Valse start PSV Vrouwen in play-offs

Deel dit bericht via:

De play-offs zijn voor PSV Vrouwen gestart met een minimale nederlaag tegen FC Twente. Het werd 0-1 op De Herdgang, waar de eerste fase voor de bezoekers was maar PSV sterk terug kwam. De tegentreffer viel alsnog verrassend een kwartier voor tijd.

Moeizame openingsfase
FC Twente startte de wedstrijd met liefst vier aanvalsters en PSV Vrouwen stond daardoor vanaf de eerste minuut onder druk. De eerste twintig minuten stonden in het teken van tegenhouden met een belangrijke rol voor het duo Kuijpers en Folkertsma, die wegens een schorsing van Moorrees en blessure van Mourmans een linie werden teruggehaald en veel aanvallend gevaar afstopten. Ook keepster Christ kwam meermaals in actie om haar goal schoon te houden Daarna kwam PSV Vrouwen voetballend beter in het spel en kreeg het team grote kansen om de score te openen via Coolen, Lewerissa en Koopmans. Een enerverende eerste helft eindigde in een 0-0 ruststand.

Beslissing via invaller
De tweede helft ging FC Twente wederom ijverig op zoek naar een goal. Door een tactische omzetting had PSV Vrouwen lange tijd controle over de wedstrijd. Via Lewerissa op snelheid werden aan de andere zijde speldenprikjes uitgedeeld. De wedstrijd leek lange tijd op 0-0 af te stevenen. Verdedigster Nouwen kreeg de grootste kans van de tweede helft. Zij verscheen alleen voor keepster Lorsheyd maar schoot tegen haar aan. Uit de tegenaanval wist FC Twente via invaller El Ellouzi in de 75e minuut wel te scoren: 0-1. Dit was tevens de einduitslag. Voor PSV Vrouwen wordt een ongeslagen reeks van zeven duels hiermee beƫindigd. Het team van coach Vuckovic start met een nederlaag aan de play-offs en blijft derde staan.

Opstelling: Christ, Akkerman, Nouwen, Sanders ('82 Susanna), van Schijndel, Folkertsma, Kuijpers, Koopmans, van de Wetering, Coolen, Lewerissa.

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?