UNA haalt vernietigend uit tegen subtopper Dongen

Deel dit bericht via:

(door Thieu Vlemmix) Volgens het toonaangevende vakblad ‘de Voetbaltrainer’ behoort UNA momenteel tot de top tien van de Nederlandse amateurverenigingen. Na AFC Amsterdam, dat een abonnement heeft op de eerste plek en ook bovenaan staat in de Tweede Divisie, komen de Zeelstenaren als beste Brabantse vereniging op plaats vijf. Da’s mooi voor UNA, heel mooi zelfs. Je zou bijna zeggen: wat wil je als vereniging nog meer. Maar wat het hondstrouwe thuispubliek dit seizoen in het eigen Zeelst te zien krijgt, staat soms haaks op die prachtige uitverkiezing. Tegenover dikwijls fraaie resultaten elders in het land, werden - vóór het duel van afgelopen zondag - door de club van voorzitter Peter Smetsers op eigen grond namelijk bij drie van de zeven wedstrijden de punten ingeleverd. En da’s niet zo mooi.  

Balans
Gelukkig brengt UNA op deze donkere decembermiddag tegen subtopper Dongen de balans in ieder geval weer in evenwicht en schotelt zijn trouwe publiek in het laatste thuisduel van het jaar een prachtige wedstrijd voor, plus resultaat. Een kentering?

‘Het moment’ van de wedstrijd vindt zonder twijfel plaats in de 58ste minuut als Teun Sebregts in het centrum doorbreekt en - terwijl de bal vanuit een dieptepass van Ritchie Sam Anpong over hem heen valt - deze in één beweging  met de punt van de voet controleert en over de goalie van Dongen in doel lepelt: 4-0. Het publiek op de tribune gaat staan en applaudisseert.  

Nieuw middenveld
Vandaag ontbreekt UNA’s al maandenlang beste man Bassou Boulghlgh, vanwege een enkelblessure. En ‘natuurlijk’ is Teun Sebregts zijn vervanger. Laten we het daar eerst toch maar eens over hebben, over Teun. Nog altijd maar 24 jaar en jarenlang vaste keus (geweest) in UNA’s vaandelteam. Rechter vleugelverdediger/middenvelder, speler met snelheid in de benen, een demarrage. Beweeglijk, inhoud. Een dynamische teamvoetballer, met het vermogen om zich helemaal in dienst te stellen van de ploeg.

Kan dus als rechtervleugelverdediger en als middenvelder goed uit de voeten. Scoort regelmatig, ook koppend. Minpunt? Soms te gehaast en slordig. Maar zo’n jongen gun je toch een basis plaats. Nee, zo’n jongen verdient een basisplaats, ben ik geneigd om te zeggen. 

Veelzijdig  
Daarvan was tot voor anderhalf jaar geleden dan ook sprake. Tegenwoordig niet. Meestal moet de alleskunner blessures en schorsingen afwachten om op te kunnen draven in de topelf. En in het woordje ‘alleskunner’ zit ‘m nou net de kneep. Door zijn veelzijdigheid is het voor trainers verleidelijk om bij het ontstaan van problemen in het team vanwege schorsingen en/of blessures, de oplossing in zijn richting te zoeken. Fijn voor Teun zou je misschien zeggen. Maar zo fijn is dat niet voor Teun. Dan niet opgesteld in de basis, dan weer wel. Dan back of rechtervleugel aanvaller, dan weer middenvelder, dan links dan weer rechts. Je zou er tureluurs van worden. En ik heb sterk de indruk dat Teun dat soms ook wordt, tureluurs. En zo lijkt de zo kwieke en slagvaardige Bestenaar – door velen o.a. bewonderd om zijn voorbeeldige instelling en werklust - de laatste tijd wat weg te kwijnen en loopt veelal zijn schaduw achterna. De dubbele gele kaart bij ADO ’20 en zijn matige optreden vorige week in Cuijk, zie ik in dat verlengde. Hier en daar valt te beluisteren dat het sein op rood staat en dat hij het niet meer ziet zitten bij UNA. Dat zou heel erg jammer zijn. Voor hem, maar ook voor UNA. Want dat hij dit niveau gemakkelijk aankan, zelfs kan uitblinken (ook op Tweede Divisie niveau!), is al lang en breed bewezen. Ik vind dat dit eens gezegd moet worden. Want dat verdient Teun met zijn prestaties en voorbeeldige inzet voor onze geelzwarten. Misschien drijft er overigens nog wel een reddingsboei in zijn richting, in de vorm van een trainerswissel. Je weet het niet, die beslissing zal binnenkort wel vallen.

Vandaag is er voor hem dus een basisplaats. Zijn rentree zal hem na afloop niet de titel ‘man of the match’ op leveren (want dat wordt de 2x scorende centrale verdediger Ritchie Sam Anpong), maar dat scheelt niet veel. Samen met Lex van Dijk - die ook ijzersterk presteert - en die in de 70e minuut de bal uit een vrije trap magistraal in de verste hoek schiet (5-0), domineert hij bij absentie van Bassou Boulghalgh verrassend het middenveld.

En het zijn juist die twee die gaandeweg Dongen in een wurg- greep nemen. Maar er gebeuren nog meer bijzondere dingen. Zo is er ook de wederopstanding van Nick Tielemans. We moeten wel heel ver terug, om te zien hoe de geïnspireerde linkerspits met dwingende acties de tegenstander voortdurend in de problemen brengt, wat overigens ook geldt voor de sterke en lepe Brian Boogers. Vorige week nog onzichtbaar, bereidt de ‘ongrijpbare’ met twee bekeken kopballen de belangrijke doelpunten 0-1 en 0-2 voor en is er mede voor verantwoordelijk dat Dongen daarna de pedalen volledig kwijt raakt. 

Volgende week wordt het jaar afgesloten met de belangrijke wedstrijd in en tegen Goes. Wordt daar iets gehaald, dan is met dit herboren UNA – en met de genezen blessures - straks na de winterpauze nog van alles mogelijk. 

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Frans Schoenmakers
10 december 18:32
Blijf aub de columns publiceren. Ik kijk er iedere maandag weer naar uit. Zo ook de columns van onze Noud.
Daan Wellens
10 december 12:14
De columns zijn af en toe wel eens kritisch, maar dat mag ook wel als een club op dit niveau speelt. Daarnaast zit deze mijnheer er bovenop en ziet hij alle wedstrijden. Ik vind de columns leuk om te lezen. Dus ik zeg, ga zo door.
UNA man
10 december 11:31
Prachtige wedstrijd gistermiddag. Mooie club. Trouwe supporters. Goed elftal. Compliment aan de trainer Jeroen van Bezouwen. Met huidige middelen op de TWEEDE plek!!!!!! Wat een prestatie, una mag blij zijn!
Trouwe UNA supporter
10 december 11:05
Wat een slecht geschreven artikel, wederom!
Graag een reddingsboei voor Amateurvoetbal Eindhoven en verander van Column schrijver!!!!!!!!!! Hoop dat die beslissing snel valt, weg met Thieu, Adieu Thieu!!!!