Vogels blikt terug en kijkt vooruit met FC Eindhoven

Deel dit bericht via:


Vogels blikt terug en kijkt vooruit
Het seizoen 2017/2018 is vorige week van start gegaan. FC Eindhoven kende een prima begin door in de strijd om de KNVB beker met 8-2 te winnen van TZR Fermonia Boys. Deze week begint het echte werk. Landskampioen 't Knooppunt komt zaterdag op bezoek in Eindhoven.

Trainer Jan Vogels blikt kort terug op vorig seizoen, vertelt over de doelstellingen van dit seizoen én kijkt alvast vooruit naar de topper van deze week.


Meten met de top

Het vorige seizoen verliep voor het grootste gedeelte naar wens. De play-offs werden bereikt. In de halve finale moesten de Blauw-Witten het echter afleggen tegen de ploeg die later ook de finale zou winnen, 't Knooppunt. Vogels: "Het seizoen is aardig verlopen. Een doelstelling was om de play-offs te halen. Dat is gelukt. Uiteindelijk ga je natuurlijk altijd voor het kampioenschap. Dat is vorig seizoen niet gelukt." De oefenmeester is toch trots op zijn team. Hij vervolgt: "Ondanks een heel jeugdig team en een aantal afwezigen bij bijna ieder duel hebben we tot en met de play-offs aangetoond dat we ons konden meten met de beste ploegen. Dat geeft een goed gevoel."

Goede mix
Ten opzichte van vorig seizoen zijn er een aantal wijzigingen geweest. Vier spelers vertrokken, twee spelers werden aangetrokken. "We hebben dus minder spelers dan vorig seizoen. De selectie is aan de smalle kant, maar dat neemt niet weg dat we zeker nog voldoende kwaliteit hebben. Het is een mix tussen een aantal ervaren spelers en jonge jongens. We hebben ook zeer talentvolle spelers in de jeugd rondlopen die de selectie goed kunnen aanvullen", zegt Vogels. Het team heeft de ideale combinatie volgens de coach: "De meesten spelen al jaren samen en zijn goed op elkaar ingespeeld. De sfeer is goed en het team is erg hecht. Deze mix voelt goed."

Doelstelling
Ook dit seizoen is de doelstelling weer om bij de top van Nederland te behoren. Vogels: "Als een van de meest succesvolle clubs uit de futsalhistorie dient FC Eindhoven altijd voor een plek in de play-offs te spelen. Ook dit seizoen gaan we hier weer voor. Vanuit die positie kan alles gebeuren. Naast de competitie hechten we ook veel waarde aan de KNVB beker We trainen meer dan de meeste clubs in Nederland en besteden ook veel tijd aan analyses. We hebben een visie waar we op bouwen en we denken daarmee aan de top te kunnen blijven."

Tot op het bot gemotiveerd
FC Eindhoven sloot het seizoen in mei af tegen 't Knooppunt. Nu starten ze in de Eredivisie tegen dezelfde ploeg. Een ware topper om de kop af te bijten. "Dat maakt ons verder niks uit. Of het nou tegen 't Knooppunt is of tegen promovendus Amicitia, we zullen iedere wedstrijd 100% moeten geven. 't Knooppunt is altijd een lastige tegenstander, maar ons team is tot op het bot gemotiveerd om een goed resultaat te behalen. We hopen ook op extra veel steun van ons trouwe publiek. Dit geeft een echte boost tijdens de wedstrijd", aldus Vogels.

Van iedereen winnen
De focus ligt al een tijdje op de openingstopper tegen de Amsterdammers. "Het team van 't Knooppunt bestaat uit veertien spelers met heel veel kwaliteit, ervaring en talent. Zij hebben ook al een aantal serieuze wedstrijden in de UEFA Futsal Cup en Supercup in de benen. Makkelijk zal het niet worden", vertelt Vogels. Hij besluit: "We moeten 100% geconcentreerd zijn zaterdag. Zolang we er als team staan kunnen we van iedereen winnen."

Wedstrijdinformatie
FC Eindhoven speelt op zaterdag 16 september in eigen huis de topper tegen 't Knooppunt. De wedstrijd wordt om 19.00 uur afgetrapt in het Indoor Sportcentrum Eindhoven. Kaarten zijn voor € 5,00 te koop aan de kassa in de sporthal. Ook zijn er op de wedstrijddag seizoenkaarten te krijgen voor € 25,00 per stuk. De seizoenkaarten geven het hele seizoen toegang voor alle thuiswedstrijden van FC Eindhoven in de Eredivisie, KNVB beker en eventuele play-offs.

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?