Twee strafschoppen doen RKVVO de das om. WODAN degradeert

Deel dit bericht via:


WODAN

WODAN heeft de finale voor klassenbehoud tegen Haarsteeg verloren. Op het sportpark van Liempde was de ploeg uit Vlijmen met 2-0 te sterk voor de Eindhovenaren, waardoor WODAN ‘wederom’ na een seizoen afdaalt naar de vierde klasse.

RKVVO
RKVVO heeft zichzelf wat te kort gedaan tegen Wilhelmina’08. Na een aftastend en slechte eerste helft, waarin niet werd gescoord, kwam de ploeg van Matthijn Hoogduijn direct na de pauze ongelukkig op een 0-2 achterstand door twee strafschoppen. De eerste werd in de 47e minuut gegeven door scheidsrechter Bjorn van Osch. Na een goede individuele actie van Eloued M’Rabet werd de dribbelaar van Wilhelmina’08 in de zestien meter onderuit gehaald. De toegekende strafschop was terecht en deze werd onberispelijk binnengeschoten door Younes Didbih. Even later legde scheidsrechter Van Osch weer de bal op de stip. Deze keer was de toegekende strafschop zeer discutabel. Verdediger Thomas Witjes van RKVVO ging ogenschijnlijk een fair duel aan in de zestien meter met Luc Segers van Wilhelmina’08. Tot verbazing van iedereen die RKVVO een hart toedraagt, zag de scheidsrechter hier een strafschop in. Deze werd wederom feilloos benut door Younes Didbih.
Strijdbaar
RKVVO moest even bijkomen van deze snelle achterstand, maar kwam in de 55e minuut terug in de wedstrijd. Uit een hoekschop kopte Thijs Offermeijer knap de 1-2 tegen de touwen. RKVVO voerde de druk op en was daarna de bovenliggende partij. Tot echte grote kansen kwam het niet, totdat Bas van Doormalen een kwartier voor tijd de moegestreden Luuk Soetens afloste. Van Doormalen stond amper enkele minuten in veld toen hij zijn eerste opgelegde kans kreeg. Na een voorzet kwam de bal ‘pardoes’  op de rand van het zestienmetergebied bij de aanvaller terecht, die niet attent reageerde en de bal slap richting de doelman van Wilhelmina’08 schoot.
Counter
De druk op het doel van Wilhelmina’08 werd steeds groter, maar aan de andere kant was er ook gevaar voor de counter. Met name Eloued M’Rabet was met zijn individuele acties regelmatig gevaarlijk, maar de verdediging van RKVVO kon de counters elke keer verijdelen. Vlak voor tijd kreeg Bas van Doormalen zijn tweede opgelegde kans. Na een prima voorzet van Martijn van Dijk, die over de doelman van Wilhelmina’08 heen ging, had Van Doormalen een vrij doel voor zich om de bal tegen de touwen te koppen, maar de invaller miste weer opzichtig en kopte de bal over. De gelijkmaker was voor RKVVO zeker verdiend geweest, maar zoals al gezegd loerde Wilhelmina’08 op de counter. In de laatste minuut was het weer Eloued M’Rabet die met een individuele actie Muhamet Gashi vrij voor doel zette en deze keer was het wel raak voor de blauwwitten: 1-3.
Een zure nederlaag voor de jonge ploeg van RKVVO. Desondanks kan het elftal terugkijken op een goed seizoen. Een berustende Matthijn Hoogduijn zag dat zijn ploeg werd gedupeerd bij de tweede toegekende stafschop: “De eerste strafschop was terecht .maar de tweede zeker niet. Desondanks hebben we na 1-2 voldoende mogelijkheden gehad om langszij te komen. Helaas faalden we in de afwerking.”
Ook Hoogduijn heeft zijn stempel als hoofdtrainer gezet. De trainer die overkwam van het tweede elftal van RKVVO en dit seizoen voor het eerst als eindverantwoordelijke aan het roer stond, heeft het elftal vorm gegeven. Als je zag hoe de jonge ploeg tegen Wilhelmina'08 streed, met veel passie en talent, is dit voor de oefenmeester een groot compliment: "We hebben een mooi seizoen achter de rug, maar als je in de finale staat van de nacompetitie, wil je ook winnen. Maar ik ben, ondanks de nederlaag, trots op mijn ploeg. Na de onverwachte en snelle achterstand, scoorden we snel tegen en hebben we er alles aan gedaan om de gelijkmaker te forceren. Helaas is dit niet gelukt.”Opstellingen:

RKVVO: 1.Sven van den Oever, 2.Sjors van Baren, 3.Dylan Lemmens, 4.Jasper Mol, 5.Luc Segers, 6.Wesley Reijen, 7.Luuk Soetens (76e min. 8.Bas van Doormalen), 9.Jordi Verhoeven (70e min. 17.Bart Sanders), 10.Thijs offenmeijer, 12.Dave Jongenelen, 15.Martijn van Dijk.

Wilhelmina’08: 1.Sven Swakhoven, 3.Thoms Witjes, 4.Sven Peeters, 5.Bas Rijkers, 6.Martijn Witjes, 7.Younes Didbih, 9.Niels Rooyakkers, 11.Eloued M’Rabet, 18.Lars Joosten (82e min. 17. Muhamet Gashi), 26.Edwin Vaas.

