UNA laat koploper ontsnappen (0-2)

Deel dit bericht via:


(Door Thieu Vlemmix) ‘Wie verre reizen maakt, kan veel verhalen’, zo luidt een bekend spreekwoord. Nou, UNA heeft er dit seizoen al weer enkele flinke reizen op zitten. Zoals bijvoorbeeld naar Oldenzaal, Den Haag en Naaldwijk. En de verhalen daarover zijn bij terugkomst niet mals. Voor de ongelovige Thomassen onder ons, hebben we gelukkig altijd nog de statistieken als bewijsmateriaal. De UNA mannen komen vrijwel steeds terug van hun uitwedstrijden met flinke zeges in de tes, plus ‘lof der jury’.
De statistieken: 4x winst en 1x gelijk, en een doelsaldo van 16 voor en 5 tegen.

De resultaten thuis, zien er tot aan Jong Volendam een stuk minder uit: 2x winst, 2x verlies en een mager doelsaldo van 12-9; een ongewoon beeld omdat we al jaren op een oersterke thuisbalans kunnen bogen. De Zeelster trots is dus wat gekrent, kun je zeggen. De verwachtingen zijn ditmaal - ook binnen de spelersgroep - hooggespannen.

Aanvoerder Pieter-Jan Scheerlinck gebruikt facebook voor een oproep en Bassou Boulghalgh - de onbetwiste uitblinker in de eerste maanden van dit seizoen – doet er nog een schepje bovenop met zijn uitspraak in de media ‘enkel te willen gaan voor de titel, te beginnen met winst vandaag’. 

Initiatief uit handen  
Dat tromgeroffel blijkt UNA niet waar te kunnen maken. Wat overigens zeker niet ligt aan deze twee betrokkenen, want Bassou Boulghalgh is - achteraf gezien - bij UNA de enige echte uitblinker en ook Pieter-Jan Scheerlinck (samen met de degelijke Ritchie-Sam Anpong) haalt een goeie voldoende.

Maar het is wel Jong Volendam dat in Zeelst dicteert en regeert. Het slaat UNA ‘t initiatief al snel uit handen en na goed een half staan de pijnlijke 0-2 cijfers (goals Daan Klinkenberg en Gerry Vlak) al op het scorebord. De palingboeren i.c. trainer Johan Steur hebben het huiswerk goed gedaan. Zo wordt UNA’s topscoorder Jelle Schijvenaars lamgelegd met een mannetje vlak ervoor en eentje erachter. Verder is het bij vlagen uitstekende positiespel, waarbij ook de buitenkanten van de oranjehemden goed worden ingeschakeld, UNA te machtig.  
UNA richt zich op
Wat nauwelijks te verwachten valt: na die nagenoeg machteloze eerste helft richt UNA zich in de tweede 45 minuten als bij een wonder op. Terwijl Jong Volendam levensgevaarlijk blijft, wordt nu met een forse dosis vechtlust en wat meer risico achterin, toch een reeks aan grote kansen geschapen. Dan blijkt echter dat er met Barry Lauwers een geweldige keeper tussen de Volendammer palen staat, die alles wat ook maar enigszins in zijn buurt komt voor de doellijn weg ranselt. Maar liefst acht (!!) levensgrote scoringsmogelijkheden zijn er voor o.a. Brian Boogers (2x pus niet gegeven penalty), Teun Sebregts (2x), Youri van der Meer en zelfs topschutter Jelle Schijvenaars. Samengevat, UNA is tot ieders verbazing terug in de wedstrijd.

Een paar hadden er toen beslist in gemoeten. Want nu blijft de vooraf meest geprezen aanval van de Derde Divisie – inclusief zijn topscoorder - zelfs voor de eigen Luifel op nul. Dat Jong Volendam een terechte winnaar is, zal niemand betwisten. Maar toch ontsnapt de koploper in Zeelst aan een verrassende ontknoping. Wat een raar spelletje dat voetbal.                                  

Wel beschouwd is er na vanavond maar één (harde) conclusie mogelijk: UNA wint overtuigend van de minder bedeelden in deze klasse, de onderste helft. Tegen de toppers TEC, OFC en Volendam – alle drie thuis nota bene – moeten we het echter afleggen. Om serieus mee te doen moet je ook deze tegenstanders over de knie leggen. Kunnen we daar nog iets op vinden?        

Mart
En dan tot slot nog iets heel anders. Iets over iemand die al het gehele seizoen ontbreekt: Mart van de Gevel. Nu UNA er dit seizoen op los scoort, is dit misschien niet het goeie moment. Of misschien juist wel.
Ik mis de spontane, open en hartelijke goalgetter van vorig jaar. En ik ben lang niet de enige. De spits die met zijn voortdurende loopacties, tot ie er zowat dood bij neervalt, andere kansen schenkt en tegenstanders tot wanhoop drijft. Die met een neusje voor de goede plek om te scoren. De sympathieke teamvoetballer. Zijn blessure sleept maar aan.

Kom op Mart van de Gevel, het heeft nu lang genoeg geduurd, wees er snel weer bij. 

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?