UNA op koers voor nacompetitie, titel Jong Vitesse

Deel dit bericht via:


(door Thieu Vlemmix) Op 1e Pinksterdag wordt de voorlaatste competitiewedstrijd afgewerkt voordat de nacompetitie begint: Westlandia-UNA. De club uit Naaldwijk aast op de nog vacante de 3e periodetitel. UNA zelf kan - naar menselijke maatstaven – Vitesse niet meer achterhalen met zes punten achter en een veel minder doelsaldo.

De dag ervoor de meeslepend beklimming gezien van de monsterlijke Monte Zoncolan in de Ronde van Italie. Wat een ongelooflijke inspanning en wat kunnen die mannen afzien. Het wielrennen staat in deze tijd sowieso erg in de spots. Zo ook de klassieker Simac Omloop der Kempen met start en finish in ons eigen Veldhoven en met onze 'eigen' John van den Akker als koersdirecteur (hij won deze klassieker zelf al op 19-jarige leeftijd!). De berg die UNA in Naaldwijk moet beklimmen, is van heel wat minder allure. Bij Westlandia trekken PJ Scheerlinck c.s. de lijn van vorige week door, want weer is er winst. UNA heeft kennelijk nieuw vertrouwen getankt door de knappe 6-1 winst van vorige week. En evenals vorige week, zijn ook dit keer UNA 's jonkies' van de partij. Jeroen van Bezouwen heeft de 17-jarige Joey Verhoeven terecht een nieuwe cap gegund.

Weer de jonkies
In het verdere verloop van de - uiteindelijk redelijk gemakkelijk (1-3) gewonnen - wedstrijd, komen met Twan Demin, Sil van Herwijnen en Teun Willems nog drie andere jonge talenten binnen de lijnen. En dat doen ze niet voor spek en bonen. Dat laatste duo is namelijk direct verantwoordelijk voor het derde doelpunt: Teun Willems (18) geeft de bal aan en Sil van Herwijnen (19) en die schiet 'm binnen.

Maar goed ook. Want UNA is dan bij de stand van 0-2 voor het eerst in de wedstrijd in flinke problemen en komt een aantal keren vlak achter elkaar heel goed weg. Het lijkt even op een heuse schiettent voor het UNA doel. Maar dan zijn ze er plots: 'de jonkies'. Ze krijgen niet alleen de kans, maar grijpen die ook; juist wanneer hun ploeg het dus even moeilijk heeft.

Het lijkt er op dat het hele team met de nieuwe frisse elementen wat meer kleur op de wangen krijgt. Dat zou mooi zijn met het oog gericht op de nacompetitie. Halen we het straks niet, dan is toch alle ervaring mooi meegnomen.
Zoals verwacht, heeft Jong Vitesse (door zelf met 4-1 te winnen) de titel voor zich opgeëist.

 

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?