloks en Bart van de Hurk als oudjes. Van den Braken: "Vanuit de jeugd is een aantal talentvolle spelers overgekomen. De uitdaging is om van deze mix een goed voetballende ploeg te maken. We zijn 13 augustus begonnen aan het nieuwe seizoen. Met diverse oefenwedstrijden en trainingen én een teambuildingweekend in Apeldoorn. De voorbereiding stond toch vooral in het teken van uitproberen. Tegen Wilhelmina Boys verloren we met 4-2 en van RKVVO met 4-0. Toch hebben we van deze wedstrijden veel opgestoken. Van Harskamp werd vervolgens met 4-0 gewonnen en in de beker speelden we 3-3 tegen DBS en wonnen we ruim van De Weebosch (8-2)."

Klik
Langzaam werkt Van den Braken naar zijn basiselftal toe, al is – zoals gezegd – niemand zeker van zijn plaats. "Misschien hebben enkele spelers gedacht van 'Ha een bekend gezicht, toen stond ik er altijd in, dus nu ook'. Maar dit is absoluut niet waar. We zijn vijf jaar verder en ik stel de beste spelers op die ik nu in mijn selectie heb. Vandaar ook dat ik blij ben met de klik die ik heb met mijn technische staf. De spelers worden elke training en elke wedstrijd opnieuw beoordeeld. Jongens die in het tweede spelen, kunnen zich zeker nog bewijzen voor het eerste. En anderzijds kunnen spelers van één niet achterover leunen. Zo houden we iedereen scherp.

Van den Braken is enigszins huiverig om een voorspelling te doen ('Dit deed ik eerder bij Woenselse Boys en uiteindelijk haalden we helemaal niks'). Al realiseert hij zich dat de verwachtingen hoog zijn gespannen. Acht won vorig seizoen immers een periodetitel en speelde in de nacompetitie. "Maar dit is geen garantie dat dit nu weer lukt. Er is een nieuwe trainer en er zijn nieuwe spelers en nieuwe tegenstanders. We spelen in ieder geval in een mooie competitie, met sterke tegenstanders als Hoogeloon, HMVV, Vessem, Waalre, EMK, De Raven en Bergeijk. De doelstelling is promoveren. Daar gaan we ons uiterste best voor doen."

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?