Twee strafschoppen doen RKVVO de das om. WODAN degradeert

WODAN

WODAN heeft de finale voor klassenbehoud tegen Haarsteeg verloren. Op het sportpark van Liempde was de ploeg uit Vlijmen met 2-0 te sterk voor de Eindhovenaren, waardoor WODAN ‘wederom’ na een seizoen afdaalt naar de vierde klasse.

RKVVO
RKVVO heeft zichzelf wat te kort gedaan tegen Wilhelmina’08. Na een aftastend en slechte eerste helft, waarin niet werd gescoord, kwam de ploeg van Matthijn Hoogduijn direct na de pauze ongelukkig op een 0-2 achterstand door twee strafschoppen. De eerste werd in de 47e minuut gegeven door scheidsrechter Bjorn van Osch. Na een goede individuele actie van Eloued M’Rabet werd de dribbelaar van Wilhelmina’08 in de zestien meter onderuit gehaald. De toegekende strafschop was terecht en deze werd onberispelijk binnengeschoten door Younes Didbih. Even later legde scheidsrechter Van Osch weer de bal op de stip. Deze keer was de toegekende strafschop zeer discutabel. Verdediger Thomas Witjes van RKVVO ging ogenschijnlijk een fair duel aan in de zestien meter met Luc Segers van Wilhelmina’08. Tot verbazing van iedereen die RKVVO een hart toedraagt, zag de scheidsrechter hier een strafschop in. Deze werd wederom feilloos benut door Younes Didbih.
Strijdbaar
RKVVO moest even bijkomen van deze snelle achterstand, maar kwam in de 55e minuut terug in de wedstrijd. Uit een hoekschop kopte Thijs Offermeijer knap de 1-2 tegen de touwen. RKVVO voerde de druk op en was daarna de bovenliggende partij. Tot echte grote kansen kwam het niet, totdat Bas van Doormalen een kwartier voor tijd de moegestreden Luuk Soetens afloste. Van Doormalen stond amper enkele minuten in veld toen hij zijn eerste opgelegde kans kreeg. Na een voorzet kwam de bal ‘pardoes’  op de rand van het zestienmetergebied bij de aanvaller terecht, die niet attent reageerde en de bal slap richting de doelman van Wilhelmina’08 schoot.
Counter
De druk op het doel van Wilhelmina’08 werd steeds groter, maar aan de andere kant was er ook gevaar voor de counter. Met name Eloued M’Rabet was met zijn individuele acties regelmatig gevaarlijk, maar de verdediging van RKVVO kon de counters elke keer verijdelen. Vlak voor tijd kreeg Bas van Doormalen zijn tweede opgelegde kans. Na een prima voorzet van Martijn van Dijk, die over de doelman van Wilhelmina’08 heen ging, had Van Doormalen een vrij doel voor zich om de bal tegen de touwen te koppen, maar de invaller miste weer opzichtig en kopte de bal over. De gelijkmaker was voor RKVVO zeker verdiend geweest, maar zoals al gezegd loerde Wilhelmina’08 op de counter. In de laatste minuut was het weer Eloued M’Rabet die met een individuele actie Muhamet Gashi vrij voor doel zette en deze keer was het wel raak voor de blauwwitten: 1-3.
Een zure nederlaag voor de jonge ploeg van RKVVO. Desondanks kan het elftal terugkijken op een goed seizoen. Een berustende Matthijn Hoogduijn zag dat zijn ploeg werd gedupeerd bij de tweede toegekende stafschop: “De eerste strafschop was terecht .maar de tweede zeker niet. Desondanks hebben we na 1-2 voldoende mogelijkheden gehad om langszij te komen. Helaas faalden we in de afwerking.”
Ook Hoogduijn heeft zijn stempel als hoofdtrainer gezet. De trainer die overkwam van het tweede elftal van RKVVO en dit seizoen voor het eerst als eindverantwoordelijke aan het roer stond, heeft het elftal vorm gegeven. Als je zag hoe de jonge ploeg tegen Wilhelmina'08 streed, met veel passie en talent, is dit voor de oefenmeester een groot compliment: "We hebben een mooi seizoen achter de rug, maar als je in de finale staat van de nacompetitie, wil je ook winnen. Maar ik ben, ondanks de nederlaag, trots op mijn ploeg. Na de onverwachte en snelle achterstand, scoorden we snel tegen en hebben we er alles aan gedaan om de gelijkmaker te forceren. Helaas is dit niet gelukt.”Opstellingen:

RKVVO: 1.Sven van den Oever, 2.Sjors van Baren, 3.Dylan Lemmens, 4.Jasper Mol, 5.Luc Segers, 6.Wesley Reijen, 7.Luuk Soetens (76e min. 8.Bas van Doormalen), 9.Jordi Verhoeven (70e min. 17.Bart Sanders), 10.Thijs offenmeijer, 12.Dave Jongenelen, 15.Martijn van Dijk.

Wilhelmina’08: 1.Sven Swakhoven, 3.Thoms Witjes, 4.Sven Peeters, 5.Bas Rijkers, 6.Martijn Witjes, 7.Younes Didbih, 9.Niels Rooyakkers, 11.Eloued M’Rabet, 18.Lars Joosten (82e min. 17. Muhamet Gashi), 26.Edwin Vaas.