UNA vroegtijdig naar Zeelst terug gewaaid.

Deel dit bericht via:


(door Thieu Vlemmix)In de top van de Derde Divisie heeft zich de laatste tijd een nieuweling aangemeld, die de afgelopen weken met rasse schreden naderbij is gekomen: juist, OSS ’20. Sterker nog, de nieuwkomer - vlak voor de jaarwisseling nog op grote achterstand – is geacclimatiseerd en staat sinds vorige week op plek drie. En dat is nu net de tegenstander van vandaag.  

UNA won er in november thuis nog (met 2-0) van, al was dat geen makkie tegen de toen nog heel bescheiden achtste op de ranglijst. Vorige week heeft OSS ook nog eens de 2e periodetitel op zak gestoken. Imponerende gegevens die erop duiden dat de ploeg van coach Bertran Kreekels momenteel geldt als misschien wel de beste ploeg in de derde Divisie (o.a. ook 1-6 winst bij TEC). UNA is gewaarschuwd voor storm, letterlijk en figuurlijk. Met code oranje lijkt het ter plekke bij voorbaat al twijfelachtig of dit duel wel doorgang moet vinden. Een kwartier lang ziet de arbiter het aan. Dwarrelvoetbal van het zuiverste soort, met voortdurend spelers die de bal bij een te nemen vrije trap niet koest krijgen. Soms lijkt de enige mogelijkheid om de bal met de hand naar de grond te drukken en tegelijkertijd de poging tot schieten te wagen. Een koddig gezicht.  Dat vindt de man met de fluit uiteindelijk ook want na 17 minuten valt de beslissing om dit ‘onmogelijk potje voetbal’ te stoppen (stand 0-0). Gelukkig geen VAR in Oss, anders had ik het nog niet geweten. De ultieme test tegen de runner up blijft dus vooralsnog uit. Het duel wordt dinsdagavond om 20.15 uur uitgespeeld.
Kan het nog voor UNA dit seizoen, is een veelgehoorde vraag. Nou, om met een soort van Wim Rendersiaanse (UNA’s eeuwige optimist) conclusie te besluiten: Een vastbesloten UNA zou met een formidabele reeks best nog ver kunnen komen en het aanstaande 90-jarig jubileum van glans kunnen voorzien. Eensgezindheid en misschien ook wat vlotter de uitstekende bankzitters gebruiken. De schouders eronder dus, met z’n allen!  

De selectie met Zeelster kern       
Dan nog even een vervolg op ’t hoofdstuk ‘selectie volgend seizoen’. Teun Sebregts heeft nu definitief aangegeven dat hij vertrekt bij UNA. Teun zelf noemt in ED het gesol met zijn positie als de belangrijkste reden van zijn vertrek. Nog pas 24 en veelvuldig een meerwaarde voor de ploeg door zijn ontembare inzet, maar ook met bijzondere kwaliteiten, zoals diepgang en dynamiek. Dank Teun. Nog een slecht bericht. PJ Scheerlinck geeft zijn al zes jaar trouwe dienstverband geen vervolg (daarover later meer). Lex van Dijk blijft daarentegen en dat is goed. En hoe staat het met UNA’s eigen toptalenten Twan Demin en Sil van Herwijnen?

Twan Demin en Sil van Herwijnen nog geen definitieve stap naar basisteam, nu naar Marvilde? Ze hebben beiden (nog) niet de definitieve stap naar het basisteam gemaakt, ondanks verdienstelijke invalbeurten. Zoals de berichten nu luiden, zou er sprake zijn van een overstap naar ‘buurjongen Marvilde’.
Met alle respect voor de blauwwitte prachtclub, betekent het wel een sportieve stap terug. De ‘Zeelster enclave’ in Meerveldhoven haalt – als de berichten kloppen - met Twan een nieuw soort Danny Das binnen en met Sil van Herwijnen een topschutter die er op 2e klasse niveau met gemak 25 in gaat schieten. Mart van de Gevel heeft daarentegen, ondanks aanzoeken, de twijfels over zijn al dan niet bij UNA blijven, gelukkig weggenomen.

Tot ieders verbazing staat hij in Oss niet in de basis. En overigens, de kern bevat met Rob en Niek van Boekel, Nick Tielemans, Sjors Paridaans, Brian Boogers, Jelle Schijvenaars, Tom Scheepers en Thomas Horsten, nog altijd minstens acht spelers met Zeelster roots. Da’s knap voor dit niveau en mag ook wel eens gezegd worden!                  

PS. De voetbalcarrière van ’onze’ Dana Foederer (jeugdinternational) heeft een nieuwe impuls gekregen, met haar overgang naar PSV. Dana veel succes daar!     

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Stappie terug
13 maart 15:28
Als je bij je eigen club geen of te weinig kans krijgt zoals het al jarenlang aan de gang is bij UNA, gaan ze vanzelf naar Marvilde, Rood-Wit of RKVVO. Beleid van UNA is om op topniveau te spelen, geen probleem, maar dat houdt wel in dat er heel veel "eigen" jongens vertrokken zijn of nog gaan vertrekken