UNA, RKSV Heeze en Mierlo Hout uitgeschakeld in KNVB Beker

UNA
kwam in het duel bij Sparta Nijkerk twee keer op voorsprong maar gaf wedstrijd in de slotfase alsnog uit handen. UNA ging met 0-1 voorsprong de rust in door een doelpunt van Rob van Boekel. Na rust kwam Sparta Nijkerk in de 60e minuut op gelijke hoogte maar even later bracht Rob van Boekel met zijn tweede treffer de 1-2 op het scorebord. Lang konden de manschappen van Ger Demin niet genieten van de voorsprong want Sparta Nijkerk trok een minuut later de stand al weer gelijk.  Na een hectische slotfase kreeg Sparta Nijkerk een gemakkelijk gegeven strafschop en deze werd in 85e minuut verzilverd, waardoor het bekeravontuur van UNA ten einde is. Een zure uitschakeling gezien UNA zeker niet de mindere was maar wel de doelpunten te makkelijk weg gaf.

RKSV Heeze ging met 2-0 onderuit bij ’s Gravenzande. Lang kon de ploeg van Ronald Tielemans zich goed verweren tegen de Hoofdklasser. RKSV Heeze kwam vlak voor rust op een 1-0 achterstand en incasseerde de tweede treffer pas in de slotfase van de wedstrijd. Gezien het wedstrijdverloop had er misschien meer ingezeten voor de eersteklasser dan deze 2-0 nederlaag. Maar RKSV Heeze kan met opgeheven hoofd het KNVB Bekertoernooi verlaten.

Mierlo Hout heeft een goede prestatie geleverd tegen Hoofdklasser Flevo Boys. De tweedeklasser kwam al snel op achterstand maar weerde zich daarna karig. Door de druk van Flevo Boys heen scoorde Mierlo Hout uit een corner de gelijkmaker en ging met een 1-1 tussenstand rusten. Direct na de thee kwam Mierlo Hout wederom snel op achterstand. Na de 1-2 voorsprong van Flevo Boys werd Mierlo Hout brutaler en ging het op zoek naar de gelijkmaker. Flevo Boys verdedigde lang de voorsprong maar moest in de 84e minuut toch buigen. Uit een vrije trap maakte Mierlo Hout gelijk en leek de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel te eindigde. Toch ging Mierlo Hout alsnog koopje onder toen Flevo Boys in 89e minuut de 2-3 op het scorebord bracht.

Ook Gemert heeft niet kunnen redden tegen ODIN’59. De eveneens Derde Divisionist kwam halverwege de eerste helft door een strafschop op een 1-0 voorsprong. Gemert ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker maar kreeg in de 36e minuut de tweede treffer tegen. Toch kwam Gemert nog voor rust terug in de wedstrijd na een benutte strafschop van Thijs van Pol. Na rust waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en kreeg Gemert een aantal mogelijkheden om langszij te komen. Maar het was ODIN’59 dat in de slotfase de wedstrijd definitief besliste, 3-1.