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Bert
22 juni 17:49
Wilhelmina moet zich schamen om geld te vragen voor dat veld op te knappen stoppen met die spelers betalen die overal vandaan komen en volgend seizoen voor 25 euro meer weer weg zijn kun je beter in je veld steken dan bij de mensen gaan schooien en als het zonder spelers betalen niet lukt gewoon klasse lager gaan spelen het is zoals het is
Wimpie
21 juni 21:34
Knakie wijsgeer, schrijf je maar gewoon over naar een clubje waar ge een knappe meer kan verdienen. Maar weet zeker dat dit geen rkvvo is.
Wijsgeer
20 juni 18:02
Ach Wimpie, laat me niet lachen met je clubliefde...
tja
19 juni 21:16
Onderhoud velden

Geachte Sportvriend,
Spelers, toeschouwers en scheidsrechters bij voetbalvereniging Wilhelmina ’08 ergeren zich al lange tijd aan de slechte toestand van ons hoofdveld. De bal maakt de gekste capriolen omdat de grasmat erg ongelijk is. Een speler die een mooie actie of schijnbeweging in gedachten heeft om zijn tegenstander in de luren te leggen, moet regelmatig ervaren dat, op het “moment suprême”, de bal een rare stuit maakt waardoor zijn actie in schoonheid sterft.
Ondanks de grote inzet van onze terreincommissie om het veld in een betere conditie te brengen door wellen, bijna hele zomer sproeien en de slechtste plaatsen opnieuw in te zaaien is het niet gelukt de toestand te verbeteren. Ook de hete zomer van afgelopen jaar is daar debet aan. Daarom heeft het bestuur besloten deskundigen in te schakelen en hen de vraag voor te leggen wat er moet gebeuren.
Deze deskundigen zijn van mening dat ons hoofdveld een grondige renovatie moet ondergaan. Hiervoor moet het veld worden afgeschaafd, bezand met 180 ton zand en opnieuw worden ingezaaid om tot een goed resultaat te komen. Daarnaast is een betere afwatering van het veld belangrijk.
Een dergelijke operatie heeft een dusdanige omvang dat dit alleen tijdens de zomerstop uitgevoerd kan worden. Hetgeen betekent dat we meteen na de competitie met de werkzaamheden zouden moeten beginnen.
De kosten hiervoor bedragen ongeveer € 10.000,-. Een bedrag dat onze vereniging niet zelf kan ophoesten. Daarbij is de sponsorregeling van de gemeente, die er in het verleden was voor dergelijke renovaties, in 2017 afgeschaft.
Vandaar dat wij een beroep willen doen op iedereen die het goed meent met Voetbalvereniging Wilhelmina ‘08 om een bijdrage te leveren. Uw bijdrage kunt u storten op rekeningnummer
NL08 RABO 0106370014 van de Stichting Promotie Wilhelmina ’08. Mogelijk wordt u ook persoonlijk benaderd om een (eenmalige) duit in het zakje te doen.
Met uw bijdrage bevordert U het speel- en kijkplezier bij de oudste voetbalvereniging van Weert. Bovendien mag duidelijk zijn dat een technisch voetballend team zoals Wilhelmina’08 al jaren is, meer baat zal hebben bij een goed veld dan de meeste tegenstanders.
Bij voorbaat dank voor uw welwillendheid.
Bestuur R.K.W.S.V. Wilhelmina ‘08

Tja dan kun je in de winterstop wel 5 spelers die betaald krijgen en de rest vd leden moeten hun veld sponsoren.
Wim
19 juni 14:22
Ooit gehoord van clubliefde Klaasie
Klaas
19 juni 7:19
Er zit zo veel talent bij RKVVO, ongelooflijk dat daar nog geen spelers weggehaald worden.
terugzwaaierd
18 juni 17:22
En wij zwaaien weer als je clupke naar de klote gaat, net als Gestel en Nieuw Woensel. Geldschietertje krijgt zijn zin niet, zwaait ook nog een keer naar jullie en helpt daarna weer een ander club naar de vernieling, jullie leren het nooit.
Iemand uit eindhoven
18 juni 10:04
Dit is toch wel ultiem genieten... herinner me de zwaaiende handjes richting spelers van FC Eindhoven! Toen kon alles ook arbitraal nu krijg je de deksel op de neus dus zwaaien wij even terug ?
Pieter
17 juni 22:01
Arbitraal trio was erg op de hand van Wilhelmina hij bleef maar waarschuwingen uitdelen aan spelers van Wilhelmina leek als of hij bang was van die haantjes voorin wel blaffen maar niet bijten zeer zwakke scheids
Daan
17 juni 6:58
Idd. RKVVO had zeker mer verdiend.
Rob
17 juni 6:38
Zeer slecht leidende scheidsrechter was erg op de hand van Wilhelmina en 2e strafschop zeer discutabel als dit het talent van de KNVB moet zijn dan kunnen we nog wat meemaken
bert
16 juni 22:03
Wilhelmina gefeliciteerd maar ik moet wel ff kwijt, dat de snotneusjes van een arbitraal trio erg hun stempel drukten op deze wedstrijd. De eerste was inderdaad een strafschop maar de tweede was gewoon een lachertje. En het blijkt ook maar weer dat een scheidsrechter nog geen goede grensrechter is.
Maar Wilhelmina maakte met hun goede voorhoede het verschil.