UNA door ‘angstgegner’ EVV zoekgespeeld

UNA heeft zondag een duidelijke nederlaag geleden tegen het laaggeklasseerde EVV. De Limburgers hadden pas veertien keer gescoord, maar speelde de thuisploeg volledig van de kunstgrasmat. Het werd 0-3 en hiermee kwam UNA eigenlijk nog goed weg. Het spel van de geelzwarten was dramatisch en de trouwe supporters moeten zich vertwijfeld hebben afgevraagd wat er in hemelsnaam mis was.
Vanaf de eerste minuten maakte EVV al aanstalten om vol in de aanval te gaan. Dit had UNA zichtbaar niet verwacht. De gasten uit Echt zijn een angstgegner, juist omdat zij normaal gesproken zo compact spelen en niet veel kansen weggeven. Na enkele plaagstootjes, moest UNA-doelman Yannick Derix is in de 20ste minuut vol aan de bak bij een schot van Bob Vankan. UNA kwam slechts sporadisch tot een fatsoenlijke aanval, maar had in de 30ste minuut zomaar op voorsprong kunnen komen. Brian Bogers schoot in kansrijke positie de bal voorlangs.

EVV bleef uitstekend spelen en zette UNA vast op eigen helft. In de 36ste minuut kregen de bezoekers eindelijk loon naar werken. Siem van Dijck stuurde Louisben Jagt het bos in en rondde af door de benen van doelman Derix. Deze 0-1 voorsprong werd enkele minuten voor de rust zelfs nog uitgebreid, toen Jordi Beelen optimaal profiteerde van chaos in de UNA-defensie: 0-2. Het gezicht van UNA-trainer Jeroen van Bezouwen stond toen al een tijdje op onweer en hij liet Sil van Herwinnen al warmlopen om de falende Lex van Dijk te vervangen.
Zelfvertrouwen
Eerlijkheidshalve moet worden gezegd dat Van Bezouwen zijn hele elftal – met uitzondering van Derix – wel had kunnen wisselen. Er was namelijk niemand die zijn normale niveau haalde. Al binnen een minuut had het 0-3 kunnen zijn, maar Vankan stuitte van dichtbij op Derix. Hierna kabbelde het duel voort en was er nauwelijks nog sprake van een spannende wedstrijd. EVV hoefde niet meer zo nodig en UNA was niet bij machte om ook maar enigszins aanspraak te maken op een beter resultaat. Er was nog een grote kans voor Damen Roumen, mar EVV haalde trekker nog niet over.
Het zelfvertrouwen van UNA werd er niet beter op, toen in de 68ste ook nog een doelpunt werd afgekeurd. Een voorzet van Teun Sebregts werd door Boogers binnengelopen, maar de spits maakte hierbij volgens scheidrechter Roy Witlox hands. Dichter bij een treffer kwam UNA niet meer en in de slotfase strooide invaller Luqmane Bezzat nog wat extra zout in de Veldhovense wonden: 0-3. Het was toen al lang duidelijk dat het gemis van Jelle Schijvenaars (zaterdag vader geworden), maar ook de afwezigheid van de geblesseerden Mart van de Geven, Pieter-Jan Scheerlinck, Youri van der Meer en Sander van Weert niet kon worden opgevangen.Opstellingen:

UNA: 23. Yannick Derix; 3. Ritchie-Sam Anpong, 4. Sjors Paridaans, 5. Boulghalgh (14. Willem Tieben), 7. Teun Sebregts, 10. Brian Boogers, 11. Nick Tielemans, 17. Lex van Dijk (19. Van Herwijnen), 18. Rob van Boekel, 25. Tom Scheepers.

EVV: 1. Michel Vercruysse, 2. Demen Roumen, 4. Rick Geenen, 5. Reno Kochanowski, 7. Jordi Beelen (Aron Gielen), 10. Bob Vankan, 11. Shaquille Simmons (11. Omar Ramadani), 14. Siem van Dijck (12. Luqmane Bezzat), 15. Luc Tinnemans, 18. Roy Gielen, 22. Jorik Schilken.