UNA wint oefenduel tegen FC Eindhoven

In een team met veel wijzigingen wist het team van Wilfred van Leeuwen niet de punten te pakken. Dennis Vaerenbergh scoorde tweemaal.

Op Sportpark Zeelst werd er gestart met onder meer de testspelers Akram Salhi en Kevin van la Parra. UNA had de eerste kans van de wedstrijd, Kyle De Silva wist de bal net voor de lijn weg te tikken. In de tegenaanval was het FC Eindhoven dat wel trefzeker was. Joran Vermeulen gaf de assist op de scherpe Dennis Van Vaerenbergh, die eenvoudig binnen kon tikken: 0-1.

Vervolgens had FC Eindhoven veel de bal, maar wist UNA regelmatig het middenveld fysiek af te troeven. Middenvelder Jeroen Stottelaar van de geelzwarten probeerde het van circa vijftig meter en met succes, de bal viel over doelman Thomas Hooyberghs in het net: 1-1. Als de Blauw-Witten de ruimte kregen om te voetballen, kwamen ze regelmatig tot goede kansen. Zo was Joran Vermeulen dichtbij een treffer. Met rust ging FC Eindhoven dan ook aan de leiding. Kevin van la Parra kwam door op de linkerkant en Dennis Van Vaerenbergh stond opnieuw op de goede plek: 1-2.

Na rust vonden er nog meer wisselingen plaats. Fries Deschilder mocht links centraal achterin plaatsnemen en Tibeau Swinnen op rechtsback. Na balverlies van doelman Thomas Hooyberghs wist Brian Boogers de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Een rommelige tweede helft leverde zelfs nog een nederlaag op, toen Mart van de Gevel de winnende treffer maakte na opnieuw een persoonlijke fout.

Vooral Alessio Carlone probeerde met twee pogingen nog gelijk te maken, maar onder meer de lat hield dit tegen. FC Eindhoven speelt aanstaande vrijdag in Tegelen tegen Al Ahli (19.00 uur) haar laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding. De entree is gratis. FC Eindhoven speelt haar eerste competitiewedstrijd op vrijdag 18 augustus in eigen huis tegen Telstar.

UNA – FC Eindhoven 3-2 (1-2). 5. 0-1 Van Vaerenbergh; 11. 1-1 Stottelaar; 27. 1-2 Van Vaerenbergh; 67. 2-2 Boogers; 73. Van de Gevel.