Tussenjaar op de planning voor Ger Demin

Deel dit bericht via:


Toen Demin drie seizoenen geleden instapte bij de voetbalvereniging uit Zeilberg, speelde ZSV nog in de tweede klasse. Met een kampioenschap in zijn eerste jaar en lijfsbehoud in de jaargang die daarop volgde, had de Veldhovenaar zijn start niet gemist. Ook in zijn laatste seizoen als coach van ZSV lijkt hij erin te slagen om de ploeg in de eerste klasse te houden. "Het eerste jaar op een hoger niveau is vaak makkelijker dan een tweede jaar. Ik denk dan ook dat wij het goed doen met de plek in de middenmoot. De plek in de middenmoot is ook wel de plek waar wij thuis horen qua stand."

In de competitie lijkt de ploeg van Demin uitgespeeld, maar in de beker is het avontuur nog niet ten einde. "Vanavond 2 mei spelen wij tegen Gemert in de halve finale van de districtsbeker. Maar wat misschien nog mooier is, dat wij ons hebben gekwalificeerd voor het hoofdtoernooi van de KNVB-beker. Al gaat het tegen Gemert wel moeilijk worden. Zij spelen hoofdklasse en dat is toch een hoog niveau. Maar als wij een goede dag hebben dan zou er zomaar iets moois kunnen gebeuren. In de kwartfinale hebben we ook een hoofdklasser (red. RKSV Groene Ster) uitgeschakeld."

Potentie ZSV
Ondanks de sportieve successen sluit voor Demin aan het eind van dit seizoen dit hoofdstuk. "Ik heb hier drie jaar echt sportieve hoogtepunten meegemaakt, maar ik denk niet dat ik er nog meer successen kan boeken. Dat maakt aan de ene kant dat ik stop bij ZSV. De andere kant van het verhaal is dat ik van mening ben dat je soms jezelf moet prikkelen. Na een aantal jaren ZSV ben ik weer toe aan iets anders. Ik denk ook dat dit voor de club wel goed is. Zij kunnen nu ook kijken of ze verder kunnen groeien." Demin denkt dat er nog wel wat rek zit in ZSV. "Het is een jonge groep maar wel een met veel kwaliteit. En als je die bij elkaar kan houden dan denk ik wel dat ze voor een stunt kunnen zorgen via een periode. En dan is de hoofdklasse natuurlijk een reƫel doel."

Gas terug
Maar wat gaat Demin dan doen na dit seizoen? Na drie succesvolle jaren zou je normaal gesproken denken dat hij gemakkelijk ergens anders aan de slag kan. "Volgend jaar heb ik geen club. En dat is een bewuste keuze. Ik wil komend seizoen meer tijd vrij maken om bij mijn zoon te gaan kijken die bij UNA speelt en bij mijn dochter die op hoog niveau tennist." Demin geeft aan dat hij wel aanbiedingen heeft gehad maar daar niet op in is gegaan. "Ik loop al 22 jaar als trainer rond dus ik heb wel wat eisen. Het liefste werk ik met eigen jongens en wil ik op een behoorlijk niveau actief zijn. Ik train liever een eersteklasser dan een club uit de lagere reeksen." Zijn tussenjaar moet niet worden opgevat als een definitief vaarwel richting het amateurvoetbal. "Het kan goed zijn dat het na een aantal maanden weer begint te kriebelen. De ambitie is er echter nog wel om straks weer bij een mooie ploeg aan de slag te gaan."

© 2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?